-->
League of Legends Dünya Şampiyonası Çeyrek Finali BBC’den Canlı Yayınlanacak

League of Legends heyecanı, dünyayı etkisi altına almaya devam ederken, konvansiyonel medyanın eSpor ve League of Legends eko-sistemine ilgisi de günden güne artıyor. Londra’da gerçekleşecek 2015 League of Legends Dünya Şampiyonası Çeyrek Finali, BBC’de canlı olarak yayınlanacak. Geçtiğimiz yıl Güney Kore’nin başkenti Seul’de, Dünya Kupası stadyumunda 40 bin LoL tutkunu tarafından canlı izlenen League of […]

14.10.2015 | ulasufuk

League of Legends heyecanı, dünyayı etkisi altına almaya devam ederken, konvansiyonel medyanın eSpor ve League of Legends eko-sistemine ilgisi de günden güne artıyor. Londra’da gerçekleşecek 2015 League of Legends Dünya Şampiyonası Çeyrek Finali, BBC’de canlı olarak yayınlanacak.

Geçtiğimiz yıl Güney Kore’nin başkenti Seul’de, Dünya Kupası stadyumunda 40 bin LoL tutkunu tarafından canlı izlenen League of Legends Dünya Şampiyonası, dünya genelinde büyük şehirlerde kurulan dev ekranlar, özel sinema salon gösterimleri ve online yayınlar aracılığıyla, internet üzerinden 27 milyon tekil kişi tarafından da takip edilmişti. Bu yıl ise Şampiyona’nın Londra’da gerçekleşecek olan çeyrek finalleri, BBC Three ekranlarından eSpor severlere ulaşacak.

15 Ekim’de The SSE Arena Wembley’de start alacak Dünya Şampiyonası çeyrek finali, canlı olarak BBC Three ekranlarında olacak. Finaller, Radio 1 DJ’i ve tutkulu bir LoL oyuncusu olan Dev Griffin tarafından sunulurken, ülkenin en popüler TV sunucularından Julia Hardy de saha röportajları ile yayında olacak. Spor yorumcuları Leigh ‘Deman’ Smith ve James ‘Stress’ O’Leary de dört günlük yayın maratonunda, izleyicilerin karşısında olacak.

BBC Three canlı yayın süresince BBC Sport ile işbirliği içinde çalışarak, Dünya Şampiyonası heyecanını en geniş kapsamlı spor karşılaşmalarında kullanılan altyapıyla ekranlara taşıyacak. Her gün dünya genelinde 27 milyon oyuncu tarafından oynanan League of Legends, aylık 67 milyon oyuncuya sahip.

Heyecan içinde geçecek şampiyonanın programı ise şu şekilde;

  • Çeyrek Final: 15-18 Ekim, Londra – SSE Arena Wembley
  • Yarı Final: 24-25 Ekim, Brüksel – Brussels Expo

Final: 31 Ekim, Berlin – Mercedes-Benz Arena



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!