-->
Metal Gear Solid V: The Phantom Pain Detayları

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain tıpkı eski Metal Gear oyunlarındaki gibi gizlilik üzerine kurulmuş bir oyundur. Fakat Phantom Pain ile seri büyük bir değişikliğe uğradı ve açık dünya bir oynanışa sahip oldu! Phantom Pain, Afganistan topraklarında geçiyor ve oyun size haritada büyük bir özgürlük sunduğu gibi at, araba, motosiklet ve tank gibi araçları […]

17.08.2015 | ulasufuk

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain tıpkı eski Metal Gear oyunlarındaki gibi gizlilik üzerine kurulmuş bir oyundur. Fakat Phantom Pain ile seri büyük bir değişikliğe uğradı ve açık dünya bir oynanışa sahip oldu!

Phantom Pain, Afganistan topraklarında geçiyor ve oyun size haritada büyük bir özgürlük sunduğu gibi at, araba, motosiklet ve tank gibi araçları da kullanma fırsatı veriyor. Oyun gizlilik üzerine kurulduğu için oyunun yapısı da ona göre tasarlanmış. Oyunda gizli ilerlemek için bütün araç gereçlere ve aksiyonlara yer verilmiş. Mesela oyunda sürünerek ilerleyebilir otların arasına saklanabilirsiniz. Düşmanların dikkatini dağıtmak için oynanış videolarında gördüğümüz, Snake’in şeklinde bir şişme balon atabilirsiniz o sayede düşmanları o tarafa çekip diğer taraftan sıvışabilirsiniz.

Oyun gizlilik üzerine kurulmuş olsa da aksiyon hız kesmiyor!  Siper alma, akıcı silah kontrolü ve eski oyunlarda olan CQC daha çok geliştirilmiş ve oyun alanında rahatça kullanabiliyoruz. Snake’in önderliğini yaptığı Diamond Dogs üssü oyunun yapı taşı gibi. Harita içerisinde Fulton Recovery diye adlandırılan bir sistem ile düşmanları, önemli konteynerleri, araçları hatta hayvanları bile üssünüze gönderebiliyorsunuz. Gönderdiğiniz kişileri ya da askerleri kendi himayenize aldığınız gibi kişiler hangi alanda yetenekli ise üssümüzde ona göre görev veriyorsunuz.

Üssümüzde çeşitli araçlar, suitler ve silahlarda geliştirebiliyoruz. Geliştirdigimiz silahları oyun içinde istediğimiz zaman kullanabiliyoruz ve en önemlisi görev içerisinde bile üssümüzden paraşüt ile istedigimiz araç ve gereci getirtebiliriz. Son olarak Phantom Pain’in oynanışı Ground Zeroes’un yapısı ve Peace Walker’in temelleri üzerine kurulmuş bir Metal Gear olarak karşımıza çıkıcak !



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!