-->
PlayStation 4 Versiyon 3.0 Oyuncuları Bir Araya Getirmenin Yeni Yollarını Sunacak

Sony Computer Entertainment Europe, oyuncuları çok daha farklı şekillerde bir araya getiren yeni PlayStation 4 (PS4) Sistem Yazılım Güncellemesi Versiyon 3.0’ın (Kod adı Kenshin) detaylarını duyurdu. Güncelleme, yeni bağlanma yolları ve kullanıcı tecrübesini PS4 sistemi açık ve kapalıyken zenginleştiren bir sürü yeni özellik ve geliştirmeyi beraberinde getiriyor. Güncellemenin ana özellikleri; çok daha iyi sosyal etkileşim […]

04.09.2015 | ulasufuk

Sony Computer Entertainment Europe, oyuncuları çok daha farklı şekillerde bir araya getiren yeni PlayStation 4 (PS4) Sistem Yazılım Güncellemesi Versiyon 3.0’ın (Kod adı Kenshin) detaylarını duyurdu.

Güncelleme, yeni bağlanma yolları ve kullanıcı tecrübesini PS4 sistemi açık ve kapalıyken zenginleştiren bir sürü yeni özellik ve geliştirmeyi beraberinde getiriyor. Güncellemenin ana özellikleri; çok daha iyi sosyal etkileşim ve ‘PS4 Toplulukları’nın açılması ile herkesin bir şeyler üretme, keşfetme ve topluluk profil sayfalarına katılmasını sağlayarak yeni oynama yolları sunması.

Bir kullanıcı tarafından kurulan her topluluk profili, bir konuya veya oyuna odaklanacak ve şunları içerecek:

Üyelerin görebileceği bir Topluluk Duvarı. Burası kurucu ve yöneticilerin kullandığı bir ilan tahtası görevi görecek, genel konularda tartışmalara olanak sağlayacak.

Üyelerin görüp katılabileceği bir Topluluk Şimdi Oynuyor alanı.

Tüm topluluk üyelerinin listelendiği bir Topluluk Üyeleri Sayfası.

PS4’te oyunculuğu daha da sosyal bir tecrübeye dönüştüren Sistem Yazılım Güncellemesi Versiyon 3.0’ın sosyal medya güncellemesinin bir parçası olarak SHARE Özelliği için iki yeni servis ortağı içermesi planlanıyor. Oyuncular, DUALSHOCK™4 (DS4) Kablosuz Kontrol Cihazı’nın ‘SHARE’ düğmesi ile 10 saniyelik video kliplerini direkt olarak Twitter’da paylaşabilecekler ve Twitter video gönderileri ‘Yenilikler’ de dâhil olmak üzere tüm akışlarda aynı anda yerini alacak. İkinci olarak, güncelleme, tüm oyunlardaki tüm Oyunculara yüksek kaliteli ve canlı YouTube Yayınları yapabilme imkânı da sağlayacak.

Sistem Yazılım Güncellemesi Versiyon 3.0 ile PS4’e Etkinlikler geliyor. Böylece diğer Oyuncuların oyun etkinliklerine katılmak ve onları izlemek her zamankinden daha kolay olacak. Bu özellik sayesinde Oyuncular oyun içi etkinlikleri keşfedebilir, kayıt olabilir, katılabilir ve izleyebilir olacak, ayrıca etkinliklere PS4 giriş ekranındaki ‘Etkinliklerim’ ve ‘Öne Çıkan Etkinlikler’den kolayca erişebilecekler. Başlangıç saatleri ile ilgili bildirimler hem PS4, hem de PlayStation®App’ten alınabilecek ve Oyuncular DS4 kontrol cihazlarında ‘SHARE’ düğmesine basarak etkinlikleri direkt olarak Facebook veya Twitter’da paylaşabilecekler.

Bu güncellemeden sonra bu artırılmış yayın özelliği ile Oyuncular, arkadaşlarının aktivitesi ‘Şimdi Oynuyor’ durumuna geldiği zaman Oyunu İzleme İsteği gönderebilecekler. Yayını izleme isteği gönderince, arkadaşınız sizinle iletişime geçerek veya bir Oyunu Paylaş oturumu başlatarak cevap verebilecek.

Favori Gruplar PS4’te Arkadaşlar uygulamasına eklenecek. Oyuncular, bir Favori grup olarak yeni ve mevcut grupları ekleyebilecek ve arkadaşların çevrimiçi durumlarını görmek ve onlarla yeni bir oyun oturumuna başlamak her zamankinden daha kolay olacak. Oyuncular birden fazla gruba katılabilecek, grup kurabilecek, grup adını değiştirebilecek ve bir mesaj olarak karşılıklı gönderilebilen bir grup duygu ifade eden Çıkartmaların yanında mini resimlerini de değiştirebilecekler.

Sistem Yazılım Güncellemesi ile tüm PlayStation™Plus üyelerinin PS4’te çevrimiçi depolama kapasiteleri 1GB’tan 10GB’a yükselecek.

Sistem Yazılım Güncellemesi 3.0 ile dört bir yandan toplanan popüler topluluk içeriklerinin gösterildiği PlayStation’dan Canlı alanı da geliştiriliyor. Oyuncular PS4’teki en popüler yayınları, video klipler ve ekran görüntülerini görebilecek. Popülerlik diğer oyuncular tarafından ne kadar izlendiğine göre belirlenecek.

Diğer ana özellikler, Yenilikler kısmına yapılan ve gerçek zamanlı düzenleme olanağı sağlayan, aynı zamanda da Oyuncu aktivitelerine yorum yapabilme özelliği getiren bir güncellemeyi içeriyor.

PS4 Sistem Yazılım Güncellemesi Versiyon 3.0 şu an beta testinde. Daha fazla bilgi ve tüm özelliklerin listesi için lütfen https://www.playstation.com/tr-tr/ adresini ziyaret edin.



Popüler Haberler


Sony, PlayStation Store’da Mart 2024 ayında en çok indirilen oyunları resmen açıkladı!


Uzun zamandır beklenen bilimkurgu temalı açık dünya aksiyon RPG’si Star Citizen’ın PC sistem gereksinimleri nihayet güncellendi!


NVIDIA’nın bulut oyun platformu GeForce Now (Game+), Nisan ayında 10 yeni oyunla kütüphanesini genişletmeye devam ediyor.


Rockstar Games tarafından geliştirilen ve büyük bir merakla beklenen Grand Theft Auto VI’nın resmi fragmanı Aralık 2023’te yayınlandı.