-->
Resident Evil 0: HD Remaster Oyun İnceleme

Residen Evil Evrenine Geri Dönüyoruz… Capcom firmasının oyun dünyasına kazandırdığı efsaneleşmiş birçok oyun serisi bulunmakta, hepsi birbirinden farklı türlerdeki bu yapımlar arasında korku türünün kilometre taşlarından biri olan Resident Evil serisinin yeri çok farklıdır. Her oyun severin bir şekilde kenarından köşesinden bulaştığı zombilerin kanlı dünyası, oyun dünyasında yarattığı etkinin yanı sıra Milla Jovovich’in başrolünde olduğu […]

21.01.2016 | ulasufuk

Residen Evil Evrenine Geri Dönüyoruz…

Capcom firmasının oyun dünyasına kazandırdığı efsaneleşmiş birçok oyun serisi bulunmakta, hepsi birbirinden farklı türlerdeki bu yapımlar arasında korku türünün kilometre taşlarından biri olan Resident Evil serisinin yeri çok farklıdır. Her oyun severin bir şekilde kenarından köşesinden bulaştığı zombilerin kanlı dünyası, oyun dünyasında yarattığı etkinin yanı sıra Milla Jovovich’in başrolünde olduğu dört yapımla sinema dünyasında da hatırı sayılır bir etki yapmıştı. Seri bu kadar popülerleşince her yapımın başına gelen makus kader Resident Evil serisinin de başına gelmeye başlamıştı. Seri ise ilk 3 oyun ile zirveye çıktıktan sonra biraz Capcom’un biraz da yeni jenerasyonun mantalitesi değişmiş, Resident Evil kavramı çok satan oyun aç gözlülüğüne yenik düşmüştü. Serinin üçüncü oyunundan sonra survival horror öğeleri ile bezeli saf korku olgusu üzerine kurulu oynanış dinamikleri yerini daha çok aksiyon odaklı ve saçma sapan bir hikayeye bırakmıştı.

 
Resident-Evil-0-HD-Remaster-inceleme1
 

Residen Evil 0: HD Remaster geçecek olursak. Benim gibi Resident Evil hayranlarının mutlaka oynaması gereken bir oyun. Residen Evil 0, Resident Evil Remake’den sonra Game Cube için yapılan bir oyun. Resident Evil 0, klasik hikayeden farklı bir karakteri de olsa, oyun aslında Remake versiyonundan önceki zamanı ele alıyor. Tabi bazı tanıdık karakterleri geçici rolde göreceğiz elbet. Yalnız sadece 2 karakteri kontrol edebiliyoruz; Rebecca Chambers ve Billy Coen. Billy aslında bir suçlu olarak karşımıza çıksa da, en büyük yardımcımız olacak oyunda. Rebecca ile birlikte en büyük zorlukları aşıyor olacaksınız. Zamanına göre grafikleriyle, müzikleriyle, mekan modellemeleriyle de gerçekten hala mest ediyor.

 
Resident-Evil-0-HD-Remaster-inceleme2
 

Gelelim oyunun oynanışına. Oyunda anlık ya da zamanlı olarak tek karakteri yöneterek, zaman gelip de ikisini de bir yöneterek oynanabilirlik konusunda aslında çeşitlendirilmiş bir şekilde karşımıza çıkıyor. Zombiler ve yaratıklar ise Resident Evil Remake’den farklı olmadığını da hatırlatmakta yarar var. Yalnız James Marcus diye bir baş belası var ki, gerçekten baş ağrısı olabiliyor. Yine büyük yaratıklar ile kapışma söz konusu yalnız buradaki yaratıklar önceki serilerde olmayan cinsten. Güzel düşünülüp oyuna adapte edilmiş gerçekten. Serinin ilk üç oyunundaki oynanışı beraberinde getirse de, bizleri sahip olduğu yeniliklerle de şaşırtıyor. Sabit kamera ile bizlere eski Resident Evil deneyimini yaşatıyor. Tabi Resident Evil Remake’deki gibi de oyunu bitirdiğinizde farklı oyun tiplerini de derecenize göre veriyor oyun. Bu da oynadıkça oynanası bir durum demek oluyor. Bence güzel düşünülmüş. Sonuçta her gün, her öğün aynı yemeği yemekten insan bıkar.

 
Resident-Evil-0-HD-Remaster-inceleme3
 

Çevre etkileşimleri, silah efektleri ve aksiyona uygun müzikleri ile Residen Evil 0: HD Remaster kulaklarımızın pasını siliyor. Çok garip zombilerin tasarlandığı oyunda bu kadar yoğun efektleri başarı ile koordine etmek konusunda iyi iş çıkarılmış. Farklı bir hikayesi, farklı bir oynanış tarzı ve grafikleriyle gerçekten oynanmayı hak ediyor. Eski mekanların yeniden hatırlanması, ana karakterlerin modellenmesi başarılı sayılabilir. Residen Evil 0: HD Remaster. Bence serileri arşivleyip, tablonun tamamındaki hikayeyi görmeniz için alınıp oynanması gereken klasiklerden. Oyunu oynarken de gerçekten zevk alacağınız, korku konusunda da gerçekten iyi bir yere getirildiğini de ispat edercesine sizi bağlıyor olacak. Bence kaçırmayın derim. Alıp oynayıp, arşivlenecek güzel bir oyun Residen Evil 0: HD Remaster



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!