-->
NBA 2K16 Oyun İnceleme

NBA Kariyeri Kaldığı Yerden Devam Ediyor… Basketbol oyunu denilince hiç şüphe yok ki ilk akla gelen oyun serisi NBA 2K dır. 2K Stüdyolarını bu konuda tebrik ederek incelemeye başlamak istiyorum. Ama bu tebrik firmanın yapmış olduğu işlerden ziyade stratejik hamlesi ile ilgili. Koskoca EaSports’u bir ara NBA oyunu yapmaktan uzaklaştıracak kadar başarılı bir seri oluşturması nedeniyle […]

05.10.2015 | ulasufuk

NBA Kariyeri Kaldığı Yerden Devam Ediyor…

Basketbol oyunu denilince hiç şüphe yok ki ilk akla gelen oyun serisi NBA 2K dır. 2K Stüdyolarını bu konuda tebrik ederek incelemeye başlamak istiyorum. Ama bu tebrik firmanın yapmış olduğu işlerden ziyade stratejik hamlesi ile ilgili. Koskoca EaSports’u bir ara NBA oyunu yapmaktan uzaklaştıracak kadar başarılı bir seri oluşturması nedeniyle tebrik edeceğim. İnanın kolay bir iş değil. Sanırım bu noktada bir değerlendirme yapıldı ve baş edemeyeceğin rakiple uğraşma biraz bekle, geri çekil ve gücünü toplayınca tekrar hamleni vur. Peki, bu durum rehavete mi yol açıyor yoksa firmayı daha da mı teşvik ediyor. İşte asıl soru bu ve biz de bunun cevabını arıyoruz… Hemen cevaba gireyim isterseniz özellikle 2K16 nezdinde bakıldığında bu sorunun cevabı kesinlikle olumlu yönde. Yine yenilikçi yönleri olduğu bir gerçek ancak belki de bizdeki bu memnuniyetizliğin nedeni biraz da oyunun geldiği mükemmel noktanın daha da yükseltilmesi konusundaki zorluktur. Gerçekten her yönüyle dopdolu bir yapım bizlere sunuluyor her yıl ancak yenilikler konusunda biraz daha fazlasını istemek de hakkımız sonuçta bunu verebilecek bir firma ile muhatabız.

 
NBA2K16-inceleme1
 

NBA 2K16 her yönü ile çok çok başarılı bir yapımın güzel dokunuşlarla daha da süslendirilmiş ve taçlandırılmış versiyonu olmuş. Şimdi hakkını vermek lazım 2K16 birçok yeniliği bünyesinde barındırıyor. Her zaman olduğu gibi Euroleague oyuna entegre edilmiş. Hem de başarılı bir şekilde. Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes ve Galatasaray ile oynamak oldukça keyifli. Tabi bu takımları isterseniz Nba takımları ile de kapıştırabilirsiniz ancak sonuçta kendi dengeler içerisinde değerlendirmek daha gerçekçi sonuçlar ortaya çıkarıyor. NBA 2K serilerinin belkide en sevilen bölümlerinden olan MyCAREER 2K16 ile basketbol simülasyon deneyiminizi zirveye taşımış. Bu arada bilmeyenler için MyCAREER modu kendi karakterinizi oluşturarak NBA oyuncusu olma yolunda çaba göstermenizi sağlayan harika bir simülasyon modudur. Antremanlar , deneme maçları oynayarak NBA’e kapak atmaya çalıştığımız MyCAREER modu 2K16 ile bomba gibi gelmiş. Çok daha fazla ara animasyonlar ile hikaye genişletilmiş. Artık direk NBA’den değil Amerikan Kolej Basketbol Ligi ile kariyerimize başlayacağız. Kolej Ligi’nde başarı gösterdikten sonra Draft’lara katılıyoruz.  Kendi bastekbol sahanızı özelleştirebilecek ve arkadaşlarınızı kendi sahanıza davet ederek 1 vs ya da 2 vs gibi maçlar yapabileceksiniz. Off time yani basketbol dışında karakterinizin neler yapabileceğiniz seçebileceksiniz.

 
NBA2K16-inceleme2
 

Örneğin size sponsor olan firmanın imza gününe katılabilecek veya Connections yani bağlantılar kısmından ünlü NBA oyuncuları yada efsaneleşmiş oyuncularla bağlantılar kurarak popülerliğinizi arttırabileceksiniz. Yepyeni Live Practice modu ile oyuncunuzun özelliklerini arttırmak için yeni eklenen birçok antremanı yapabileceksiniz. Oyunun genel oynanış dinamikleri bir kaç rötuş dışında tamamıyla aynı diyebilirim. Bu dinamiklerden belki de bir tek pas sistemi bütünüyle elden geçirilmiş. Eskiye nazaran çok daha etkili ve etkileyici paslar çıkarabiliyorsunuz. Basketbol oyununun en önemli unsuru olan hızlı paslaşma ve hızlı hücuma çıkma konuları bakımından yapılan bu iyileştirmelerin oynanışa olumlu etkisi gözle görülür cinsten. Ayrıca serinin bir önceki oyununda eklenen bir diğer yenilik olan oyuncunun özel hartek yapmasını sağlayan sisteme de yeni bir kaç hareket eklenmiş ancak bu konudaki yenilik oldukça kısıtlı. Oyunun oynanış dinamikleri kesinlikle çok başarılı. Özellikle yapay zekaya hayran oldum. Zorluk seviyesini orta seviyede bile tuttuğunuzda çantada keklik maçlar çıkaramıyorsunuz. Ayrıca takımlar arası güç dengesi de çok iyi ayarlanmış.

