-->
Guns, Gore & Cannoli Oyun İnceleme

Atari Salonlarına Geri Dönüş… Eski atari günlerine gitmeye hazır mısınız? Ortada belirli bir hikaye zorlu düşmanlar ve birbirinden güzel efektler sizleri bekliyor. Düşmanların zorluğu ise bir hayli konuşulacak cinsten. Sizin peşinde koştuğunuz hikaye ise oyunu oynanabilir kılıyor. Eğer farklı bir tat arıyorsanız ve macera tutkunuysanız Guns Gore & Cannoli eğlenceli vakit geçirmeye hazır olun. Günümüz […]

14.10.2015 | ulasufuk

Atari Salonlarına Geri Dönüş…

Eski atari günlerine gitmeye hazır mısınız? Ortada belirli bir hikaye zorlu düşmanlar ve birbirinden güzel efektler sizleri bekliyor. Düşmanların zorluğu ise bir hayli konuşulacak cinsten. Sizin peşinde koştuğunuz hikaye ise oyunu oynanabilir kılıyor. Eğer farklı bir tat arıyorsanız ve macera tutkunuysanız Guns Gore & Cannoli eğlenceli vakit geçirmeye hazır olun. Günümüz oyuncuları, üç boyutlu grafiklere, olağanüstü efektlere o kadar çok alıştı ki; eskilerin eğlence sınırlarını zorlayan oyunlarını bir kenara attı. Atari salonlarının değişmezi bazı oyunlar vardır. En eskimeyen oyun türlerinden biri de sanırım. Hepsini vur, kimseyi koma oyun yapısına sahip bu oyun türünde ekranda sürekli ateş tuşuna basarak giderken bir yandan da kendinizi aynı anda gelen  kurşundan korumaya çalışırsınız.

 
Guns,-Gore-&-Cannoli-inceleme1
 

2D oyunlar öldü. Artık hiç kimse oynamak istemiyor! sözlerine en iyi cevap olan Guns Gore & Cannoli, teknolojinin getirdiği yeniliklere sırtını dönmüş. Kendine has yapısını koruyup, birkaç yeni düşman ve bir dolu espri ekleyerek yenilemiş oyununu. “Sağa doğru ilerle! Karşına çıkanı öldür.” temasını benimseyen oyunda, kurtarılmayı bekleyen sayısız esir umutsuzca otururken, kullanılamak üzere birbirinden çılgın silahlar ve taşıtlar sizleri bekliyor. Her zaman olduğu gibi beş bölüme ayrılmış olan oyun, başlangıç noktasından en sağa gidip finaldeki boss’u öldürerek bir sonraki bölüme geçme sistemini benimsemiş. Her bölüm birbirinden bağımsız tasarıma ve düşman çeşitliliğine sahip. Mesela zombilerle dolu bir şehirde sağ kalmaya ve bir sonraki aşlamaya geçmeye çalışıyoruz.

 
Guns,-Gore-&-Cannoli-inceleme2
 

Guns Gore & Cannoli oyunlarının günümüz oyuncuları için biraz zor olduğunu kabul etmek gerek. Çünkü eski arcade ya da platform oyunları gibi Guns Gore & Cannoli da karakterler için güç barı bulundurmuyor. Bunun anlamı karakterinize kurşun isabet etmesi durumunda direk ölüyor olmanız. Üstelik öldüğünüzde kaldığınız yerden değil o bölümün en başından başlıyor olmak belki can sıkıcı olabilir. Eski platform oyunlarında benimsenen bu acımasız mantık, Guns Gore & Cannoli de aynen durmasının nedeni; oyunu kısa sürede değil, en ufak ayrıntısına kadar öğrenip bitirmemizi istemesi.

 
Guns,-Gore-&-Cannoli-inceleme3
 

Guns Gore & Cannoli oynayan hiçbir oyuncunun grafik beklentisi olmamalı. Komiklik unsuru tavana vuran olaylar ve askerlerin enteresan ölüm animasyonları herkesin hoşlanacağı yapıda. Tankların ve devasa boss mekanizmalarının patlama efektleri ise ekranı olabildiğince şenlendiriyor. Sesler konusunda eline su dökülmeyecek bir oyun Guns Gore & Cannoli. Tempoyu hiç düşürmeyen yapım bizleri adeta geçmiş zamana döndürüyor. Tüm silah ve patlama sesleri de doyurucu. Son olarak Guns Gore & Cannoli Eğlenmek için birebir, aksiyon fanatiklerinin ise kaçırmaması gereken bir yapım.



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!