-->
Geçmişi Sev, Geleceği Oyna: Ödüllü seri 20. yılına Girerken PES 2016 Duyuruldu

PSOne’daki mütevazi kökenlerinden bugüne PES serisi formattan formata yol aldı ve bu evrimleşme sırasında gerçekçiliğini git gide arttırdı. Bu mirası PES 2016’nın ‘Geçmişi Sev, Geleceği Oyna’ sloganı ile kutluyoruz ve geçen yılki PES 2015 ile serisinin öz PES değerlerini dönüşünü vurgularken, serisinin en iyi futbol deneyimi sunmak adına seriye getirdiği yeni oynanış ve sunum öğelerine […]

17.08.2015 | ulasufuk

PSOne’daki mütevazi kökenlerinden bugüne PES serisi formattan formata yol aldı ve bu evrimleşme sırasında gerçekçiliğini git gide arttırdı. Bu mirası PES 2016’nın ‘Geçmişi Sev, Geleceği Oyna’ sloganı ile kutluyoruz ve geçen yılki PES 2015 ile serisinin öz PES değerlerini dönüşünü vurgularken, serisinin en iyi futbol deneyimi sunmak adına seriye getirdiği yeni oynanış ve sunum öğelerine de odaklanıyoruz.  

PES 2016 2014 yılında dünyanın dört bir yanındaki önemli oyun fuarları ve büyük medya kuruluşları tarafından “En İyi Spor Oyunu” olarak elde ettiği unvanı korumak için çabalamaya devam ediyor. Seri oyuncular arasında heyecan verici maçlar yaratmak için kökenlerine dönmeyi hedefliyor ve PES 2016 da ‘Saha Bizim’ sloganını takip ederek son derece kaliteli bir oynanış sunuyor. Sektör lideri Fox Engine ile sahadaki aksiyona hayat veren ve en iyi oyun deneyimini sunmak üzere ürünü her şeyin merkezine alan PES 2016, Master League’in tamamen baştan geliştirilmiş hali de dahil olmak üzere tüm özellikleri yenilenmiş halde inanılmaz bir ürün olarak piyasaya çıkacak.

Taze Oynanış – Heyecan verici yenilikler PES serisinin 1 numaralı oynanışa sahip olmasını garantileyecek.

  • Gelişmiş Çarpışma Sistemi – Modern futbolun fizikselliği, futbolcuların etkileşimini hesaplayarak çarpışmanın türüne göre farklı sonuçlar veren geliştirilmiş çarpışma sistemi ile PES 2016’da hayat bulacak.
  • Hava Gücü – Yeni fiziksellik sisteminde hava mücadeleleri tamamen benzersiz bir deneyim sunacak. Sol kolu kullanarak sizden daha büyük ve daha güçlü bir futbolcunun dengesini bozmaya veya kafa ya da vole vurmak için en iyi pozisyonu bulmaya çalışabileceksiniz.
  • 1’e 1 Kontrol PES 2016’da 1’e 1 futbolcu kontrolü de geliştirildi ve varolan kontrollerle daha fazla hareket yapma imkanı sağlandı. Tepki süreleri kısaltıldığından futbolcular daha iyi manevra yapabilecek, ani yön değişiklikleri ile savunma oyuncularının dengelerini bozabilecekler. Artık 1’e 1 durumlar maçın gidişatını değiştirebilecek koşullar yaratabilecek. Aynı gerçek sahada olduğu gibi cesur futbolcular kendilerine daha çok fırsat yaratabilecek, manevra yetenekleri ile savunmayı atlatabilecekler. Teknik ve zamanlama sayesinde sizi savunan futbolcunun dengesini bozabilecek ve yakalamayı umduğunuz o gol pozisyonunu yakalayabileceksiniz.
  • Kusursuz Defans – Mükemmel zamanlamayla topa yapılan bir hamle hem topu size geçirecek, hem de diğer futbolcuyu toptan uzaklaştıracak. Top anında sizin olacak ve hemen dönüp karşı atak imkanı yaratabileceksiniz.
  • Zeki Futbolcu Yapay Zekası – Takımınız için seçtiğiniz taktiğe bağlı olarak geliştirilmiş takım konsepti üzerine 2-3 futbolculu oyunlar kurulabilecek. Futbolcular verkaç için sizin devreye girmenizi beklemeyecek, takım arkadaşları boş alanlara atılan paslara zekice koşabilecekler.
  • Kaleci Kimliği – Kaliteyi arttırmak ve performansa benzersiz bir kişisellik eklemek adına yeni kaleci parametreleri eklendi; Top Yakalama, Top Uzaklaştırma, Kapanma ve Savuşturma. Bunlar futbolculara karakter ekleyecek ve kalecinin topu yumruklama yerine yakalamasını veya yakın mesafeden şutları daha iyi durdurabilmesini bekleyebileceksiniz.
  • Sevinç Kontrolü – Serideki yeniliklerden biri olarak, futbolcular gol sonrası sevinçlerini maksimum yaşamak üzere sevinçler üzerinde mutlak kontrol sahibi olacaklar. Gol sonrası istemciler sayesinde ünlü sevinç gösterinizi yapabilir veya farklı düğmelere basarak benzersiz hareketler gösterebilirsiniz.