 
NBA2K16-inceleme3
 

Oyun içi dinamiklerini anlatacak olursak; diyelim ki oyun kurucu pozisyonunda oynuyorsanız, ara paslarını pivota geçirebilmeniz için tam zamanını denk getirmelisiniz. Tabi bu deneyim ve beceri ile mümkün oluyor. Ya da savunmada rakibinizden topu çalabilmek için tam zamanında müdahalede bulunmalısınız aksi durumda çok fazla zorladığınızda hakemler hemen faul düdüğüne baş vuruyor. Zaten top sahaya ilk indiğinde adeta şov başlıyor. Işıklı parkeler, coşkulu taraftarlar, agresif koçlar yani kısacası Nba’i nba yapan her detay en iyi şekilde kurgulanmış. Maç başlamadan önce başlayan ışık ve dans şovu devre aralarındaki dansçı kızların koreografileri ile süsleniyor. Her şeyi ile tüm detaylar ayrıntısına varana kadar düşünülmüş. Oyunun başındaki bu coşkulu sunum sizi iyiden iyiye maça hazırlıyor. İlk düdük çalındıktan sonra serinin en hızlı oyunlarından biri başlıyor. NBA 2K16 akıcılık bakımından çok başarılı. Ancak yapay zeka konusunda ise asla ödün vermiyor. Yani çok iyi ara paslar, tam zamanında koşular yapmadıkça estetik smaçlar basabilmeniz çok zor. Oturmuş bir set hücumuna karşı rastgele yapılan ara pası denemeleri rakip oyuncunun müdahalesi ile sonuçlanıyor. Ayrıca hızlı hücuma çıkarken yapacağınız uzun pasların şiddetine de çok dikkat etmelisiniz. Deneyimsiz olduğunuz ilk maçlarda daha çok set hücumunu denemenizi tavsiye ederim.

 
NBA2K16-inceleme4
 

Oyunun görsel detaylarına değinmek gerekirse; oyuncu tasarımlarındaki çok ufak teknik hatalar haricinde muhteşem detaylı bir görsellik bizleri bekliyor. Özellikle taraftar tasarımlarındaki uzun emek ve farklı modellemeler kullanılması takdir-e şayan. Dikkatlice bakıldığında tek düze taraftar modellemesi sunan spor oyunlarına çok güzel bir cevap niteliğinde olmuş NBA 2K16. Bir yandan coşku ile tezahürat yapanlar, diğer yandan yanındaki ile maçın analizini yapanlar ve daha bir çok farklı taraftar profiline rastlıyorsunuz. Stadyum ışıklandırmaları açısından da çok başarılı bir görsellik söz konusu. Gerçeklerinden uyarlanmış salonlar her detayı ile düşünülmüş. Ayrıca oyun içi enstantanelerin sunumu da çok hoşuma gitti. Etkileyici bir smaç anının her açıdan defalarca izlenmesi gayet keyifli. Sesler ve müzikler konusunda ise oyun adeta zirve yapmış. Tüm yönleri ile değerlendirildiğinde yine kusursuza yakın bir basketbol oyunu ile karşı karşıyayız. Devrim niteliğinde hiçbir yenilik sunmasa da yapımın kendisinin devrim olması nedeniyle NBA 2K16 parkelerin tozunu dumana katmak için paha biçilmez bir fırsat. Yukarıda bir kısmını sıraladığım yenilikler de eklendiğinde tadından doyum olmayan bir deneyim bizleri bekliyor. Bu pilavı her yıl yiyen sadık oyuncuların ufak yenilikler için bu oyunu güncellemeleri konusunda birazcık kararsız olsam da eşsiz basketbol keyfine adım atmak isteyen oyun severlerin gözü kapalı dalmaları gerektikleri bir dünyaya merhaba demelerini tavsiye ediyorum…

Playstore’a Katkılarından Dolayı Teşekkür Ederiz.

Oyunu Satın Almak İçin Tıklayın

 



Popüler Haberler


Outcast – A New Beginning, klasik bir oyuna modern bir dokunuşla yeniden hayat veriyor, derin hikayesi ve etkileyici grafikleriyle unutulmaz bir macera sunuyor.


Kıyamet sonrası Moskova’nın dehlizlerinde hayatta kalma mücadelesi veren Artyom’un hikayesi Metro serisinde devam ediyor.


VSYNC, oyun deneyiminizi önemli ölçüde etkileyebilecek bir teknolojidir. Bu yazıda, VSYNC’nin ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve oyun


Marvel Games ve NetEase iş birliğiyle geliştirilen Marvel Rivals, Marvel evreninin sevilen karakterlerini karşı karşıya getiren ücretsiz