-->
Fifa 16 Oyun İnceleme

İyi Orta Gol Getirir… Sonbahar mevsimi ile beraber oyun dünyasında tatlı bir hareketlenmeler başlar. Sonbaharın yavaştan içimizi soğuttuğu şu günlerinde oyun dünyası yılın en sıcak en çekişmeli anlarını yaşar. Zira bu dönem meşin yuvarlağın sanal alemdeki en çekişmeli rekabetine sahne olur. Fifa vs Pes. Artık klasikleşen ve bir nevi ritüele dönüşen bu döngü yeni nesilde […]

03.10.2015 | ulasufuk

İyi Orta Gol Getirir…

Sonbahar mevsimi ile beraber oyun dünyasında tatlı bir hareketlenmeler başlar. Sonbaharın yavaştan içimizi soğuttuğu şu günlerinde oyun dünyası yılın en sıcak en çekişmeli anlarını yaşar. Zira bu dönem meşin yuvarlağın sanal alemdeki en çekişmeli rekabetine sahne olur. Fifa vs Pes. Artık klasikleşen ve bir nevi ritüele dönüşen bu döngü yeni nesilde de bütün coşkusu ile devam edecek. Ne de olsa bu ikilinin karşısına çıkacak bir babayiğit henüz gözükmüyor. Yıllardır Real Madrid – Barcelona rekabetini andıran bu çekişmeden elbette ki en çok oyun severler karlı çıkıyor. Yükselen kalite kendini her yıl daha iyi hissettiriyor. Sanal gerçekliğe doğru ilerleyen futbol oyunları serilerinde beklentiler çerçevesinde geliştirmeler olduğu kadar oyunun kimyasını bozan ve tepkilere neden olan geliştirmelerde gözlere çarpıyor. Bu kıyasıya rekabetin mavi köşesinde yer alan Fifa serisinin yeni oyunu Fifa 16 incelememizin konuğu oluyor. Bu sene Türk oyun severler için en büyük yenilik tüm text yazılar, menülerin açıklamaları ve modların açıklamaları Türkçe olması. Geçen sene olduğu gibi tüm Süper Lig takımlarının orijinal logoları, formaları ve kadroları Fifa 16 da yerini alıyor. EA Sports artık klasikleşen Fifa oyunlarında sevilmiş olan tarzı koruyarak, zaten çok iyi olan sunumu daha görkemli hale getirip, oynanışta, ayrıntıda yakalanabilecek yeniliklerle piyasaya çıkıyorlar.

 
fifa-16-inceleme1
 

Peki, Fifa 16 bu sene bize ne vaat ediyor ne gibi yenilikler sunuyor. Öncelikle oynanış ile ilgili yeniliklerden bahsetmek istiyorum. Oyundaki omuz omuza mücadele sistemi de bir hayli geliştirilmiş. Özellikle orta saha oyuncularının fiziki güçleri oldukça önem kazanmış. Geliştirilen oyun dinamikleri sayesinde oyuncuların tepkileri birebir modellenmiş. Çalım atma noktasında rakiplerinizi geçerken onların yapacağı hamleler sizin pozisyonunuzu direk etkiliyor. Aynı zamanda ara paslarda yapılan geliştirmeler de oldukça oyun üzerinde etkiye sahip. Siz ne kadar üst düzey ara pası atsanız bile rakibin bunu sezmesi halinde o pasın etkili bir sonuç doğurması mümkün olmuyor. Kısacası yapay zeka ciddi anlamda gözden geçirilmiş ve iyileştirilmiş. Defans oyuncularının hareket kabiliyetinde yapılan yeni özellikler ile hücum ve defans oyuncuları arasındaki harekete denge getiriyor. Ayakta top çalma, tam vücut mücadelesi ve pozisyon dışı yakalandığında kayarak müdahaleden sıyrılma becerisi gibi yeni davranışlar daha gerçekçi hale getirilmiş. Oyuna yeni eklenen oyun içi antrenman sistemi sayesinde yönettiğiniz oyuncuların sahadaki pozisyonlarına ve Antrenör düzeylerine bağlı olarak değişen oyun seçeneklerini gösteren opsiyonel yardımcı grafik oyuna adapte olmanızda oldukça kolaylık sağlayacak. Oyunda yer alan diğer yeniliklerden de bahsetmek gerekirse 12 tane Kadın Milli takımı oyuna dahil edilmiş. Avustralya, Brezilya, Kanada, Çin, İngiltere, Almanya, İtalya, Meksika, İspanya, İsveç ve Amerika Birleşik Devletleri takımlarının her biri FIFA 16’nın Santra, Çevrimdışı Turnuvalar ve Çevrimiçi Dostluk Maçlarının da içinde bulunduğu oyun modlarında oynanabilir halde biz oyun severlerin beğenisine sunuluyor.

