-->
Might & Magic: Heroes 7 Oyun İnceleme

Fantastik Ortamlara Geri Dönüyoruz… Ubisoft’un en eski oyun serilerinden sıra Tabanlı Strateji (TBS) oyunları arasında en köklü yapımlardan birisi olan Might And Magic Heroes serisi uzun süren sessizliğini nihayet bozdu. İlk oyunu 1995 yılında piyasaya sürülen seri aradan geçen zamanda onlarca ek paket ve yedi adet ana oyun ile türün hayranlarının gönlünü fethetmişti.  Serinin en […]

05.10.2015 | ulasufuk

Fantastik Ortamlara Geri Dönüyoruz…

Ubisoft’un en eski oyun serilerinden sıra Tabanlı Strateji (TBS) oyunları arasında en köklü yapımlardan birisi olan Might And Magic Heroes serisi uzun süren sessizliğini nihayet bozdu. İlk oyunu 1995 yılında piyasaya sürülen seri aradan geçen zamanda onlarca ek paket ve yedi adet ana oyun ile türün hayranlarının gönlünü fethetmişti.  Serinin en son ana oyunu olan Might and Magic Heroes VII zengin fantastik ortamlarında Karanlığın etkileyici nüanslarını bizlerle buluşturuyor. Heroes of Might and Magic III’le zirve yapan seri, Heroes IV ile beraber sekteye uğrasada, çok da fena olmayan beşinci oyun ile beraber çıkışa geçerek. Altıncı oyunla köklerine geri dönüş yapabildi. Bakalım yedinci oyunda bizi neler bekliyor gelin hep beraber bakalım. Oyunda Serinin ruhuna tam olarak uymuş olan bir renk paleti, etkileyici animasyonlar ve oldukça iyi bir optimizasyon mevcut. Kurgu olarak oldukça kaotik bir yapıya sahip olan yapım aynı zamanda dramatik bir alt temayı da içinde barındırıyor. Öncelikle çoğu Might & Magic oyununda olduğu gibi yeni oyun da Rol Yapma ve Strateji türlerini bir araya getiren bir yapıyla hazırlanmış durumda. Bir önceki oyunun hikayesinden 200 sene sonrasını anlatacak Might & Magic Heroes 7’de ana karakterimiz Ivan olacak. Ancak oyunun başında istediğimiz 6 farklı karakterden birini de seçebiliyoruz. İlk savaşınızdan sonra oyun sizi şehrinize yönlendiriyor ve tahmin edersiniz ki şehrinizde ordularınız ve kaynaklarınız için gerekli olan binaları inşa etmeye başlıyorsunuz, yazımın devamında şehir ile ilgili detaylara da gireceğim. Şehriniz dünyasını keşfederken sizin için en önemli noktada bulunuyor, unutmadan hatırlatmak isterim ki şehriniz kaynak toplayabileceğiniz tek yer değil, fakat ordularınıza asker toplayacağınız, genişletme ve geliştirmeleri yapacağınız tek yer. Doğru binaları yaparak doğru kaynaklara ulaşmak ve sayede istediğiniz orduya sahip olmanız için şehrinizi iyi yönetmeniz gerekmekte.

 
Might-&-Magic-Heroes-7-inceleme1
 

Oyunun oynanışsal olarak genel dinamiklerinde ise neredeyse hiçbir değişiklik yok. Zaten bir ek pakette büyük bir değişikliği kimse beklemez herhalde. Bunun yerine genel olarak son dönemde yapıldığı gibi ana oyunun bir ırkına derinlemesine bakış tercih edilmiş. Oyun sektörünün genel gidişatı da bundan sonra bu yönde olacak gibi. Özellikle birçok farklı ırk ve güçlü karakter içeren yapımlarda bundan sonra bu tarz ilerlemeleri oldukça göreceğiz. Temel oynanış mekaniğini anlatmakla başlamak en iyisi olacaktır. Oyunda iki temel mekanik var: Harita ve savaş alanları. Oyunu harita kısmında oynadığınızda tam bir rol yapma oyunu deneyimlediğinizi söyleyebiliriz. Yine bu kısımda da sıra tabanlı bir ilerlemeye sahibiz. Savaş kısmına geçtiğimizde ise tam bir sıra tabanlı bir strateji oyunu bizleri bekliyor. Altı farklı ırkın kendine has birimlerini kullanarak, bizlere verilen görevleri gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Normal olarak savaşa girdiğinizde ise diğer oyunlarda gördüğümüz şekilde bir oynanış bizleri bekliyor. Her oyuncu seçtiği birlikleri öncelikle yan yana sıralıyor. Savaş başladığında ise sırayla birbirlerine saldırıyorlar. İşin güzel kısmı da burası zaten. Yaptığınız her hamle ve hareket, savaşın gidişatını etkileyebiliyor. Satranç oynuyor gibi hissedebilirsiniz. Yeni oyunla birlikte gelen en büyük yenilik ise siper sistemi olmuş. Böylece birliklerinizi haritada yer alan çeşitli yerlerin arkasına gizleyerek, uzaktan ya da direkt gelen saldırıları engelleyebiliyorsunuz.

