-->
Razer Nabu Watch Duyuruldu

RAZER NABU WATCH: “AKILLI SAAT DEĞİL, AKILLI BİR SAAT” Oyuncu ekipmanları ve yazılımlarında dünya lideri olan Razer farklı ürünler çıkarmaya devam ediyor. Nabu ve Nabu X akıllı bilekliklerden oluşan giyilebilir teknoloji ailesinin yeni üyesi Nabu Watch, Razer’ın bu alanda attığı iddialı bir adım. Oyuncu ekipmanları ve yazılımlarında dünya lideri olan Razer, Las Vegas’daki CES 2016 […]

07.01.2016 | ulasufuk

RAZER NABU WATCH: “AKILLI SAAT DEĞİL, AKILLI BİR SAAT”

Oyuncu ekipmanları ve yazılımlarında dünya lideri olan Razer farklı ürünler çıkarmaya devam ediyor. Nabu ve Nabu X akıllı bilekliklerden oluşan giyilebilir teknoloji ailesinin yeni üyesi Nabu Watch, Razer’ın bu alanda attığı iddialı bir adım.

Razer-Nabu-Watch-Standard

Oyuncu ekipmanları ve yazılımlarında dünya lideri olan Razer, Las Vegas’daki CES 2016 fuarında yeni ürünlerini duyurmaya devam ediyor. Razer Nabu Watch firmanın duyurduğu ürünlerden biri. Farklı tasarımıyla dikkat çeken Razer Nabu Watch, akıllı bildirimler, sağlık takibi ve sosyal fonksiyonlar taşıyan bir dijital kronograf. İki farklı tasarımla piyasaya çıkan Nabu Watch’un tam özellikli dijital saati, akıllı telefonunuzdan gelen bildirimlerin ön izlemesini gösteren ikinci bir ekrana sahip. Nabu Watch’a entegre akselerometre sayesinde spor faaliyetlerinizin sonuçlarını ve uykunuzu da takip edebilirsiniz.

2015’de akıllı saatler büyük ilgi gördü, ancak piyasadaki ürünler genel olarak pil ömrünün kısalığı ve multi-fonksiyonel olmamaları ile eleştirildi. Razer bu iki sorunu çözmek için farklı bir bakış açısıyla hareket etti ve öncelikli olarak, birincil özellik olarak gördüğü dijital kronografa odaklandı. Akıllı özellikler ise ikinci sıradaydı.

Razer Nabu Watch üst sınıf dijital saatlerden beklenen arkadan aydınlatmalı ekran, gerisayım sayacı, kronometre, dünya saatleri ve alarm kurma gibi tüm özelliklerin yanısıra ek olarak, saatin global standartlara uyumunda süreklilik olması için, Bluetooth bağlantılı otomatik telefon zamanı senkronizasyonu gibi özellikler de taşıyor. En önemlisi ise Nabu Watch dijital kronograf bileşeni 12 ay ömrü olan, değiştirilmesi kolay sikke hücre pile sahip.

Razer Nabu Watch’daki ikinci ekran ise Nabu ailesinin tüm üyelerinde olan akıllı bildirimler, spor ve uyku aktivitelerini takip etme, Nabu Watch saatler arasında iletişim kurma gibi özellikleri taşıyor. Bluetooth ile akıllı telefonunuza bağlayabileceğiniz Nabu Watch’un ikinci ekranından aramalarınızı, SMS’lerinizi, e-postalarınızı ve uygulama bildirimlerini rahatlıkla takip edebilirsiniz. Akselerometre ise kaç adım yürüdüğünüz, ne kadar yolculuk ettiğiniz, kaç kalori yaktığınız gibi fitness’la ilgili verilerinizi gösteriyor.

Nabu Watch’un sosyal özellikleri de oldukça dikkat çekici. İki Nabu Watch sahibi yanyana geldiklerinde Facebook ve Twitter bilgilerini paylaşmaları için tokalaşmaları yeterli. Bu özellik Nabu Watch, Nabu ve Nabu X’lerle çalışıyor. Saatin ikinci ekranı yedi gün pil ömrüne sahip ve yeniden şarj edilebiliyor, şarj kablosu saatle birlikte geliyor.

