-->
Darksiders II: Deathinitive Edition İnceleme

Ölümün Soğuk Yüzü… Darksiders II: Deathinitive Edition bizleri “Ölüm Hayatı geri getirerek Savaş’ı kurtarabilecek mi…” düşünseline sokuyor. Şimdi bu da ne demek dediğinizi duyar gibiyim. Sizlere son günlerin en beklenen oyunu Darksiders II: Deathinitive Edition’nın hikayesinden bahsetmeye çalıştım az önce. Evet ilk Darksiders oyununu hatırlayanların bileceği gibi ilk oyunda Savaş (War) yani kahramanımız yaptıkları ile […]

11.11.2015 | ulasufuk

Ölümün Soğuk Yüzü…

Darksiders II: Deathinitive Edition bizleri “Ölüm Hayatı geri getirerek Savaş’ı kurtarabilecek mi…” düşünseline sokuyor. Şimdi bu da ne demek dediğinizi duyar gibiyim. Sizlere son günlerin en beklenen oyunu Darksiders II: Deathinitive Edition’nın hikayesinden bahsetmeye çalıştım az önce. Evet ilk Darksiders oyununu hatırlayanların bileceği gibi ilk oyunda Savaş (War) yani kahramanımız yaptıkları ile her şeyi mahvetmişti. Bunun karşılığında da cezalandırılmıştı. İşte yeni oyunumuzda görevimiz Savaş’ın kardeşi olan Ölüm’ü kontrol ederek hem bu kargaşa ortamını düzeltmek hem de kardeşimizin cezasının kaldırılmasını sağlamak. Sizlere kısaca konudan bahsettikten sonra Darksiders II: Deathinitive Edition’ı derinlemesine incelemeye koyulalım.

 
Darksiders-II---Deathinitive-Edition-inceleme1
 

Darksiders II: Deathinitive Edition ne gibi yenilikler getiriyor. Öncelikle Darksiders II ve oyunun bütün DLC’leri bir arada Maker Armor Set, The Abyssal Forge, The Demon Lord Belial, Death Rides, Angel of Death, Deadly Despair, Shadow of Death, Mortis Pack, Rusanov’s Axe, Van Der Schmash Hammer, Fletcher’s Crow Hammer, Mace Maximus, Argul’s Tomb Deathinitive Edition bizlere sunuluyor. Görsel olarak daha iyi ışıklandırma ve gölgelendirme ile daha üst düzey bir görsellik sunan geliştirilmiş grafik motoru. Üzerinde yeniden çalışılmış ve geliştirilmiş bölüm, karakter ve mekân grafikleri. Daha iyi bir oyun dengesi ve ganimet dağılımı. Deathinitive Edition’ın ilk bakışta öne çıkan yenilikleri arasında sıralayabiliriz. Darksiders II: Deathinitive Edition öncelikle oldukça geniş bir evrende geçiyor. Gittikçe genişleyen bir harita yapısına sahip olan oyunda siz görevleri tamamladıkça yeni açılan haritaların bir öncekinden daha büyük olduğunu görüyorsunuz. Böyle olunca da oyunun toplam oynanış süresi hayliyle fazla oluyor. Yaklaşık 30 saatin üzerinde bir oynanışa sahip olan oyunun bu doyurucu yönü görevlerin tek dizeliği ile biraz baltalansa da genel olarak sahip olduğu dinamikler sayesinde sizi oynatmayı başarıyor.

 
Darksiders-II---Deathinitive-Edition-inceleme2

 

Oyunda genel olarak hakim olan oynanış sistemi aksiyon ve Rpg karışımında. Özellikle yeni oyundaki envanter sistemi ve sahip olduğu ara yüzü bana çok kullanışlı geldi. Oyun boyunca öldürdüğünüz yaratıklardan kazandığınız itemlerin gayet açık bir şekilde belirtilmesi ve siz o itemi envanterinize almadan tüm detaylarının belirtilmesi gayet hoş detaylar. Hazır lafı açılmışken biraz envanter sisteminden ve kahramanımızın sahip olduğu ekipman ve özelliklerden bahsedeyim. Öncelikle kahramanımız Ölüm isminden de anlaşılacağı üzere fevkalade karizmatik. Bununla birlikte meziyetleri de muhteşem. Bir kere çift el silah taşıyabiliyor. İlk silahımızın gücü daha düşük olsa da hızı hayli fazla. İkinci silahımız ise yavaş ama çok güçlü. Oyun boyunca öldürdüğümüz düşmanlar bizlere hem deneyim puanı (karşılığında level atlamak) hem de farklı itemler verebiliyorlar. Bu itemlerin çeşitliliği neredeyse bir Diablo kadar diyebilirim. Ve işin güzel yanı sahip olduğumuz tüm ekipmanların karakterimizin üzerine uygulandığını görsel olarak anında görebiliyoruz. Tabi ki bölüm ilerledikçe ve level atladıkça sahip olduklarımızın gücü ve etkisi de artıyor.

 
Darksiders-II---Deathinitive-Edition-inceleme3
 

Oyundaki dövüş sistemi oldukça akıcı. Birbirinden farklı düşmanlara karşı hızlı ve ölümcül bir saldırı yapmak istiyorsanız ilk silahınız ile ardı ardına combolar yapmanız gerekiyor. Özellikle ilerleyen bölümlerde sahip olduğunuz ekstra yetenekleriniz de devreye girdiğinde kelimenin tam anlamıyla Ölüm saçıyorsunuz. Ayrıca çevrede bulunan gizli kutuları açarak farklı deneyim puanları ve itemler kazanabiliyorsunuz. Oyunun zorluk seviyesi tam dozunda ayarlanmış diyebilirim. Ne çok basit ne de çok zor. İlk başta boss savaşları çerez gibi gelebilir ancak ilerleyen bölümlerde stratejik davranmanız gerekebiliyor. Tuş kombinasyonu bakımından ise oyunun konsol versiyonlarının daha başarılı olduğunu belirtmeliyim. Oyun boyunca karşınıza çıkan Npc’ler ile diyaloglara girebiliyorsunuz. Ama diyalog dediysem öyle çok ahım şahım bir diyalog sistemi beklemeyin. Genelde görevleri almak ve hikayeyi dinlemek şeklinde. Tabi tüm Npc’ler sizlere hikaye anlatmak için bulunmuyor. Bazılarından değerli objeler satın alabiliyor ya da geliştirmeler yapabiliyorsunuz. Ayrıca oyun boyunca yeteneklerinizden biri olan kuzgun size rehberlik ediyor. Bu özellikle kendini en çok geniş haritalarda gösteriyor. Oyunda yer yer uzun yeşil düzlüklerle kaplı alanlarda ilerliyorsunuz. Bu yerlerde yolculuğun saatler alacağı düşünülebilir o zamanda bir ıslığınızla atınız geliyor.

Peki, işitsel bakımdan oyun nasıl. İşte bu değerlendirmede Darksiders II: Deathinitive Edition beklentileri çok fazla karşılayamıyor. Halbuki yapımda daha önce olmayan diyalog sistemi bulunmasına rağmen bu detayın çok daha başarılı işlenmesini beklerdim. Ancak oyun ses ve mimikler konusunda beklentilerin altında. Son bir genel değerlendirme yapacak olursak Darksiders II: Deathinitive Edition bana göre başarılı ana hikayesi, üzerinde iyice çalışılmış envanter sistemi oldukça tatmin edici oynayış süresi ve akıcı yapısıyla Darksiders II: Deathinitive Edition gayet başarılı ve keyifli bir yapım olmuş.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!