-->
Razer Ultrabook Blade Stealth ve Core Ürün Özellikleri Açıklandı

RAZER CANAVAR ULTRABOOK’UNU TANITTI: ultra taşınabilirlik, maksimum performans ve en iyi fiyat Razer Premium konfigürasyonlar ile tasarlanmış doğrudan kullanıcıya hitap eden yeni dizüstü bilgisayarı Razer Blade Stealth’i piyasadaki rakiplerinden daha uygun fiyata satarak PC endüstrisine yeni bir soluk getirmeyi ve rekabeti kızıştırmayı planlıyor. Oyuncu ekipmanları ve oyun deneyimini zenginleştiren yazılımlarda dünya lideri olan Razer™ Las […]

07.01.2016 | ulasufuk

RAZER CANAVAR ULTRABOOK’UNU TANITTI: ultra taşınabilirlik, maksimum performans ve en iyi fiyat

Razer-Blade-Stealth

Razer Premium konfigürasyonlar ile tasarlanmış doğrudan kullanıcıya hitap eden yeni dizüstü bilgisayarı Razer Blade Stealth’i piyasadaki rakiplerinden daha uygun fiyata satarak PC endüstrisine yeni bir soluk getirmeyi ve rekabeti kızıştırmayı planlıyor.

Oyuncu ekipmanları ve oyun deneyimini zenginleştiren yazılımlarda dünya lideri olan Razer™ Las Vegas’da devam eden CES 2016 fuarında yeni canavar Ultrabook™’u Razer Blade Stealth’i tanıttı. İlgi çekici ince ve zarif tasarımı, en son Intel Core i7 işlemcisi ve etkileyici 4K görüntüleme teknolojisine sahip olan ultra ince Razer Blade Stealth ayrıca oyunculara benzersiz masaüstü oyun deneyimini sunmak için Thunderbolt™ 3 girişli Razer Core ile kullanma opsiyonu sunuyor.

Razer ek olarak, inovatif yeni ürünü doğrudan tüketici odaklı Razer Blade Stealth’i Premium konfigürasyon özellikleriyle donatarak ve bunun yanında satış fiyatını rakip ürünlerin altında tutarak tüm PC endüstrisine yeni bir soluk getirmeyi ve rekabeti kızıştırmayı planlıyor.

Razer Blade Stealth 13.2 mm (0.52 inç) kalınlığında ve 1.24 kg (2.75 pound) ağırlığında. Razer’ın en yeni mekanik yapısı havacılıkta kullanılan alüminyumdan CNC geri işlenerek elde edilen ve ince tasarımı sağlamlaştıran bir yapıya sahip. 12.5 inç’lik dokunmatik ekran ise iki farklı çözünürlük ile geliyor: Etkileyici 4K (3840 x 2160) çözünürlüğü ve yüzde yüz Adobe RGB renk skalasına sahip olan Ultra HD çözünürlük seçeneği ve Quad HD (2560 x 1440) çözünürlük seçeneği. Her iki ekran seçeneği de dokunmatik ve en çarpıcı görüntü kalitesiyle performansını sunabilmek için geniş izleme açılarıyla ve yüksek renk doygunluğuyla zenginleştirildi.

Her iki modeli daha da güçlendirmek için, Razer’ın bol ödüllü tasarım ekibi Razer Blade Stealth’i Intel’in en yeni 6. nesil işlemcisi Intel® Core™ i7 ile donattı. PCle SSD teknolojisi geleneksel SSD’lerden (solid state Drive) 3 kat daha hızlı. Tüm Razer Blade Stealth modelleri 8 GB çift kanallı RAM ile geliyor ve böylece kolay taşınabilir bir cihazda elde edilebilecek en yüksek performans garantileniyor. Ayrıca, Thunderbolt™ 3 sayesinde Blade Stealth’in kompakt USB-C portu 40 Gbps’e kadar hız sağlıyor.