Temel Değişiklikler – Başlıca modlar ve özellikler üzerinde belirgin yenilikler yapıldı.

  • Yeni Master League – Ünlü ve popüler Master League tamamen yenilendi ve oyuncuların kendilerini futbolun menajerlik yönüne daha da fazla kaptırmalarını sağlayacak. Canlı ve katılımcı menülerden yeni ve heyecan verici transfer sistemine kadar neredeyse her unsur ya baştan tasarlandı, ya da yenilendi. PES 2016 tek kişilik deneyimi yeniden tanımlayacak, serinin en iyi modlarından birine sahip olacak.
  • Yeni Görseller – Fox Engine’nin yeniliklerini kullanan görsellerde de büyük değişiklikler var. Futbolcular topu kapmak için çimde kayarken yağmur damlalarının sıçrayışını, topu doksana doğru vururken yerden kalkan çimen parçacıklarını göreceksiniz. Yeni gece ışıklandırması ve gerçek toprak dokuları yeniliklerden yalnızca birkaçı.
  • Dinamik Hava – PES serisinde ilk kez dinamik hava sayesinde maç sırasında yağmur başlayabilecek. Her zamankinden daha da gerçekçi top fiziğine yağmur da eklendiğinde paslar hızlanacak, yeteneği düşük olan oyuncular topu kontrol etmekte zorluk yaşayacaklar. 1’e 1 yakalanan defans oyuncuları ıslak zeminde kayıp düşebilecekler. Bu özellik Master League dahil olmak üzere tüm çevrimdışı modlara da uygulanacak ve maçın sonucunu belirlemede önemli bir faktör olacak.
  • İnsan Hareketi – Futbolcu hareketlerini daha da insanlaştırmak üzere oyun içindeki süper yıldızlara hayat vermek için 3 kat yeni animasyon eklendi. Kalecilere bir çok yeni kurtarma animasyonu eklenirken, futbolcular da duruma bağlı olarak şut, pas, top sürme ve çalım anlarında sayısız çeşitliliğe sahip olacaklar. Futbolcular faul verilmediği zaman şikayet edebilecek veya açık alanda pas alamayınca takım arkadaşlarına kızabilecekler. Yeni 1’e 1 kontrol de bundan faydalanacak, futbolcular rakiplerini feyk hareketleriyle şaşırtabilecek, rakip oyuncunun dengesini kaybetmesine veya yanlış yöne kaymasına neden olabilecekler.
  • Yeni Top Fiziği – Son birkaç yıldır seride top fiziği konusunda büyük gelişmeler kaydedilmişti, PES 2016 için ise yepyeni bir gerçekçilik seviyesine ulaşıldı. Her bir dönüş, falso veya sekme gerçek top fiziği verileri kullanılarak hesaplandı ve maçtaki her bir anın benzersiz ve önceden tahmin edilemez olması sağlandı.