 
Might-&-Magic-Heroes-7-inceleme2
 

Oyunun en önemli noktalarından bir tanesi de şehirler. Franksiyonumuza ait olan bu şehirleri geliştirebiliyoruz. Bir inşa ağacı içinden istediğimiz ya da işimize yarabileceğini düşündüğümüz geliştirmeleri yapabiliyoruz. Bunların arasında diğer oyunlarda görmediğimiz en büyük yenilik ise Town Portal, oynanış bazında çok işinize yarayan ve sıkça kullanabileceğiniz özelliklerden bir tanesi. Her franksiyona göre çeşitlilik gösteren bu inşa özelliklerinin yanı sıra burada asker çıkarmamız da mümkün. Sahip olduğumuz birlik türlerini yine burada geliştiriyor ya da geliştirmiş olduğumuz özellikleri geri alabiliyoruz. Şehirlerde gördüğümüz bir diğer yenilik ise “şampiyon” seçme. Oyunun başında istediğimiz daha doğrusu tipini sevdiğimiz şampiyonu seçmemiz isteniyor. Onlara dair herhangi ayrıntılı bir bilgi edinemiyoruz. Bu yüzden oyun sırasında memnun kalmama durumumuz olabiliyor. Böyle bir sorunla karşılaştığınızda ya da başka şampiyonları görmek istediğiniz şehrinize gidip, yeni bir tane alabiliyorsunuz. Oyunun grafiklerine gelecek olursak bu aşamada Ufak tefek iyileştirmeler dışında gözle görülür bir değişiklik ile karşılaşmıyoruz. Sıra tabanlı strateji oyunları ile karşılaştırdığımızda Might & Magic: Heroes 7 grafikleri fazlası ile iyide diyebiliriz. Ancak grafiklerde belli başlı sorunlarda bazen can sıkabiliyor bunlara örnek vermem gerekirse gölgelendirmelerdeki tırtıklanmalar ve animasyonlardaki saçmalıkları listenin başına ekleyebilirim. Oyunun sesleri ise genel anlamda oldukça iyi ancak serinin diğer oyunlar ile kıyaslandığında pek fazla bir değişiklik olmadığını söyleyebiliriz. Onun dışında seslerde hiçbir sıkıntı yok oldukça etkileyiciler. Atmosferi yansıtan ses efektlerine baktığımızda çok hoşuma giden en önemli şey yankı sesleri olmuş, Müzikler ise azımsanmayacak derecede güzel diyebiliriz.

 
Might-&-Magic-Heroes-7-inceleme3
 

Sonuç olarak seriyi daha önce oynayanların yine seveceği bir yapım olmuş. Daha önce de belirttiğim gibi Might & Magic: Heroes 7 yapması gereken görevi layıklıyla başaracağa benziyor. Bu tür yapımlardan hoşlanıyorsanız kesinlikle denemenizi tavsiye ediyoruz. Eğer hiç Sıra Tabanlı Strateji (TBS) tecrübeniz yoksa muhteşem bir başlangıç oyunu olabilir. Geniş macera haritalarını keşfedeceğiniz, kaynaklar toplayıp ve şehirler kuracağınız. Taktiklerinizi mükemmelleştirerek kahramanlarınızı geliştireceğiniz kaliteli bir oynanış deneyimi sunan Might & Magic: Heroes 7 Serinin hayranlarını fazlası ile memnun edeceğini düşünüyorum.

Playstore’a Katkılarından Dolayı Teşekkür Ederiz.

Oyunu Satın Almak İçin Tıklayın

 



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!