-->
Samsung, “Yaratıcılık Laboratuvarı”nda Ürettiği Üç Projesini CES 2016’da Tanıttı

Akıllı saatlerle uyumlu çalışan, parmağı basitçe kulağa dokundurarak sesi vücut üzerinden ileten TipTalk, kullanıcılara bel ölçülerini, günlük hareketlerini ve beslenmelerini şık bir kemer aracılığıyla mobil cihazlar üzerinden takip etme olanağı sağlayan akıllı kemer WELT ve oyun oynarken veya görsel bir içeriği izlerken el hareketleriyle kontrol edilebilen kumanda rink teknoloji tutkunlarıyla buluştu. Samsung Electronics, Yaratıcılık Laboratuvarı’nda […]

03.02.2016 | ulasufuk

Akıllı saatlerle uyumlu çalışan, parmağı basitçe kulağa dokundurarak sesi vücut üzerinden ileten TipTalk, kullanıcılara bel ölçülerini, günlük hareketlerini ve beslenmelerini şık bir kemer aracılığıyla mobil cihazlar üzerinden takip etme olanağı sağlayan akıllı kemer WELT ve oyun oynarken veya görsel bir içeriği izlerken el hareketleriyle kontrol edilebilen kumanda rink teknoloji tutkunlarıyla buluştu.

Samsung Electronics, Yaratıcılık Laboratuvarı’nda (Creative Lab / C-Lab) geliştirdiği üç farklı projesini CES 2016’da tanıttı. Samsung’un çalışanlarının kendi yaratıcı iş fikirlerini geliştirmesine yardımcı olan inovasyon programlarından biri olan C-Lab bünyesinde yaratılan TipTalk, WELT ve rink projeleri, ilk kez sergilendiği CES 2016’nın konuşulan teknolojileri arasında yer aldı.

TipTalk: Giyilebilir iletişimin geleceği

TipTalk, insanların Samsung Gear S2 gibi akıllı cihazlarla uyumlu çalışan ve kol saati kayışı biçiminde olan olağanüstü bir yeni kullanıcı deneyimi(UX). Cihazınızdan gelen sesi kulaklık olmadan sadece parmağınızı kulağınıza dokundurarak dinlemenizi sağlayan bu benzersiz ürün, aynı zamanda çağrıda ses netliğini artırıyor. Konser salonu gibi ses açısından hassas bir yerde ya da şantiye gibi gürültülü ortamlarda dahi, çağrıları yanıtlayabilme kolaylığı ile ‘TipTalk’, analog veya akıllı saatlere takılabiliyor. Tüm bu özelliklerinin yanı sıra TipTalk, akıllı telefonlar ile senkronize olarak Metinden Konuşma (TTS) özelliğini de kullanma imkanı sunuyor.

WELT – Sağlığınızı takip etmek için yeni sırrınız

WELT normal bir kemer gibi görünen giyilebilir bir akıllı kemer. Kullanıcılara, akıllı sensör teknolojisini kullanarak sağlık durumlarını izleme olanağı sunan WELT, bel ölçüsü, yemek yeme alışkanlıkları, atılan adım sayısı ve oturarak geçirilen zaman gibi bilgileri kayıt altına alıyor. Ardından, bu verilerin analizinin yanı sıra kişiye özel sağlık ve kilo kontrol planı hazırlanması için özel olarak tasarlanmış bir uygulamaya gönderiyor. Kullanıcılara, modern hayatın yoğun çalışma temposunda büyük uğraşlara girmeden kendilerine bakma ve sağlıklarını takip etme olanağı sunan WELT, şık tasarımı ile de dikkat çekiyor.

rink – El Hareketleriyle Kumanda özelliği sayesinde mobil sanal gerçekliğin ötesine

rink, sanal dünya ile etkileşim kurmanın daha sezgisel ve farklı bir yolunu sunan mobil sanal gerçeklik cihazlarına yönelik, gelişmiş bir el hareketleri ile kontrol edilebilen bir kumanda. Sadece ellerini kullanarak oyunu veya içeriği sezgisel olarak kumanda etme olanağı, kullanıcılara çok daha yoğun bir mobil sanal gerçeklik deneyimi sağlıyor.

C-Lab, Samsung Çalışanlarına İnovasyon Kültürü ile Güç Veriyor

Samsung’un Yaratıcılık Laboratuvarı (C-Lab) 2012 yılında kurulduğundan bu yana şirket genelinde yaratıcı düşünceyi teşvik etti ve 100’den fazla projeyi destekledi. Bu C-Lab projelerinden yaklaşık 70’i şimdiden tamamlanmış durumda ve 40’ı ise şu anda Samsung’un iş birimleri tarafından daha da geliştiriliyor.

Bu yıl, bu projelerin dokuzunun yüksek potansiyele sahip olduğu belirlendi. Buna bağlı olarak Samsung, bu proje ekiplerinin tam donanımlı harici şirketler kurmasına yardım etti ki bunlardan biri de TipTalk’un yaratıcısı olan, Ağustos 2015’te bağımsız bir şirket olarak piyasaya giren Innomdle Lab oldu.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!