-->
Resident Evil Revelations 2 PS Vita İnceleme

Raccoon City’ye Dönüş… Resident Evil: Revelations 2 Pc ve yeni nesil konsollarda oldukça beğenilmiş ve tutulmuştu oyunun PS Vita’ya duyurulması açıkçası beni çok mutlu etmişti. Gün geldi çattı Resident Evil: Revelations 2 PS Vita çıkışını yaptı. Bizlerde her zaman sorduğumuz o klişeleşmiş sorumuzu soruyoruz. Acaba Resident Evil: Revelations 2  beklentiler karşılayabiliyor mu? Gelin cevabına hep […]

02.09.2015 | ulasufuk

Raccoon City’ye Dönüş…

Resident Evil: Revelations 2 Pc ve yeni nesil konsollarda oldukça beğenilmiş ve tutulmuştu oyunun PS Vita’ya duyurulması açıkçası beni çok mutlu etmişti. Gün geldi çattı Resident Evil: Revelations 2 PS Vita çıkışını yaptı. Bizlerde her zaman sorduğumuz o klişeleşmiş sorumuzu soruyoruz. Acaba Resident Evil: Revelations 2  beklentiler karşılayabiliyor mu? Gelin cevabına hep beraber bakalım. PS Vita dokunmatik ekranın Resident Evil: Revelations 2’de çok az kullanabilir olduğunu belirtmeliyim. Genel olarak oyun incelemesinden bahsedeceğim.

 
Resident-Evil-Revelations-2-psvita-inceleme1
 

Bildiğin üzere Resident Evil kavramı çok satan oyun aç gözlülüğüne yenik düşmüştü. Capcom seriyi hareketlendirmiş, korkuyu bir kenara bırakıp aksiyonu hikayenin merkezine koymuştu. Vahşi kapitalizmin çarkları yine değer yargılarını ezip geçmişti. Resident Evil serisi üçüncü oyundan sonra birçok farklı türde oyunla devam etmiş ama hiçbiri o seki havayı o eski oyuncularına hissettirememişti. Ve serinin en son oyunu olan Resident Evil: Revelations 2 duyurulduğunda artık az bir umudu kalan kemik kitle acaba bu sefer özüne dönecek mi diye hayal etmeye başlamıştı. Peki Capcom’un bu korku ile imtihanı zaferle mi yoksa hüsranla mı sonuçlandı. Serinin en sevilen mekânı olan Raccoon City şehrine kurtulmuş olmanın yaşattığı heyecan ve eski kahramanlarımızla yeniden buluşma hevesi bir arada düşünüldüğünde acaba Resident Evil: Revelations 2 tüm bu olumlu etkileri başarı ile kullanabilecek miydi?

 
Resident-Evil-Revelations-2-psvita-inceleme2
 

Hikayemizden başlayalım Racoon City’den kurtulmuş olan Claire artık anti-bioterörizm organizasyonu Terra Save için çalışmaktadır. Moira Burton ile birlikte hoş geldin partisindeyken ofisi bilinmeyen bir askeri güç basar. Claire ve Moira bilinçlerini yitirirler ve uyandıklarında karanlık ve terk edilmiş bir hapishanededirler. Onları kimin, neden alıkoyduğunu öğrenebilmek için birlikte çalışmaları gerekmektedir. Bölüm iki kısımdan oluşuyor; ilk kısım hapishanede Claire ve Moira ikilisini anlatırken ikinci kısım ise Barry Burton ve Natalia Korda’yı anlatıyor. Bölümün ilk kısmı ne idüğü belirsiz bir hapishanede geçiyor. Her yer cesetlerle dolu ve etraf darmadağın. Ortalıkta gezerken burada işkence ve deneylerin yapıldığını görüyoruz. Bölüm boyunca dümdüz ilerliyor, ara sıra karşımıza çıkan ufak bulmacaları çözüyoruz. Barry ile oynarken ise Claire’de olduğu gibi mühimmat sıkışıklığı yaşamıyoruz. Silahımız ve mermimiz bol, ayrıca karşılaştığımız zombileri öldürmesi Claire’nin karşılaştıklarına göre daha kolay. Ayrıca Natalie’nin gücü bize oldukça yardımcı oluyor. Oyunun kurgusu tam olarak takım oyunu odaklı. İlk serilerden aşina olduğumuz tüm ana karakterler kullanıma sunulmuş.

 
Resident-Evil-Revelations-2-psvita-inceleme3
 

İlk başta sorduğum sorunun cevabını vermek gerekirse Resident Evil: Revelations 2, PS Vita ya çıkış yapmasına rağmen konsolun tüm yeniliklerini hakkıyla kullanamaması nedeniyle az da olsa hayal kırıklığına neden oluyor. Ancak hala türünün en başarılı örneği olan oyun ayrıca PS Vita’da korku ve adrenalin duygularını sonuna kadar hissettirmesi açısından da PS Vita’nın başarılı oyunlarından biri durumunda diyebilirim.



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!