Kalite Geliştirmeleri – Bir çok önemli öğe, oyunculardan gelen geri bildirimlerle geliştirildi.

  • myClub – PES 2015’te başlayan bu mod haftalık olarak güncelleniyordu, şimdi ise PES 2016 için oyunculardan gelen bilgilerle daha da geliştirildi. Geliştirmeler sayesinde futbolcu level sistemleri ve bu moda özel futbolcular bulunacak. Maçlarda kazanacağınız GP veya myClub paralarınızla gerçekçi kulüp yönetimi yaşayacak ve futbolcuların takımın en güçlüsü olmak için mücadele edişini göreceksiniz. Menajeri seçin, koçlara karar verin ve takımınızla hedefinize göre strateji belirleyin. Takımınızı Kurun. Mirasınızı Yaratın!
  • Dinamik Geniş Kamera Açısı – Yeni açı sahayı daha geniş görmenizi sağlayacak ve hava topu mücadeleleri veya Zeki Futbolcu Yapay Zekası sayesinde yapılan boş alan koşuları için futbolcuları daha iyi görüp ayarlama imkanı verecek. Topun sahada bulunduğu konuma bağlı olarak kamera dönüp zum yapacak ve böylece oyuncular maç sırasında mümkün olan en iyi görüntüyü alacaklar.
  • Yorumlar – PES ekibine katılan Peter Drury ve Marco Hagemann ile birlikte UK ve Almanya için yeni yorumcular sizi bekliyor. Master League için futbolcu transferleri, oyuncu gelişimi ve takım performansı tepkileri için sayısız yeni cümle ve hikaye kaydedildi.
  • PS4 Resim Yükleme – PES serisinin olmazsa olmazı Düzenleme modunda çok büyük geliştirmeler yapıldı. PS+ (ve PS3) kullanıcıları oyuna istedikleri resimleri aktarabilecek, takım formalarını veya amblemlerini, hatta menajerleri bile değiştirebilecekler.
DAY ONE VERSİYONU (TÜM FORMATLAR) ANNIVERSARY VERSİYONU (PS4, PS3) DİJİTAL ÖN SİPARİŞ (PSN’E ÖZEL)
1x Futbolcu Kiralık – Neymar Jr. 1x Futbolcu – Neymar Jr. 1x Futbolcu – Neymar Jr.
1x Futbolcu UEFA.com TOTY 2014 1x Futbolcu UEFA.com TOTY 2014 1x Futbolcu UEFA.com TOTY 2014
10,000 GP x 10 hafta 10,000 GP x 20 hafta 10,000 GP x 15 hafta
10 Toparlanma Eşyası 20 Toparlanma Eşyası 20 Toparlanma Eşyası
3x Futbolcu Sözleşmesi 5x Futbolcu Sözleşmesi 5x Futbolcu Sözleşmesi
1000 myClub parası
Steelbook kutu

PES 2016 ayrıca UEFA Şampiyonlar Ligi kullanımı hakkını da devam ettiriyor. Yeni 3 yıllık anlaşma sayesinde KONAMI hem UEFA Şampiyonlar Ligi, hem de UEFA Avrupa Ligi’ni hem ayrı modlar, hem de eleme sonrası sezon olarak oyunda bulunduracak – UEFA Süper Kupa da ikonik Master League içinde yer alacak.

PES 2016 içeriği hakkında detaylar açıklanmaya devam edecek.

“PES 2016 serinin en iyi oyunu olacak,” diyor Konami Digital Entertainment B.V. Avrupa Futboldan Sorumlu Marka Direktörü Erik Bladinieres. “Bunun en büyük sebeplerinden biri oyuncularımızdan aldığımız geri bildirimler, oyuncularımızın ve camiamızın desteği; böylece PES’in gerçek özüne dönmemize yardımcı oldular. PES 2016 ile PES tarihini ve ifade ettiği her şeyi kutlamaya devam edeceğimize ve daha önce bir futbol oyununun ulaşamadığı bir kalite seviyesine ulaşacağımıza inanıyoruz. Bir 20 yıl daha birlikte olmak dileğiyle! “



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!