-->
Kristal Piksel Ödülleri Sahiplerini Buluyor

İlk kez İstanbul’da düzenlenecek ödül töreninde sektörün 2016’daki gündemini belirleyecek çok önemli gelişmeler açıklanacak! 2012’den bu yana düzenlenen Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri, dördüncü yılında da yerli yapım video oyunlarını ve oyun geliştiricilerini desteklemeyi sürdürüyor. Bu sene 50’nin üzerinde oyun için başvuru yapılan Kristal Piksel’de, yedi oyun en büyük ödül olan Yılın Oyunu için yarışacak. […]

18.11.2015 | ulasufuk

İlk kez İstanbul’da düzenlenecek ödül töreninde sektörün 2016’daki gündemini belirleyecek çok önemli gelişmeler açıklanacak!

2012’den bu yana düzenlenen Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri, dördüncü yılında da yerli yapım video oyunlarını ve oyun geliştiricilerini desteklemeyi sürdürüyor. Bu sene 50’nin üzerinde oyun için başvuru yapılan Kristal Piksel’de, yedi oyun en büyük ödül olan Yılın Oyunu için yarışacak.

Yılın Oyunu yanında, Orijinal Müzik, Görsel ve İşitsel Sanat, Yenilikçilik ve Anlatı gibi kategorilerde de ödüllerin dağıtılacağı etkinlik, Dijital Oyun Geliştiricileri Derneği, ODTÜ GATE, ODTÜ TEKNOKENT ATOM işbirliği ve IGDA desteği ile organize ediliyor. Kristal Piksel’in jürisi önde gelen akademisyen, geliştirici, basın mensubu ve sektör temsilcilerinden oluşuyor.

Bu yıl Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fındıklı Kampüsü’nde düzenlenecek Eurasia Graphics 2015 etkinliği kapsamında 20 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirilecek tören, ülkemiz oyun sektörünün 2016 gündemini belirleyecek son derece önemli gelişmelerin duyurulmasına da ev sahipliği yapacak. Törende oyun sektörünün hem 2015 yılındaki performansı, hem de 2016 yılı içerisinde yapılması beklenen ulusal ve uluslararası işbirlikleri ile gerçekleştirilmesi planlanan atılımların detayları paylaşılacak.

Yer: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fındıklı Kampüsü, Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu

Tarih: 20 Kasım

Tören Açılış ve Kokteyl: 14.30

Kristal Piksel 2015 Video Oyun Ödülleri kapsamında ödül verilecek kategoriler ile bu kategoriler altında ödül almaya aday oyunlar aşağıdaki gibidir.

Oyun Tasarımı:

Bard’s Gold

Hocus

Legendary Team

MoBu

Rop

Görsel Sanat:

Hocus.

Legendary Team

MoBu

Pool Elite Tablet

Zula

İşitsel Sanat:

Damsız Girilmez

Legendary Team

MoBu

Pool Elite Tablet

Zula

Yenilikçilik:

Chain of Letters – 5 Harf 1 Kelime

MoBu

Recontact: İstanbul

Rop

Transpo

Anlatı:

Bard’s Gold

Emotional Bear Crying River

MoBu

Orijinal Müzik:

Damsız Girilmez

Emotional Bear Crying River

FingAAH!

Legendary Team

MoBu

Yılın Oyunu:

Bard’s Gold

Hocus.

Legendary Team

MoBu

Pool Elite Tablet

Rop

Zula



Popüler Haberler


Outcast – A New Beginning, klasik bir oyuna modern bir dokunuşla yeniden hayat veriyor, derin hikayesi ve etkileyici grafikleriyle unutulmaz bir macera sunuyor.


Kıyamet sonrası Moskova’nın dehlizlerinde hayatta kalma mücadelesi veren Artyom’un hikayesi Metro serisinde devam ediyor.


VSYNC, oyun deneyiminizi önemli ölçüde etkileyebilecek bir teknolojidir. Bu yazıda, VSYNC’nin ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve oyun


Marvel Games ve NetEase iş birliğiyle geliştirilen Marvel Rivals, Marvel evreninin sevilen karakterlerini karşı karşıya getiren ücretsiz