-->
LEGO Marvel’s Avengers İnceleme

Süper Kahramanların Büyük Buluşması… Yıllardır süre gelen Lego oyunlarının dijital ortamdaki versiyonu eminim fiziki Lego oyunlarının pabucunu dama atmıştır. Bunda en büyük etken bir oyuncak markası olan lego’nun dijital dünyadaki versiyonunun her yaştan oyun severe hitap ediyor olmasıdır. Kendine has oynanış sisteminin yanı sıra her popüler olguyu bir şekilde kendi dünyasına entegre etmeyi başaran Lego […]

07.02.2016 | ulasufuk

Süper Kahramanların Büyük Buluşması…

Yıllardır süre gelen Lego oyunlarının dijital ortamdaki versiyonu eminim fiziki Lego oyunlarının pabucunu dama atmıştır. Bunda en büyük etken bir oyuncak markası olan lego’nun dijital dünyadaki versiyonunun her yaştan oyun severe hitap ediyor olmasıdır. Kendine has oynanış sisteminin yanı sıra her popüler olguyu bir şekilde kendi dünyasına entegre etmeyi başaran Lego evreni uzun zamandır süper kahramanlara odaklanmış durumda. Serinin son halkasını oluşturan LEGO Marvel’s Avengers ise bizlere New York şehri başta olmak üzere birçok metropolde açık dünya oynanışı ile Lego deneyimini tatmamızı sağlıyor.

Açık söylemek gerekirse Lego oyunlarının oynanış sistemine pek ısınamayanlardanım. Bizim neslin hayalinde hep “küpleri birleştirme oyunu” olarak canlanan Lego dünyasının dijital ortama transferi beynimizdeki boyut kavramını biraz zorluyor olsa gerek. Böyle bir varsayıma ulaşmamda yapımcıların esneklik ve oynanabilirlik adına fizik kurallarını alt üst etmelerinin de katkısı yok değil. Biz asıl konumuza yani incelememize odaklanacak olursak, LEGO Marvel’s Avengers bizlere yukarıda da belirttiğim gibi birçok metropolde amansız bir kovalamaca sunuyor. Oyunun eskiden kalma bir geleneği devam ettirmesi ve bir demo versiyonu ile birlikte gelmesi aslında benim övgümü kazanmasına neden oldu. Artık demo denilen “şey” neredeyse yok oldu. Bu demoda tam oyunun ilk bölümünü oynamıştık. Yani New York şehrine bir göz atmıştık. Aslına bakarsanız ana oyunda demoda gördüğünüz temel kriterler aynen devam ediyor. Gerek oynanış olarak gerekse görsellik bakımından sizleri çok şaşırtacak bir durumla karşılaşmıyorsunuz.

 
LEGO-Marvel's-Avengers-inceleme1
 

Oyunda birçok Marvel kahramanının hikayesine odaklanıyoruz. Hal böyle olunca da oynayabildiğimiz kahraman sayısı onlarla ifade edilecek kadar çok oluyor. Başta Kaptan Amerika, Thor, Iron Man olmak üzere adını saymakla bitiremeyeceğimiz kadar çok kahraman bizlerin emrine sunulmuş. Oyunda Marvel’s The Avengers ve Marvel’s Avengers: Age of Ultron filmlerinin yanı sıra Marvel’ın Captain America: The First Avenger, Iron Man 3, Thor: The Dark World ve Captain America: The Winter Soldier filmlerinin hikayelerine de yer verilmiş durumda.

Daha önce bir Lego oyunu tecrübeniz var ise Marvel’s Avengers oynanış olarak size hiçbir yabancılık çektirmeyecektir. Aslına bakarsanız oyunun en zayıf yönü de buradan kaynaklanıyor. Yani combat sistemindeki tek düzelik ve sıradanlık. Düşmanlarınıza tek tuşla normal saldırınızı yapıyorsunuz, diğer tuşla da özel hareketinizi. Tüm dövüş sistemi bundan ibaret. Bu noktada işin keyfini çıkaracağınız detay ise kahraman sayısının fazla olmasının vermiş olduğu avantaj sayesinde çok fazla farklı türde özel hareket görüyor olmanız.

 
LEGO-Marvel's-Avengers-inceleme2
 

Oyunun ana bir hikayesi elbette mevcut ama çok merak uyandırmayan bu hikayeyi anlatmaya bile gerek duymuyorum. Asıl aksiyon zaten ana hikayenin gidişatından dışarı çıkıp, açık dünya oynanışına geçtiğinizde başlıyor. Şehirlerin neredeyse tamamına yakını yıkılabilir formatta tasarlanmış. Eh ne de olsa bir Lego evrenindeyiz. Bu durum aslına bakarsanız en keyif verici detaya dönüşüyor. Farklı kahramanların farklı özellikleri sayesinde yıkımı ve bölümleri geçmeyi farklı versiyonlar ile sağlayabiliyorsunuz.

Lego oyunlarına aşina olan oyun severlerin ilgisini çekecek detaylara sahip olsa da Marvel’s Avengers ilk kez bu türe adım atacaklar açısından pek de doğru bir tercih olmayabilir. Bunda grafiksel ya da oynanıştaki detaylardaki eksiklikler önemli bir nokta olsa da asıl eksiklik sanırım Lego dünyasının o eğlenceli ilerleyişinin yerini düşmanca bir kapışmaya bırakması olmuş. Ayrıca göze çarpacak kadar çok bug bulunması da işin tuzu biberi olmuş.

 
LEGO-Marvel's-Avengers-inceleme3
 

Bir dönemin hayal gücünün sınırlarını zorlayan Lego dünyası yeni neslin dijital çağında yeniden yorumlanmaya başlıyor. Masumane blok oyuncaklar olarak dünyamıza giren ve araç-gereç yaparak hayalimizde dünyalar kurmamızı sağlayan Lego efsanesi günümüz nesline büyüklerin karmaşık dünyasını kendi dilinden aktarmaya kalkışıyor. Bu karmaşık gerçek dünyanın Lego dünyasıyla harmanlanması belki de işin büyüsünü kaçıran ana nokta oluyor…



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!