 
fifa-16-inceleme2
 

Fifa denildiğinde akla gelen en vurucu unsurlardan biri olan Ultimate Team kendini geliştirerek yoluna devam ediyor. Bu modda yirmi altı farklı lig bulunuyor ve oyuncu sayısı da artırılmış. Ultimate Team’e getirilen draft özelliği. Draft Mode sayesinde ayrı bir kadro kurma ekranında her pozisyon için beş oyuncu seçeneğinden birisini seçerek en yüksek kimyaya sahip kadroyu kurmaya çalışıyorsunuz. Kurduğunuz bu kadro ile; “kazanan devam eder” tarzı bir turnuvaya katılarak (en fazla dört maç) başarılı olmaya çalışıyorsunuz. Bu moda giriş için altınlarınızın bir kısmını feda etmeniz gerekiyor ancak başarılı olursanız geri dönüşü kat kat fazla oluyor. Bir süredir kendini tekrar eden Ultimate Team için güzel bir yenilik olmuş. Oynanış süresi de bir hayli artırılan bu mod sayesinde Fİfacılar yine keyifli anlar yaşayacak. Online rekabetin tadı hakikaten mükemmel olmuş. Görsellik futbol oyunlarında ilk planda olan unsurlardan biri değil elbette de. Oynanış varken pek fazla dikkat edilmez. Ancak belli bir kalitede her zaman tercih edilir. Fifa serisinden gidersek serinin daha önceki yapımlarında olduğu gibi bu sene de belli bir kalite devam ediyor. FIFA 16’da 350 yeni veya güncelleştirilmiş yüz taramalı oyuncu yer alıyor. Gol Sevinçleri, yakın çekim için en yakın kameramana koşma, yedek kulübesindeki oyunculara doğru koşma ve sahanın dışındaki takım arkadaşlarıyla birlikte sevinme gibi seçenekler oyuna eklenen hoş yenilikler. Stadyumlar, dokuz farklı hava seçeneği ile birlikte çok çeşitli hava şartlarını destekliyor. Güneşli, kapalı, yağmurlu veya karlı havanın yanı sıra, puslu, parçalı bulutlu, sisli, rastgele sağanak yağmurlu ve hafif karlı hava seçeneklerini içeriyor. Oyunun ses ve müzikleri de serinin genel çizgisini korumuş. Bu konuda başarılı olan yapım yoluna aynı şekilde devam ediyor. Seslere ilave olarak Fifa 16’da bu sene 900 yakın marş eklenmiş.

 
fifa-16-inceleme3
 

Sonuç olarak bu sene Fifa mı Pes mi tartışmaları artık umarım son bulur. İlla bir tarafı tutmak zorunda hissetmemize gerek yok. En güzeli iki deneyimi de test etmek. Emin olun her iki oyunun da mükemmele yakın ve kusursuz yönleri var. FIFA serisi birkaç yıl boyunca PES’in çok geride kalması sebebiyle işleri rölantiye almıştı. Geçtiğimiz yıl aradaki farkın çok azalması nedeniyle bu yıl ciddi atılımlar yapıldığını görüyoruz. Fifa tarafından bakıldığında oynanıştaki gerçeklik, ambiyansın mükemmelliği, Ultimate Team modu ve dahası herkesin deneyim etmesi gereken güzellikler. Kişisel görüşüm bu sene Fifa bir önceki oyunun bir gömlek daha üstünü olmuş. Kısacası en başarılı Fifa oyunu ile karşı karşıyayız. Topun keyfini çıkarın…

Voidu.com’a Katkılarından Dolayı Teşekkür Ederiz.

Oyunu Satın Almak İçin Tıklayın

 



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!