-->
Dijital Projelerinizde “Oyunlaştırma” ile Bir Taşla İki Kuş Vurun!

Her biri mentorlar tarafından deneyimlenmiş, ölçümlenebilir katkı sağlayan bilgiyi katılımcılarına sunmayı hedefleyen Dijital Stüdyo, “Oyunlaştırma-Gamification” etkinliği ile Sonbahar 2015 programına başlıyor. 3 Ekim, Cumartesi günü gerçekleştirilecek etkinlik son yıllarda iyiden iyiye ivme kazanan pazarlamada “Oyunlaştırma” meraklılarını bir araya getiriyor. “Farklı” bir dokunuşun olmadığı her işin eksik sayıldığı bir dönemde çalışıyoruz. Veri odaklılığının böylesine ön planda […]

08.09.2015 | ulasufuk

Her biri mentorlar tarafından deneyimlenmiş, ölçümlenebilir katkı sağlayan bilgiyi katılımcılarına sunmayı hedefleyen Dijital Stüdyo, “Oyunlaştırma-Gamification” etkinliği ile Sonbahar 2015 programına başlıyor. 3 Ekim, Cumartesi günü gerçekleştirilecek etkinlik son yıllarda iyiden iyiye ivme kazanan pazarlamada “Oyunlaştırma” meraklılarını bir araya getiriyor.

“Farklı” bir dokunuşun olmadığı her işin eksik sayıldığı bir dönemde çalışıyoruz. Veri odaklılığının böylesine ön planda olduğu günümüzde dijital projelerin farklılığı yeterli olmuyor, ölçülebilir bir fayda sağlaması da bekleniyor. İşte “Oyunlaştırma – Gamification”, sağladığı ölçülebilir katkı ile pazarlama dünyasına dijital projelerinde bir taşla iki kuş vurma imkanı sağlıyor.

“Oyunlaştırma” kısaca, oyun işleyişi ve tasarımıyla ilgili tekniklerin ve yöntemlerin, oyun dışı servislerin, sistemlerin ya da aktivitelerin daha eğlenceli, bağlayıcı ve motive edici hale getirilmesi için kullanılması anlamına geliyor. Oyunlaştırma temel olarak, oyunların başında saatler geçirilmesini sağlayan, oyunlara özgü eğlence ve bağlayıcılık tekniklerini, oyun dışındaki alanlarda da aynı etkileri yaratabilmek için kullanılıyor. Son yıllarda dijital dünyanın aktörlerince heyecanla takip edilen ve iyiden iyiye ivme kazanan “Oyunlaştırma” meraklılarının bir araya geleceği etkinliğin eğitmenliğini alanında deneyimli Akar Şümşet gerçekleştirecek.

Katılımcılar bu etkinlikte oyunlaştırmanın temellerini, nasıl uygulandığını ve UX Design’dan Growth Hacking’e, pazarlamadan yeni girişimlere kadar nasıl yararlanabileceklerini örnekler ve uygulamalar ile deneyimleme imkanı bulacaklar. Dolu dolu ve konuya uygun olarak eğlenceli, bağlayıcı, sıkıcılıktan uzak gerçekleştirilecek Dijital Stüdyo’nun Oyunlaştırma – Gamification Etkinliği’nde katılımcılar hem meraklarını giderecek hem de var olan uzmanlıklarına yeni deneyimler katacaklar.

Dijital Stüdyo

Dijital Stüdyo, eğitim vermekten çok, ilgi odağı ortak olan zümrelere, kendilerini geliştirme imkanı sağlayan bir ortam yaratmayı hedeflemektedir. Tartışabilmek için önce fikir sahibi olmak, fikir sahibi olabilmek için de anlayabilmek gerektiğini düşünen Dijital Stüdyo ekibi, farklı disiplinlerde “daha fazla bilgi sahibi” olarak kendini geliştirmek isteyen bir zümrenin paylaşım merkezidir. Gelişim sürecinde Türkçe kaynağı önemli bir kaldıraç olarak gören Dijital Stüdyo, Türkçe içeriklerin eğitimlerin etki alanını artırdığına inanmakta ve Türk İnternet Ekosistemi’nin gelişimi için Türkçe içerik sağlayan kurumların başında gelmektedir. Dijital Stüdyo Mentorları arasında birlikte çalışmaktan çok birlikte öğrenilen ve tartışılan ortam olarak gördüğü stüdyo fikrine beslediği hayranlıkla hayata geçirdiği DAM Startup Stüdyo’nun Kurucusu Yakup Bayrak, Stradiji.com Kurucusu ve nam-ı diğer “İnternet’in Son Ütücüsü” Mert Erkal, Türkiye’de NodeJS’in öncülerinden Hüseyin Babal, ADEO’nun kurucularından ve IT güvenliğinin öncü uzmanı Halil Öztürkçi ve Sony Avrupa’nın Yazılım Ustası Lemi Orhan Engin yer almaktadır.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!