-->
Amplitude Oyun İnceleme

Müzik Yapıyoruz… Müzik hayatımızın olmazsa olmazlarının en başında gelen hayatımızın önemli bir parçasıdır. Müzik ve oyunlar, uzun süredir birbirlerine bağlı. Eskiden oyunlarda araç olarak kullanılan müzik, günümüzde oyun teması haline geldi. Oyun oynarken kenarda müzik çalmasına alışkın bir oyuncu olarak bu durumdan memnun olmadığımı söyleyemem. Başta müzik veya müzisyen temalı oyunlarla başlayan müzik oyunu macerası, […]

25.01.2016 | ulasufuk

Müzik Yapıyoruz…

Müzik hayatımızın olmazsa olmazlarının en başında gelen hayatımızın önemli bir parçasıdır. Müzik ve oyunlar, uzun süredir birbirlerine bağlı. Eskiden oyunlarda araç olarak kullanılan müzik, günümüzde oyun teması haline geldi. Oyun oynarken kenarda müzik çalmasına alışkın bir oyuncu olarak bu durumdan memnun olmadığımı söyleyemem. Başta müzik veya müzisyen temalı oyunlarla başlayan müzik oyunu macerası, türün oyunları için üretilen enstrümanlarla başlı başına bir sektör haline geldi. Yeni nesil konsolların çıkışından itibaren derin bir sessizliğe gömülen müzik oyunları tekrar küllerinden doğmaya başladı. Amplitude işte tam bu tarife uyan oyunlardan biri diyebiliriz.

 
Amplitude-inceleme1
 

Amplitude Harmonix Music Systems tarafından geliştirilen oldukça pratik bir oyun olmuş. İstediğiniz şarkıyı seçip, tek başınıza veya arkadaşlarınızla hemen müzik yapmaya girişebilirsiniz. Oyunda Ses ve grafik ayarları pek çeşitli olmasada. Ses ayarlarında efektlerin ses şiddetlerini ayarlayabiliyoruz. Grafik ayarlarında ise çözünürlük, grafik detayı, fizik modellemesi ve seyircileri açıp kapatabildiğimiz seçenekler mevcut.  Bu arada ekranda notaların nasıl geldiğinden de bahsetmek gerekiyor. Ekranda notalar yukarıdan aşağıya doğru akıyorlar. Genelde notaları daha çok bir birini takip eden notalar olduğu için çalması biraz daha kolay. Fakat bu sizi yanıltmasın, bazı şarkılarda inanılmaz zorluk seviyelerinde bas ritimleri karşınıza çıkabilir. Eğer oyunda başarılı olmak istiyorsanız, oyuncular müziğin melodisini ve ritmini iyi takip etmeli diyebiliriz.

 
Amplitude-inceleme2
 

Bir diğer önemli husus ise uzun notalar. Bu notaların arkasında uzun bir çizgi notayı takip ediyor. Bu şu demek oluyor; bu notaları bar ile aynı normal notalar gibi vurduktan sonra, tuştan parmağınızı çekmemelisiniz, ta ki çizgi bitene kadar. Bu, sesin uzamasını ve basılı tuttuğunuz sürece ekstra puan almanızı sağlıyor. Ayrıca gerekli olmasa da isterseniz uzayan sesi inceletebilirsiniz. Bu şarkıyı doğru çalmak adına pek bir ihtiyaç veya zorunluluk olmasa da, oyuna zevk katmak adına güzel bir ayrıntı. Oyunun şarkı listesi son derece geniş. Sizi tatmin edeceğini düşünüyorum.

 
Amplitude-inceleme3
 

Bir müzik oyununun seslerinden şüphe etmek sanırım hata olur diye düşünüyorum. Şarkılarda ses kalitesi olsun volume dengesi olsun her şey yerli yerinde. Eğer oynarken volume dengesi kulağınıza sorunlu gelirse ayarlar menüsünden istediğiniz ayarı yapabilirsiniz. Kalabalığın tepkileri de gayet güzel. Özellikle şarkı başladıktan bir kaç nota sonra hangi şarkı olduğunu anlıyorsunuz. Eğer kız arkadaşınız, karınız, anneniz, babanız, oyun oynamanızdan yakınıyorsa, eve bir Amplitude almalısınız derim. İlk gördüklerinde ‘Bu da oyun işte, ben sevmem oyunları’ deselerde, rica edin ve en az bir iki şarkı denemelerini sağlayın. Hayatınız değişebilir. Kendim ve birçok arkadaşım tarafından denendi ve başarı ile evlere entegre edildi.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!