-->
Amazon Web Services’ten 3D Oyun Motoru: Amazon Lumberyard

Yeni oyun motoru, geliştiricilerin en yüksek kaliteli oyunları yaratması, buluta bağlı oyun özellikleri üretmesi ve Twitch üzerinde hayran toplulukları oluşturmasına yardımcı olacak. Lumberyard’ın Beta sürümü ücretsiz olarak indirilebilecek Amazon Lumberyard geliştiricilerin harika dünyalar inşa etmesi, gerçekçi karakterler üretmesi ve nefes kesen gerçek zamanlı efektler yaratmasına yardımcı oluyor. Amazon Lumberyard’ın görsel komut yazım aracı ile, teknisyen […]

11.02.2016 | ulasufuk

Yeni oyun motoru, geliştiricilerin en yüksek kaliteli oyunları yaratması, buluta bağlı oyun özellikleri üretmesi ve Twitch üzerinde hayran toplulukları oluşturmasına yardımcı olacak. Lumberyard’ın Beta sürümü ücretsiz olarak indirilebilecek

Amazon Lumberyard geliştiricilerin harika dünyalar inşa etmesi, gerçekçi karakterler üretmesi ve nefes kesen gerçek zamanlı efektler yaratmasına yardımcı oluyor. Amazon Lumberyard’ın görsel komut yazım aracı ile, teknisyen olmayan oyun geliştiriciler dahi sürükle-bırak grafik kullanıcı ara yüzü üzerinden dakikalar içinde bir oyuna buluta bağlı özellikler ekleyebiliyor (topluluk haber akışı, günlük hediyeler veya sunucu tarafında çatışma çözümü gibi).

AWS aynı zamanda, oturum tabanlı çoklu oyunculu oyunları konuşlandırmaya, çalıştırmaya ve ölçeklendirmeye yönelik yeni bir hizmet olan Amazon GameLift’i de duyurdu. Amazon GameLift ile, Amazon Lumberyard geliştiricileri, oyunculardan gelen talebi karşılamak üzere yüksek performanslı oyun sunucularının ölçeğini hızlıca yükseltip düşürebiliyorlar.

Ücretsiz olarak temin edilebilen Amazon Lumberyard’ın beta sürümü bugünden itibaren PC ve konsol oyunu geliştiricilerinin kullanımına sunulurken bunu yakında mobil ve sanal gerçeklik (VR) platformları da izleyecek. Amazon GameLift için, küçük bir oyuncu başına ücret alınırken, geliştiriciler hem Amazon GameLift hem de Amazon Lumberyard için kullanılan AWS hizmetlerinin standart AWS ücretlerini de ödüyorlar.

Oyun projelerine Amazon Lumberyard ile başlayan geliştiriciler, zamanlarının daha büyük bir kısmını farklılaştırılmış oyun deneyimleri yaratmaya ve hayran toplulukları oluşturmaya ayırabilecek. Oyun motoru bileşenleri oluşturulması ve sunucu altyapısının yönetilmesi gibi asıl ağır işlere ise daha az zaman harcayacaklar. Amazon GameLift ile de, geliştiriciler ilk günden itibaren canlı, çok oyunculu oyunlarının milyonlarca oyuncuyu desteklemek üzere ölçeklenirken oyunseverlerin beklediği yüksek performansı da koruyabileceklerinden emin olabilecekler.

“Dünyanın en popüler oyunlarının birçoğu, AWS’in teknoloji altyapı platformu üzerinden çalışıyor,” diyen Amazon Games Başkan Yardımcısı Mike Frazzini, sözlerini şöyle sürdürdü: “Oyun geliştiriciler ile görüştüğümüzde, bizden önde gelen ticari motorların gücü ve yeteneklerine sahip ama çok daha ucuz ve oyun sever topluluğu için arka uç ve Twitch için AWS ile son derece entegre bir oyun motoru istediler. Bugün hayata geçirdiğimiz Amazon Lumberyard ve Amazon GameLift ile de oyun geliştiricilere bunu sunmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz.”

Amazon Lumberyard ile, oyun geliştiriciler:

Son derece yüksek kaliteli oyunlar yaratabilirler

Dakikalar içinde canlı, çevrimiçi özellikler inşa edebilirler

Twitch üzerinde hayranlarına ulaşıp onlar ile temasa geçebilirler

 

https://aws.amazon.com/lumberyard/



Popüler Haberler


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!


Ubisoft’un son Assassin’s Creed oyunu Mirage, 30 Nisan’a kadar ücretsiz deneme sürümüyle sizleri bekliyor!