-->
Oyun Sektörünün Tecrübeli İsimleri GIST 2016 TOGED B2B Konferansı’nda Buluştu

Gaming Istanbul 2016 kapsamında gerçekleştirilen TOGED B2B Konferansı sektörün tecrübeli isimleriyle geliştiricileri bir araya getirdi Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED), GL Events tarafından organize edilen Türkiye’nin uluslararası ölçekli ilk dijital oyun fuarı Gaming Istanbul 2016’da düzenlediği TOGED B2B Konferansı ile oyun geliştiricilerine sektörün önemli isimlerinin tecrübelerinden yararlanma fırsatı verdi. European Games Group ve Alman İnteraktif […]

14.02.2016 | ulasufuk

Gaming Istanbul 2016 kapsamında gerçekleştirilen TOGED B2B Konferansı sektörün tecrübeli isimleriyle geliştiricileri bir araya getirdi

Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED), GL Events tarafından organize edilen Türkiye’nin uluslararası ölçekli ilk dijital oyun fuarı Gaming Istanbul 2016’da düzenlediği TOGED B2B Konferansı ile oyun geliştiricilerine sektörün önemli isimlerinin tecrübelerinden yararlanma fırsatı verdi.

European Games Group ve Alman İnteraktif Eğlence Yazılımları Ticaret Birliği (BIU) CEO’su Johannes Şevket Gözalan’ın açılış konuşmasıyla başlayan ilk günde, Good Games Studios’tan Çağlar Eğer, oyun yayıncılığının küresel çapta geldiği noktayı anlattı. Ardından Netmarble Türkiye’den Aras Şenyüz mobil oyun pazarına giriş ve pazarlama teknikleri üzerine bir konuşma yaptı. Üçüncü oturumda PayByMe’den Kutay Peker, Türkiye’deki oyuncuların ödeme alışkanlıklarını ve alternatif ödeme yöntemlerinin şirketlere faydalarını açıkladı. Günün son oturumundaysa Riot Games’ten Erdinç İyikul Türkiye’deki oyuncu davranışları hakkındaki sunumunu yaptı.

Konferansın Startershub Gamebootcamp Program Direktörü Cem Nahit Köne’nin geliştiriciler için yatırım ve inkübasyon imkânlarından bahsettiği açılış konuşmasıyla başlayan ikinci günü, Panteon CEO’su ve TOGED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ufuk Şahin’in sunumuyla devam etti. Üçüncü oturumun konuşmacısı Digitoy Games’den Can Erçelebi’nin sunumuysa küçük ve orta ölçekli stüdyolara yönelik büyüme tüyoları içeriyordu. Onu takiben mikrofonu alan Bigpoint’ten Bülent Demirkaya ise ülkemizdeki oyuncuların bir tahlilini yaptı. Konferansın son oturumundaysa Dr. Mete Tevetoğlu oyunların hukuken korunması için hangi adımların atılması gerektiğini anlattı.

Dinleyicilerden gelen sorularla tamamlanan konferansın ardından konuşmacılar, TOGED B2B Konferansı’ndan duydukları memnuniyeti dile getirip, sektördeki bilgi ve deneyim birikimini artıracak bu tarz etkinliklerin artması dileğiyle konferansı sonlandırdılar.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!