-->
Samsung Electronics’ten Geniş Ekranlı Akıllı Telefonun 7 Avantajı

Son teknoloji akıllı telefonların hayatımızın her alanında en büyük yardımcımıza dönüşmesinde, geniş ekranların rolü yadsınamayacak kadar büyük. Özellikle son yıllarda birbiri ardına piyasaya sunduğu Galaxy Note ve Galaxy S serileriyle, büyük ekranların işlevsel önemini ortaya koyan Samsung, geniş ekranların en önemli 7 avantajını açıkladı. Mobil telefonlarla tanıştığımız günden bu yana, boyutunun sürekli olarak büyükten küçüğe […]

15.09.2015 | ulasufuk

Son teknoloji akıllı telefonların hayatımızın her alanında en büyük yardımcımıza dönüşmesinde, geniş ekranların rolü yadsınamayacak kadar büyük. Özellikle son yıllarda birbiri ardına piyasaya sunduğu Galaxy Note ve Galaxy S serileriyle, büyük ekranların işlevsel önemini ortaya koyan Samsung, geniş ekranların en önemli 7 avantajını açıkladı.

Mobil telefonlarla tanıştığımız günden bu yana, boyutunun sürekli olarak büyükten küçüğe ve küçükten büyüğe değişimine şahit olduk.Son yıllarda ekran boyutlarının her yeni modelde giderek daha da büyüdüğünü görüyoruz.

Telefon, artık sadece arama yapmak ve müzik dinlemek için kullandığımız bir cihaz olmaktan çıkarak hayatımızın neredeyse her alanına nüfuz edip yaşamı kolaylaştıran becerikli bir hayat arkadaşına dönüştü. Bu dönüşümde çok büyük bir rol oynayan büyük ekranlar, bize hayatımızın her anını daha yaratıcı bir şekilde paylaşma imkânı verdi. İşte, Samsung Electronics’ten büyük ekranın neden daha iyi olduğunun 7 somut kanıtı:

Fotoğraf Çekme

Daha genişbir ekran, telefon kamerasının kalitesinin daha iyi olduğu anlamına gelmese de daha iyi fotoğraflar çekmenize yardımcı oluyor. Selfie çekerken de, nesneyi diğerlerinden ayırıp odaklama yaparken ya da kullanacağınız filtreye karar verirken de, geniş ekran çektiğiniz fotoğrafın çok daha net bir görüntü kalitesinde olmasını sağlıyor.

Video Çekme

İçerik söz konusu olduğunda, videonun hakimiyeti tartışılmaz. Hayattaki en değerli anların ruhunu video kadar iyi yakalayan başka bir mecra yok. Tıpkı fotoğrafta olduğu gibi, video yaratmak büyük ekranlarla çok daha basit hale geldi. Ayrıca ‘düzenleme’ süreci de çok kolaylaştı. Bu da herkesin daha iyi video’lar yaratmasına imkan tanıyarak hayranlık uyandıran hikayelerin ya da bilgilendirici anlatıların sosyal ortamda daha çok paylaşılmasını sağladı.

Daha Çok Oku, Daha Çok Yap

Gerek web’de gerek bir e-kitap`,ta derinlemesine araştırma yaparken, daha büyük ekranlar pek çok nedenden ötürü daha iyi sonuçlar yaratıyor. Öncelikle, geniş ekranlar çok daha fazla içeriği görmenizi sağlıyor. Bu da uzun bir yazı okurken ekran görüntüsünü sürekli olarak aşağı kaydırma zahmetinden kurtararakdaha fazla içerik akışı görüntüleyebilmeniz anlamına geliyor.

İçeriği görüntülemeyi kolaylaştıran tablet benzeri telefonlar, kullanıcılara ekranı iki pencereye ayırabilme olanağı da sunuyor; böylece kullanıcı aynı anda birden fazla uygulamaya erişilebiliyor. Bu da zamandan kazandırarak her anlamda verimi arttırıyor. Film izlerken ya da e-kitap okurken; keyfinizi bölmeden arkadaşınızdan gelen mesajı görüntüleyebiliyorsunuz. Ek olarak, büyük ekranlar ve bunun sonucu olarak daha geniş metin görüntüleme, göz yorgunluğunu azaltarak çok daha rahat bir kullanıcı deneyimi yaratıyor.

E-posta ve mesaj gönderme

Geniş ekranlı telefon e-posta ve SMS mesajı göndermeyi de kolaylaştırıyor. Kullanıcılar, daha geniş dokunmatik klavye sayesinde yazım hatalarına veda ederken; yüz ifadelerini belirten uygun ikonları çaba harcamadan seçebiliyor. Aynı şekilde, çizim, yazı yazma ve sohbetleşme gibi işlemleri de basitleştirerek kullanıcıya konfor sunuyor.

İş yapma

S Pen`liGalaxy Note gibi çoğunlukla kalem aksesuarıyla birlikte sunulan genişekranlı mobil telefonlar; not yazmak, dokümanlara dipnot eklemek ve grafik çizmek için son derece kullanışlı araçlara dönüşüyor. Geniş ekranlı telefonlar, not alan uygulamalarla bir araya geldiğinde, toplantıda konuşulan fikirlerin ve yapılan sunumların hızlıca not edilerek paylaşılmasını sağladığı için iş dünyasında işbirliğini arttıran harika bir araç konumuna ulaşıyor.

Film İzleme

İzlediğiniz filmlerde tüm aksiyonu yakalayan daha geniş ve net ekranlar, çok daha iyi bir görüntüleme deneyimi sunuyor. Bu, özellikle yolculukta ya da tatilde kullanıcılara büyük bir kolaylık sağlıyor.

Oyun Oynama

Bazı oyunlar küçük ekranlarda da etkili çalışırken, bazı oyunlardan yararlanmak için mutlaka geniş ekrana sahip olmak gerekiyor. Daha canlı ve gerçekçi bir görünüm sunan büyük ekranlar, geniş ve kullanımı kolay oyun butonları ve kontrolleriyle de öne çıkıyor.

Artık tüm cihazların bir karması niteliği taşıyan akıllı telefonlar, dünyayla etkileşim için kullanılan en yaygın yol. Geniş ekran, mobil telefonun tüm bu rolleri birden üstlenmesini sağlıyor. Gelecekte bizi nasıl bir akıllı telefon boyutunun beklediğini zaman gösterecek; ancak daha büyük ve daha iyi şeyler olacağı kesin. Üstelik; bunun için uzun süre beklememiz de gerekmeyecek.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!