-->
Yılbaşı Tatili Döneminde Dünya Çapında 5,7 Milyon Adet PlayStation 4 Satışı Yapıldı

Aynı dönemde gerçekleştirilen PS4 oyunu perakende satışları 35 milyonun üzerinde olurken PlayStation Plus abonelerinin sayısı da 2015 sonu itibarıyla %60 arttı. Sony Computer Entertainment, PlayStation®4 (PS4™) eğlence sisteminin, 2015 Noel-Yılbaşı tatili dönemindeki perakende satışlarının*1 5,7 milyon adet*2 olduğunu açıkladı. PS4’ün 3 Ocak 2016 itibariyle küresel ölçekteki toplam satışları ise 35,9 milyon adedin üzerinde gerçekleşti. PS4 […]

07.01.2016 | ulasufuk

Aynı dönemde gerçekleştirilen PS4 oyunu perakende satışları 35 milyonun üzerinde olurken PlayStation Plus abonelerinin sayısı da 2015 sonu itibarıyla %60 arttı.

Sony Computer Entertainment, PlayStation®4 (PS4™) eğlence sisteminin, 2015 Noel-Yılbaşı tatili dönemindeki perakende satışlarının*1 5,7 milyon adet*2 olduğunu açıkladı. PS4’ün 3 Ocak 2016 itibariyle küresel ölçekteki toplam satışları ise 35,9 milyon adedin üzerinde gerçekleşti.

PS4 yazılım satışlarının dünyanın dört bir yanından kullanıcı ve iş ortaklarından gelen güçlü destek ile, yılbaşı tatili döneminde*2 de gücünü koruması sayesinde, dünya çapındaki perakende mağazalarında ve PlayStation®Store üzerinde dijital olarak 35 milyon*3 adedin üzerinde oyun satışı yapıldı.

Ayrıca, 2015’in sonu itibariyle PlayStation®Plus (PS Plus) abonesi olan kullanıcı sayısı*4 da bir önceki yılın aynı dönemine göre %60 arttı. PS Plus aboneleri, üyelerin gerek üçüncü taraf geliştirici ve yayıncıların gerekse SCE Worldwide Studios’un popüler oyunlarının tam sürümlerini hiçbir zaman sınırı veya ekstra maliyet olmaksızın oynanmasına imkân veren “Aylık Oyunlar” gibi geniş bir özellik yelpazesine erişebiliyorlar. PS4 sahipleri aynı zamanda PS Plus ile çevrimiçinde çok oyunculu oyun deneyiminin de tadını çıkartabiliyorlar.

Sony Computer Entertainment Inc. Başkan ve Global CEO’su Andrew House “Bu kadar çok tüketicinin Noel-Yılbaşı tatilinde oyun oynamak için PS4’ü seçmiş olmasından ve PS4 topluluğunun hiç olmadığı kadar büyümesinden son derece memnunuz. Yenilikçi eğlence deneyimleri sağlama hedefimiz doğrultusunda önümüzdeki yılda da UNCHARTED 4: A Thief’s End, Horizon Zero Dawn ve The Last Guardian gibi üçüncü taraf geliştirici ve yayıncılar ile SCE Worldwide Studios imzasını taşıyan oyunlardan oluşan eşi görülmemiş bir portföyü onlara sunmak için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

SCE, sadece PlayStation üzerinde mümkün olan eğlence deneyimleri sağlamak üzere, PS4 dünyasını daha da genişletmeye devam edecek.

PS4 sistemi halen dünya çapında 124 ülke ve bölgede *6 temin edilebiliyor.



Popüler Haberler


PC oyuncularının favori platformu olan Steam, yeni bir eş zamanlı oyuncu rekoruna daha imza attı.


Warner Bros Montreal’in geliştirdiği ve karışık eleştirilere maruz kalan süper kahraman oyunu Gotham Knights’ın stüdyosu, piyasaya sürülecek olan Wonder Woman projesine yardım ediyor.


Arrowhead Game Studios’un geliştirdiği ve Sony’nin yayıncılığını üstlendiği nişancı aksiyon oyunu Helldivers 2, piyasaya sürülmesinin ardından büyük bir başarı elde etmeye devam ediyor.


Yakın zamanda piyasaya sürülen ve klasik oyunları içeren Star Wars: Battlefront Classic Collection için yeni bir tartışma başladı.