-->
Rekorlarla Dolu Uykusuz Maraton Başlıyor!

ODTÜ TEKNOKENT – Global Game Jam oyun geliştirme maratonu 210 oyun geliştiriciyi 29-30-31 Ocak tarihlerinde dünya ile eşzamanlı olarak bir araya getiriyor Sekizincisi düzenlenecek GGJ ATOM, farklı seviyelerden ve disiplinlerden 210 oyun geliştiriciyi 29-30-31 Ocak tarihlerinde dünya ile eşzamanlı olarak bir araya getiriyor. ODTÜ TEKNOKENT, Ankara – 2009 yılında ilki düzenlenen Global Game Jam oyun […]

29.01.2016 | ulasufuk

ODTÜ TEKNOKENT – Global Game Jam oyun geliştirme maratonu 210 oyun geliştiriciyi 29-30-31 Ocak tarihlerinde dünya ile eşzamanlı olarak bir araya getiriyor

Sekizincisi düzenlenecek GGJ ATOM, farklı seviyelerden ve disiplinlerden 210 oyun geliştiriciyi 29-30-31 Ocak tarihlerinde dünya ile eşzamanlı olarak bir araya getiriyor.

ODTÜ TEKNOKENT, Ankara – 2009 yılında ilki düzenlenen Global Game Jam oyun geliştirme maratonu, bu yıl da tüm dünyadaki geliştiricileri bir araya getirmek için 29-31 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek. Dünyanın en kalabalık GGJ merkezlerinden biri olan ATOM, bu yıl 250 üzerinde başvurudan seçtiği 210 geliştiriciyi soluk kesen 48 saatlik maraton için bir araya getiriyor.

Etkinliğin amacı, kısıtlı bir zamanda birbiriyle daha önce çalışmamış geliştiricilerin belirli bir tema doğrultusunda yaratıcılıklarını ve yenilikçi yaklaşımlarını tetiklemek, 48 saatte çalışan oyunlar geliştirmelerini sağlamak. Maratonun oyun geliştiricilerin iletişim becerilerini, ekip kültürlerini ve geliştirme cesaretlerini de tahminlerin ötesinde desteklediği biliniyor. 2009 yılından beri GGJ etkinliklerinde binlerce yenilikçi oyun geliştirildi, yüzlercesi de GGJ sonrası ilerletilerek sektör oyunu haline geldi.

Dünyanın En Büyük Geliştirme Organizasyonu: 30 Bin Geliştirici!

Her yıl aynı tarihlerde dünyanın pek çok merkezinde düzenlenen Global Game Jam, yani bilinen kısa adıyla GGJ, farklı seviyelerden ve disiplinlerden oyun geliştiricilerin GGJ merkezlerinde bir araya gelerek 48 saat içinde çalışan bir oyun geliştirmesi odağına kurulu bir organizasyon. Cuma günü başlayan etkinlik, tüm dünya için aynı olan temanın açıklanması ve ekiplerin oluşturulması ile çılgın bir haftasonuna da adım atmış oluyor. Pazar günü 16:00’a kadar gece gündüz devam eden geliştirme süreci, oyunların sergilenmesi ve geliştiricilerin birlikte oyun geliştirme kültürünü kutlamasıyla son buluyor.

Global Game Jam, başladığı seneden beri her yıl tüm dünyada daha fazla merkeze yayılmaya ve daha çok geliştirici ağırlamaya devam ediyor. 2015 yılında 70 üzerinde ülkeden 518 merkezde düzenlenen GGJ’ye 28.800 geliştirici katılmıştı. Bu yıl 600’den fazla merkezde geliştirici sayısının 35 bin’i geçmesi bekleniyor. Bu, tüm dünyada aynı anda aynı tema ile oyun geliştirilerek yeni bir rekora da imza atılacağının göstergesi.

Dünya Devleri Destekliyor

Tüm dünyada 110 milyar doları geçen değeriyle en önemli endüstriler arasında yer alan video oyun pazarı, her geçen gün daha da büyüyor ve gelişiyor. Bu gelişimin en önemli duraklarından ve tablolarından biri de olan GGJ, dünya lideri sektör temsilcileri tarafından da destekleniyor. Bu yıl, dünyanın en çok kullanılan oyun motoru Unity, en büyük sosyal ağı Facebook da Global Game Jam etkinliğinin sponsorları arasında yer alıyor. Türkiye’de de Microsoft, TEB ve Türk Telekom gibi devlerin etkinliğe ana sponsor olmaları yerel sektör kalkınması adına sevindirici haberler arasında.

Maratonun Rekor Adresi: GGJ ATOM

2009 yılında tüm dünyada GGJ etkinliği ilk defa düzenlenirken, merkezler arasında en çok oyun geliştiren ve katılım gösteren isimlerden biri de GGJ ATOM olmayı başardı. Etkinlik her yıl olduğu gibi bu yıl da yenilikçilik ve teknolojinin Türkiye’deki birinci adresi ODTÜ TEKNOKENT ile, sayısız başarı hikayeleri yazarak üniversite-endüstri arasında köprü olan ODTÜ Enformatik Enstitüsü’nün iş birliğiyle hayata geçiriliyor. ODTÜ TEKNOKENT Genel Müdürü Mustafa Kızıltaş, bünyelerinde kurulu Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi, kısaca ATOM’un en büyük etkinliklerinden biri haline gelen bu geleneği sekiz yıldır rekor kırarak ilerlettiklerini belirtti. Kızıltaş, GGJ ATOM’un 2015 yılında 170 üzerinde geliştiriciyi ağırlayarak 40 oyunu sektöre sunduğunu, bu yıl da 200 üzerinde rekor geliştirici katılımı ile sektörü ileri taşımaktan memnuniyet duyduklarını sözlerine ekledi.

210 geliştiriciyi 48 saat boyunca ağırlayacak olan GGJ ATOM, tüm oyun sektörü temsilcilerini ve oyun ilgililerini ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’ne davet ediyor. 29 Ocak Cuma günü saat 16:00’da başlayacak açılış töreninde geliştiriciler heyecan dolu bir haftasonuna adım atarken, 31 Ocak Pazar günü saat 16:00’da başlayacak kapanış töreninde de ziyaretçiler oyunları izleyebilecekler.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!