-->
Twitter’den Messi ve Ronaldo İçin Özel Emoji

Dünya nefesini tutmuş Pazartesi günü verilecek “Avrupa’a Yılın Futbolcusu” ödülünü beklerken sosyal medya da bu heyecana ortak oluyor. Twitter, #BallondOr olarak da bilinen ve yılın en iyi futbolcusuna verilen “Altın Top” ödülünün en büyük adayları Christiano Ronaldo ile Lionel Messi dahil birçok sporcuya özel emoji geliştirdi. Kadın ve erkek 6 futbol oyuncusu için hashtag ile […]

11.01.2016 | ulasufuk

Dünya nefesini tutmuş Pazartesi günü verilecek “Avrupa’a Yılın Futbolcusu” ödülünü beklerken sosyal medya da bu heyecana ortak oluyor. Twitter, #BallondOr olarak da bilinen ve yılın en iyi futbolcusuna verilen “Altın Top” ödülünün en büyük adayları Christiano Ronaldo ile Lionel Messi dahil birçok sporcuya özel emoji geliştirdi. Kadın ve erkek 6 futbol oyuncusu için hashtag ile atılacak her bir tweet emojilerle renklenecek

Tüm spor dünyasının gözü, 11 Ocak Pazartesi günü İsviçre’nin Zürih kentinde yapılacak olan ve yılın en iyi futbolcusuna verilen 2015 FIFA Altın Top (Ballon d’Or) ödül töreninde olacak. Bu yıl 6.sı gerçekleştirilecek olan bu prestijli etkinlikte 2015’te futbola damgasını vurmuş önemli isimlerin başarıları kutlanıyor olacak ve Twitter bu etkinliğin tam kalbinde olacak.

Twitter ve FIFA #BallondOr emojilerini yayınladı

İlk defa hayranlar “Yılın Oyuncusu” ödülüne aday gösterilen sporculara desteklerini Tweetlerinde kullandıkları özel emojilerle gösterebilecekler. Aday sporcular arasında Christiano Ronaldo, Lionel Messi, Neymar, Caryi Lloyd, Aya Miyama ve Celia Sasic yer alıyor. Emojilerin oluşturulması için de ilgili futbolcunun isminin hashtag ile birlikte atılması yeterli. Bu emojiler 12 Ocak’a kadar yayında kalacak.


FİFA3

Barcelona ve Brazilya’nın yıldızı Neymar’ın bu heyecana ortak olup Tweetlemesi uzun sürmedi:

FİFA2

Twitter’ın kazananları

Tabii ki Pazartesi gününe kadar bu ödülleri kazananları kesin olarak bilemeyeceğiz. Ancak eğer Twitter’daki konuşmalarınıza aşağıdakileri eklerseniz, 2015’te ödüllere aday olan sporcuların mentionlandığı Tweetlere bakarak Altın Top ( #BallondOr) ödülünde kimin zafere gideceğini tahmin edebilirsiniz:

FIFA Ballon d’Or:

  1. Lionel Messi ( @messi10stats)
  2. Cristiano Ronaldo (@Cristiano)
  3. Neymar (@neymarjr)

FIFA Dünya Kadınlar Yılın Oyuncusu:

  1. Carli Lloyd (@CarliLloyd)
  2. Aya Miyama
  3. Celia Sasic

Dünya Erkekler Koçu:

  1. Pep Guardiola ( @GuardiolaTweets)
  2. Luis Enrique (@LUISENRIQUE21)
  3. Jorge Sampaoli (@JorgeLSampaoli)

Dünya Kadınlar Koçu:

  1. Norio Sasaki
  2. Jill Ellis
  3. Mark Sampson (@Mark_Sampson)

FIFA Puskás Ödülü (Yılın Golü):

  1. Lionel Messi (FC Barceolna vs. Athletic Bilbao) – 30 Mayıs 2015
  2. Alessandro Florenzi (AS Roma vs. FC Barcelona) – 16 Eylül 2015
  3. Wendell Lira (Atletico-GO vs. Goianesia) – 11 Mart 2015

FIFA FIFpro World XI (Yılın Takımı):
2015’te 55 en yüksek performanslı oyuncu listeye alınıp bunlardan 11’I FIFA FIFpro World XI’a kaldı. Bunun üzerine biz de en çok Tweetlenen çeşitli pozisyonlardaki (kaleci, savunma, orta saha, forvet) oyunculardan oluşan alternative bir XI listesi hazırladık:

FİFA

* Tüm Resmi Twitter Datası 1 Ocak-31 Aralık 2015 tarihleri arasındandır.

Pazartesi günkü etkinliğe yaklaşırken siz de takipte kalın. FIFA Twitter hesaplarından 7’sini yaklaşık 14 milyon takipçiye bu güzide ödülleri kimin kazanacağına dair tahminlerini sormak için kullanıyor olacak.

Bu hesaplar şöyle:@fifacom, @fifacom_es, @fifacom_ar, @fifacom_de, @fifacom_fr, @fifaWWC ve @fifamedia



Popüler Haberler


Outcast – A New Beginning, klasik bir oyuna modern bir dokunuşla yeniden hayat veriyor, derin hikayesi ve etkileyici grafikleriyle unutulmaz bir macera sunuyor.


Kıyamet sonrası Moskova’nın dehlizlerinde hayatta kalma mücadelesi veren Artyom’un hikayesi Metro serisinde devam ediyor.


VSYNC, oyun deneyiminizi önemli ölçüde etkileyebilecek bir teknolojidir. Bu yazıda, VSYNC’nin ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve oyun


Marvel Games ve NetEase iş birliğiyle geliştirilen Marvel Rivals, Marvel evreninin sevilen karakterlerini karşı karşıya getiren ücretsiz