Razer CEO ve kurucu ortağı Min-Liang Tan, Nabu Watch için şunları söylüyor: “Günümüzün teknoloji aşıklarına güçlü bir ürün sunmak için, dijital bir kronometrenin sahip olduğu sağlamlık ve muazzam fonksiyonelliği, akıllı saat özellikleriyle bir araya getirdik. Ayrıca, ‘bizim’ diyebileceğimiz, popüler giyim ve giyilebilir teknoloji ürünlerimizle doğal uyum içinde, bir dijital saat yarattığımız için çok heyecanlıyız. Hayranlarımızın uzun süredir istediği bir şeydi ve bu talebi karşılayabildiğimiz için çok mutluyuz.”

Razer Nabu Watch’un iki versiyonu var. Nabu Watch (standart), sert polikarbon malzeme ile üretildi ve Razer’ın klasik yeşiliyle tasarlandı. Ocak 2016 sonundan itibaren piyasada olacak ve fiyatı da $149.99. Razer Nabu Watch Forged Edition ise ekstra dayanıklılık için, işlenmiş paslanmaz çelik butonlarla üretildi ve özel siyah apreyle tasarlandı. Bu ikinci versiyon bugünden (6 Ocak) itibaren RazerStore mağazalarında ve RazerStore.com’da $199.99’dan satışa çıktı.

Razer Nabu Watch’la ilgili daha fazla bilgi için: www.razerzone.com/watch

Piyasa çıkışı:

Razer Nabu Watch: Ocak 2016 sonundan itibaren RazerZone.com ve tüm dünyada yetkili satış noktalarında. Fiyatı: $149.99/€179.99

Razer Nabu Watch Forged Edition: 6 Ocak 2016’dan itibaren RazerZone.com ve tüm RazerStore mağazalarına özel olarak satışta. Fiyatı: $199.99/€239.99

Ürün Özellikleri

 

Saat Donanımı:

  • 12 ay pil ömrü, değiştirilebilir sikke hücre pil (CR2032)
  • Saatlik zaman sinyali
  • 1/100 ikinci kronometre
  • Ölçme kapasitesi: 23:59’59.99″
    Ölçme modları: Geçen süre, split zaman
  • Gerisayım sayacı
    • Ölçme birimi: 1 saniye
  • Full Auto Calendar
  • 12/24 saat formatları
  • 3 çok fonksiyonlu alarm (günlük veya haftalık tekrarlar)
  • Dünya Saati
  • Saat, Dünya Saati ve Alarmlar telefon saatine oto uyumlu veya Nabu uygulaması üzerinden ayarlanabilir

Nabu Donanımı:

  • OLED 128×16 tek renk
  • 3 eksenli akselerometre
  • Silindir vibrasyon motoru
  • OLED ekran için tek buton
  • Lityum polimer pil, 7 güne kadar pil ömrü
  • 5ATM su geçirmezlik derecesi
  • 5m’ye kadar Şok Rezistansı
  • Manyetik tescilli USB kablo ile şarj edebilme
  • BLE üzerinden mobil cihazlar ile kablosuz senkronizasyon

Sistem Gereksinimleri

  • iPhone 5/5S/6/6 Plus/6S/6S Plus – iOS 8 (ve üstü)
  • Bluetooth Low Energy (BT 4.0 veya üstü) ile çalışabilen Android 4.3 (ve üstü) cihazlar


Popüler Haberler


Kıyamet sonrası Moskova’nın dehlizlerinde hayatta kalma mücadelesi veren Artyom’un hikayesi Metro serisinde devam ediyor.


VSYNC, oyun deneyiminizi önemli ölçüde etkileyebilecek bir teknolojidir. Bu yazıda, VSYNC’nin ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve oyun


Marvel Games ve NetEase iş birliğiyle geliştirilen Marvel Rivals, Marvel evreninin sevilen karakterlerini karşı karşıya getiren ücretsiz


Microsoft’un Xbox konsolları, son zamanlarda Avrupa’da durgunlaşan satışlarla karşı karşıya. Bu durum, üçüncü taraf yayıncılar arasında endişelere yol açıyor.