Razer Blade Stealth’in en düşük modeli için fiyat etiketi $999, en yüksek model ise $1.599 fiyat etiketiyle satılacak. Böylece Razer yeni ultrabook’unu piyasadaki benzer sistemlerden daha ucuza satmış olacak. Razer’ın online mağazasında ve RazerStore’larda ön siparişler başladı ve satın alınan ürünler Ocak ayı içinde sahiplerine gönderilecek. Şubat’ta ise Razer Blade Stealth’in Microsoft Store satışı başlayacak.

RAZER CORE İLE EN YÜKSEK OYUN PERFORMANSINI YAKALAYIN

Razer Blade Stealth daha da yüksek oyun performansı sağlamak için harici tak-kullan masaüstü ekran kartı donanımıyla geliyor: Razer Core. Tek bir Thunderbolt™ 3 (USB-C) hem data hem güç portu işlevi görüyor ve Razer’ın ultrabook’unu Razer Core’a bağlamak için gereken tek eklenti. Razer Core hem AMD® hem NVIDIA® masaüstü ekran kartlarını destekliyor. GPU’ların Razer Core’a eklenmesi sadece saniyeler sürüyor. Alüminyum kasa kızakları kolaylıkla açılabiliyor ve tek bir vida yardımıyla ekran kartları yerine oturuyor. Razer’ın çözüm odaklı bu ürünü, sürekli gelişen ekran kartı teknolojisini takip edenler ve sık sık ekran kartı değiştirenler için birebir.

Masaüstü kalitesinde grafikleri ve 4K harici ekran çıkışını ultrabook ile buluşturmak Razer’ın çözüm odaklı sistem oluşturma iddiasının sadece bir parçası. Razer Core ayrıca dört ek USB 3.0 port ve Ethernet bağlantısı taşıyor. Tüm geçerli ekran kartlarına sağlanan tak-kullan desteği, PC’yi kapayıp açmaya gerek duymadan hızlı bağlantı yapılmasına olanak sağlıyor. İnce ve hafif bir dizüstünü masaüstü deneyimine çevirmek artık çok daha kolay.

Razer CEO ve kurucu ortağı Min-Liang Tan’ın Blade Stealth ve Core hakkındaki açıklaması şu şekilde: “Bugünden önce, oyuncular günlük işlerini yapmak için taşınabilir bir sisteme ve PC oyunlarını en yüksek seviyede oynayabilmek için bir masaüstüne ihtiyaç duyuyorlardı. İlk kez, iki farklı sisteme duyulan ihtiyaç ortadan kalkıyor. Razer Blade Stealth, Razer Core’un desteğiyle, hardcore oyunlar için gereken grafik performansını Ultrabook’ların taşınabilirliğiyle birleştiriyor. Üstelik, Razer Blade Stealth $999 fiyat etiketiyle, kendi klansmanındaki diğer tüm dizüstü bilgisayarlardan çok daha hesaplı.”

Razer Blade Stealth dünyanın tek tek aydınlatılan RGB tuşlara sahip ilk dizüstü bilgisayarı olacak. Milyonlarca renk seçeneğini kullanılabilir kılan ise Razer’ın Chroma teknolojisi. Fare ve klavyelerden kulaklık ve fare altlığına kadar tüm Chroma ürünleri 16.8 milyon özelleştirilebilir renk seçeneği ve Razer’ın Synapse programıyla aktive edilebilen efektlere sahip. Synapse, Chroma’lı cihazlar arasındaki renk ve şekil düzeni senkronizasyonunu tek tıkla sağlıyor. Bu efektleri oyunlarına entegre etmek isteyen oyun geliştiriciler için bir SDK de mevcut. Call of Duty® ve Overwatch™ bu özelliği kullanan AAA oyunlardan.

