-->
Samsung’dan Bir İlk Daha: Dünyanın Mobil Cihazlar için Kablosuz Şarj Özellikli İlk Monitörü

Samsung Electronics, mobil cihazlar için kablosuz şarj özelliğine sahip monitörü SE370 ile, dünyada yine bir ilke imzasını attı  Samsung Electronics, dünyanın mobil cihazlar için kablosuz şarj özelliği sunan ilk monitörü olan SE370‘in tanıtımını yaptı. 23.6 inç ve 27 inç olarak iki farklı boyutta sunulan monitör; mobil cihazların şarj edilmesinde ihtiyaç duyulan kablo ve bağlantı noktalarını […]

14.08.2015 | ulasufuk

Samsung Electronics, mobil cihazlar için kablosuz şarj özelliğine sahip monitörü SE370 ile, dünyada yine bir ilke imzasını attı 

Samsung Electronics, dünyanın mobil cihazlar için kablosuz şarj özelliği sunan ilk monitörü olan SE370‘in tanıtımını yaptı. 23.6 inç ve 27 inç olarak iki farklı boyutta sunulan monitör; mobil cihazların şarj edilmesinde ihtiyaç duyulan kablo ve bağlantı noktalarını ortadan kaldırarak; “kablo kalabalığı”ndan kurtulmayı sağlıyor.

Monitör, üstün görüntü kalitesi, gelişmiş görsel performans ve ince ayrıntısına kadar düşünülmüş tasarımıyla; tüm kullanıcılara harika bir görüntü ve kullanım deneyimi sağlayan gelişmiş teknolojileri de sunuyor.

Samsung SE370, Wireless Power Consortium (WPC) tarafından geliştirilen ve küresel olarak kullanıma en hazır arabirim standartlarından biri olan Qi kablosuz şarj standardına uygun tüm mobil cihazlarla çalışıyor.

Samsung Electronics Görüntü Ekranları İşletmesi Kıdemli Başkan Yardımcısı Seok-gi Kim teknolojinin aktif yaşam tarzlarını destekler ve bunları kesintiye uğratmayacak özelliklerde olması gerektiğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Müşterilerimiz bilgiye ulaşmak ve başkalarıyla etkileşimde bulunmak için artık mobil cihazlardan çok da fazla ve yaygın bir biçimde yararlanıyor. Bu gelişmelerden hareketle sunduğumuz ürünlerle; masalardaki kablo kalabalığını ortadan kaldırıp mobil aygıtların daha akıllıca kullanılabilmesine yardımcı oluyoruz.

Yenilikçi SE370 monitörümüz, kablosuz mobil şarj teknolojisinin entegrasyonuyla ev ve ofiste verim, kullanım kolaylığı ve bağlantısallığı çok büyük bir oranda geliştiriyor. SE370, sektördeki ilkler bakımından sahip olduğumuz uzun geçmişimizde bir başka önemli kilometre taşını temsil ediyor.”

Şarj deneyiminde hep aranan kablosuz konfor!

Optimize kullanım kolaylığı ve çoklu görev işlemleriyle SE370, diğer ekranlarda bulunan çok sayıdaki şarj bağlantı noktasını, monitörün ayağına entegre edilmiş dairesel kablosuz şarj alanında birleştiriyor. Kullanıcıların otomatik şarjı başlatmaları içinse mobil cihazlarını monitör ayağının şarj alanına koymaları yeterli oluyor. Yanmaya başlayan LED ışığı da şarj işleminin başladığı gösteriyor.

 

‘Tam bir çözüm’ olma amacını taşıyan SE370, ayrı şarj kitlerine olan ihtiyacı ve bunları saklama zahmetini ortadan kaldırarak; hem maliyetlerden tasarruf sağlıyor hem de çalışma alanlarının daha etkin şekilde kullanımını destekliyor. Monitör; kullanıcıların mobil cihazları şarj olurken çalışmalarını sürdürmelerine olanak vererek; üretkenlik ve verimliliğinin geliştirilmesine de yardımcı oluyor.

 

Üstün resim kalitesi ve gözleri yormayan bir görüntü deneyimi

 

Uzun süreli ekran kullanımına uygun olarak tasarlanan Samsung SE370, bu yönüyle görüntüleme deneyimini de daha az yorucu kılıyor. Monitörün göz koruyucu modu, mavi ışığın kullanıcı gözleri üzerindeki zararlı etkilerini  azaltıyor. Aynı zamanda resim kalitesini özel ortam ayarlarına en iyi uyacak şekilde ayarlayabilen teknolojisiyle göz kasılmalarını da azaltıyor. Monitörlerin kırpışmasızlık özelliği, izleyicinin gözlerini standart monitörlerde yaşanan ve sürekli göz kırpmadan dolayı yaşanan yorgunluktan da koruyor.

 

SE370 ayrıca yüksek performanslı bir Plane-to-Line-Switching (PLS) (Düzlemden Yataya Geçiş) paneli yoluyla rahat bir görüntüleme sağlıyor. PLS paneli 178 derece genişliğindeki görüş açısı, üstün resim kalitesi ve 300 cd/m²’ye varan bir parlaklıkla sunulan canlı ve berrak resim kalitesiyle; kullanıcıların optimize edilmiş bir görüntüleme deneyimi yaşamalarını sağlıyor.

 

Bilgisayar oyunları bu monitörle çok daha keyifli!

 

SE370 sahip olduğu üstün özelliklerle; oyun meraklıları için de berrak, gözü hiç rahatsız etmeyen ve etkileyici bir eğlence deneyimi sunuyor. AMD FreeSync teknolojisiyle desteklenen monitör; görüntü girişi gecikmelerini en aza indiriyor. Monitör, oyun oynama ve video izleme sırasında yaşanan takılma ve gecikmeleri azaltacak şekilde, ekran yenileme hızını kullanıcının AMD grafik kartıyla senkronize ediyor.

 

SE370’in 4ms olan tepki süresi, en hızlı ekran hareketlerinin bile berrak ve pürüzsüz bir şekilde gösterilmesini sağlıyor. Eşsiz bir oyun modu ise, tek düğmeye dokunularak hızla etkinleştirilebiliyor. Monitörün oyun modu, sahnelerdeki değişimleri algılayarak, anında bulanık resimleri düzeltiyor; rengi geliştiriyor ve kontrastı değiştirerek görünürlüğü artırıyor.

 

Çevre dostu teknolojinin, sofistike tasarımla buluşması

 

Monitörün yeni Eco Saving Plus özelliği ise, enerji veriminin artırılması için ekran parlaklığını azaltıyor. İki standart manuel ayarın yanında sunulan bir otomatik ayar; otomatik ekran göstergesi (OSD) modunda ekranın siyah kısımlarındaki parlaklığa göre enerji tüketimini yaklaşık %10 azaltıyor.

 

Ön kapağı, ayağı ve devreleri PVC’den yapılan monitör, çevre dostu özelliklerine ek olarak; tasarımıyla da ev ve ofislere modern, estetik ve şık bir hava kazandırıyor. Son derece inceltilmiş ekran çerçevesi, yarı şeffaf mavi çerçeve kaplaması ile monitörün beyaz parlak kasası, dört yönden de şık bir görünüm sunuyor.

 

Samsung’un Touch of Color dokunuşlarını içeren, T şeklindeki ayak ise monitörün etkili tasarımını saf ve minimal bir kaplama ile tamamlıyor.



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!