-->
Gears of War: Ultimate Edition İnceleme

Markus ile Nostalji Yapıyoruz… Hiç tartışmasız Xbox One iyi bir çıkış yapamadı doğru, ama Phil Spencer’dan sonra doğru hamleler yaparak bu konuyu yavaş yavaş değiştirmeye başladı. Son dönemde klasik oyunları tekrar oynamak harika bir özlem de olabilir, büyük bir hayal kırıklığı da. Oyundaki birçok şey hala muhteşem olsa da teknik sıkıntılar ve eski teknoloji tüm […]

24.08.2015 | ulasufuk

Markus ile Nostalji Yapıyoruz…

Hiç tartışmasız Xbox One iyi bir çıkış yapamadı doğru, ama Phil Spencer’dan sonra doğru hamleler yaparak bu konuyu yavaş yavaş değiştirmeye başladı. Son dönemde klasik oyunları tekrar oynamak harika bir özlem de olabilir, büyük bir hayal kırıklığı da. Oyundaki birçok şey hala muhteşem olsa da teknik sıkıntılar ve eski teknoloji tüm zevkinize limon sıkabilir. Gears of War elden geçirilmiş hali Gears of War: Ultimate Edition ile keyfinizi kaçıracak yan etkiler olmadan nostaljinin tadını çıkartabilirsiniz. Oyunu daha önce oynamış olanlar belki de bu hissi bir daha yaşamayacaklar ama Gears of War dünyasına Gears of War: Ultimate Edition ile giriş yapanlar için muhteşem bir deneyim olacaktır. Gears of War: Ultimate Edition’da dört oyun da elden geçirilmiş fakat Gears of War için amiral gemisi diyebiliriz. Harika gözüken oyun, 1080p çözünürlük ve 60 fps ile muhteşem hissettiriyor.

 
Gears-of-War-Ultimate-Edition-inceleme1
 

Oyun nesiller arası bir yolculuk yaptığı için en önemli yenilik elbette ki grafikler. 1080p desteğiyle birlikte daha kaliteli kaplamalar, ışıklandırmalar, gölgelendirmeler ve iki boyuttan üç boyuta geçen kaplamalar bulunuyor. Xbox 360 versiyonu bile eski nesle fazla gelen görsellere sahipti. Geliştirmelerle birlikte Gears of War: Ultimate Edition tam anlamıyla yeni nesle yakışan bir oyun olmuş. Beklentilerimin üstünde çıkan grafikler sonradan geliştirilmiş olduğunu yer yer hissettirse de genel olarak bakıldığında “ben Xbox One özel bir oyunum” diyor. Grafiklerden daha çok hoşuma giden bir özellik varsa o da 60 fps’dir. Xbox 360 döneminde pek az oyunda 60 fps desteğini görmüştük. Hal böyle olunca 30 ile 60 fps arasındaki farkı da zaman zaman unutabiliyoruz. Gears of War: Ultimate Edition, fps farkının ne kadar önemli olduğunu bizlere hatırlatır nitelikte. Oyun deyim yerindeyse yağ gibi akıyor. Gears of War: Ultimate Edition genel olarak bakmak gerekirse, benim zamanında çok eleştirdiğim o kalitesiz “HD yeniden yapım”lardan biri olmadığını fazlasıyla belli ediyor.

 
Gears-of-War-Ultimate-Edition-inceleme2
 

Daha önce oyunu oynamayan oyun severler için oyunun hikayesinden biraz bahsetmek istiyorum. Bir dünya düşünün… Enerji açlığındaki insanlık yerin altında yeni ve müthiş bir güce sahip bir enerji kaynağı buluyor, çoğu insan bunun insanlığın gelişimine büyük katkı sağlayacak gelişmelerden biri olduğunu düşünse de yer altındaki tek şeyin bu madde olmadığından haberdar değiller. Pek çok insanın kabuslarında bile görmeye cesaret edemeyeceği Locustlar yerin altından geliyorlar ve bütün büyük şehirleri ve mevcut bütün askeri yerleşimleri ele geçiriyorlar. Kurtulanlar Locustların kalın zemini nedeniyle kazıp giremediği tek yer olan bir vadiye sıkışmış durumda, dünyanın geri kalanı ise Locustların kullanmaması için bombalanmış ve harabeye çevirilmiş durumda. Siz Marcus Fenix’siniz, Locustlar ile olan ilk savaş sırasında babanızın yardım çağrısı yüzünden safınızı terk etmiş ancak babanızın ölümüne mani olamamanın yanı sıra ordu tarafından korkaklık, emirleri yerine getirmemek ve itaatsizlik ile suçlanmış idam cezasına çarptırılmasına ramak kala orduda daha önce verdiği hizmetler yüzünden kırk yıl hapis cezasına mahkum edilmiş durumdasınız. En azından ordu asker kıtlığı çekmeye başlayana kadar. İşte Gears of War: Ultimate Edition tam olarak bu noktada başlıyor; Can dostumuz, kankamız ve ilerideki ömür törpümüz Dominic Santiago bize kısaca ordunun asker kıtlığı çektiğini ve genel af ilan edildiğini bildiriyor ve Locustlara karşı sürecek olan 9-10 saatlik savaşımıza doğru yola çıkıyoruz.

 
Gears-of-War-Ultimate-Edition-inceleme3
 

Gears of War: Ultimate Edition ‘u oynamaya başladığımda gözüme çarpan ilk şey grafikler ile beraber oynanışı oldu. 60 fps oyunun yağ gibi akmasına sebep olmuş. Çoğu aksiyon oyununun aksine Gears of War: Ultimate Edition ‘da deliler gibi kurşun yağdırarak ve düşmanlarınızın üzerine körlemesine giderek çok az yol katedebilirsiniz. Genel olarak bulabileceğiniz her türlü siperi kullanarak rakibinizin açık verdiğiniz anda onlara mümkün olduğunca hasar verebilmek ana amacınız olmalı. Xbox One almam için gerekli nedeni verdi ama bunun bütün oyuncular için geçerli olduğunu söyleyebilirim. Ortada hâlâ oynayacak bolca içerik ve görülmeye değer bir özen var ancak hiçbiri bu oyunların hak ettiği şekilde oynanmasını sağlıyor. Elimizdeki oyun Gears of War: Ultimate Edition ve eğer Xbox One alma fikri aklınızın bir kenarında duruyorsa, harekete geçmek için muhtemelen daha iyi bir sebebiniz olmayacak. Sonuç olarak Gears of War fanının tüm isteyebileceği her şeye sahip tüm multiplayer haritalar ve gizli PC bölümleri yer alıyor. 1080p ve 60fps’de akıcı oyun deneyimi, Dedicated sunucular daha ne olsun.



Popüler Haberler


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!


Ubisoft’un son Assassin’s Creed oyunu Mirage, 30 Nisan’a kadar ücretsiz deneme sürümüyle sizleri bekliyor!