Razer Blade Stealth, firmanın çok konuşulan ve bol ödüllü sistem ürünleri arasındaki yerini aldı. Daha önce, 14-inç Razer Blade ve 17-inç Razer Blade Pro güç ve taşınabilirlik özellikleriyle endüstri standartlarını yükseltmiş ve “bir oyun dizüstü bilgisayarı nasıl olmalı” sorusunu yanıtlamıştı. Önceki yılların CES fuarları pek çok Razer ürününün başarısına tanık oldu. Razer Switchblade, Project Fiona ve Project Christine konseptleri resmi “Best of CES” ödüllerini kazanmıştı. 2013’de 20 binden fazla elektronik cihazın gösterildiği dünyanın en prestijli teknoloji fuarında Razer Edge tablet “CES – Best of Show” ödülünü aldı.

Razer Blade Stealth ve Razer Core hakkında daha fazla bilgi almak için şu adresi ziyaret edebilirsiniz:  http://rzr.to/blade-stealth.

Piyasaya çıkışı:

Razer Store ve Razerstore.com: Razer Blade Stealth şu anda satışta, Ocak 2016’da ürünler gönderilecek; Razer Core gönderimleri 2016’nın ilk yarısında yapılacak.

Microsoft Store: Razer Blade Stealth – Şubat 2016; Razer Core – 2016’nın ilk yarısı.

Fiyat:

Razer Blade Stealth: $999 başlangıç fiyatı

Razer Core: Fiyatı henüz belli değil

ÖZELLİKLER:

Razer Blade Stealth:

  • 5 in. IGZO 16:9 görüntü oranı, kapasitif multi-touch ekran
  • QHD (2560 x 1440)
    • 128 GB / 256GB PCIe SSD opsiyonu
  • UHD (3840 x 2160)
    • 256 GB / 512 GB PCIe SSD opsiyonu
  • Intel® Core™ i7-6500U Dual-Core Processor (2.5 GHz / 3.1 GHz)
  • Intel® HD Graphics 520
  • 128 GB / 256 GB PCIe SSD opsiyonu (QHD display modellerinde)
  • 256 GB / 512 GB PCIe SSD opsiyonu (UHD display modellerinde)
  • 8 GB Dual-Channel System Memory (LPDDR3-1866MHz)
  • Windows® 10 (64-bit)
  • Wireless-AC (802.11a/b/g/n/ac + Bluetooth® 4.1)
  • Thunderbolt™ 3 (USB-C)
  • USB 3.0 port x 2 (SuperSpeed)
  • Dahili web kamerası (2.0 MP)
  • Ayrı ayrı ayarlanabilen arkadan aydınlatmalı tuşlarla Chroma anti-ghosting klavye
  • HDMI 1.4b ses ve video çıkışı
  • Dahili stereo hoparlör
  • 5 mm kulaklık/mikrofon kombo çıkışı
  • Dahili mikrofon
  • Trusted Platform Module (TPM 2.0) güvenlik çipi
  • Compact 45 W USB-C güç adaptörü
  • Dahili 45 Wh şarj edilebilir lityum-ion polimer
  • 52 in. / 13.1 mm (Yükseklik) x 12.6 in. / 321 mm (Genişlik) x 8.1 in. / 206 mm (Derinlik)
  • 75 lbs. / 1.25 kg

Razer Core:

  • Pakete dahil 40Gbps kablo ile Thunderbolt™ 3 üzerinden PC bağlantısı
  • Tek double-wide, full-length PCI-Express x16 ekran kartı desteği
  • GPU maks. ölçüler – 5.98 in. / 152 mm (Yükseklik) x 1.73 in. / 44 mm (Genişlik) x 12.20 in. / 310 mm (Uzunluk)
  • GPU maks. güç desteği – 375 W
  • USB 3.0 port x 4 (SuperSpeed)
  • Gigabyte Ethernet (10/100/1000)
  • Chroma aydınlatma (2 sıcak bölge)
  • Dahili 500 W güç kaynağı
  • 6 in. / 218.4 mm (Yükseklik) x 4.13 in. / 104.9 mm (Genişlik) x 13.38 in. / 339.9 mm (Uzunluk)

 



Popüler Haberler


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!


Ubisoft’un son Assassin’s Creed oyunu Mirage, 30 Nisan’a kadar ücretsiz deneme sürümüyle sizleri bekliyor!