-->
OSVR Araştırma Portalı Açıldı

Sanal gerçeklik teknolojisini oyuncularla buluşturmak için yenilikçi çalışmalar yapan Razer ve OSVR ortakları, herkese açık OSVR Araştırma Portalı’nın açıldığını duyurdu. Konuya ilgi duyan herkes bu yeni portalda yayınlanan makale, dosya ve incelemeleri indirebilir. Sanal gerçeklik cihazları için evrensel bir standart oluşturmak adına tasarlanan OSVR (Open Source Virtual Reality) platformunun organizatörleri, OSVR web sitesindeki yeni araştırma […]

29.07.2015 | ulasufuk

Sanal gerçeklik teknolojisini oyuncularla buluşturmak için yenilikçi çalışmalar yapan Razer ve OSVR ortakları, herkese açık OSVR Araştırma Portalı’nın açıldığını duyurdu. Konuya ilgi duyan herkes bu yeni portalda yayınlanan makale, dosya ve incelemeleri indirebilir.

Sanal gerçeklik cihazları için evrensel bir standart oluşturmak adına tasarlanan OSVR (Open Source Virtual Reality) platformunun organizatörleri, OSVR web sitesindeki yeni araştırma portalının açıldığını duyurdular. OSVR’ın akademik ortakları tarafından yönetilen araştırma portalı tüm geliştiricilere ve sanal gerçeklik konusuna ilgi duyan herkese açık.

OSVR’ın en son 13 üniversite ve araştırma enstitüsünün katılımıyla büyüyen Academia programı, sektörün gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyor. Silikon Vadisi’nin son yıllardaki en büyük odak noktalarından biri olan sanal gerçeklik platformları büyük hızla gelişirken, oyunculara yönelik ekipman ve yazılımlarda lider olan Razer, sanal gerçeklik teknolojisini oyunculara kusursuz biçimde ulaştırabilmek için yenilikçi çalışmalar yapıyor.

OSVR platformunu yöneten Razer ve ortağı Sensics, geçtiğimiz aylarda Valve’ın da platforma katıldığını duyurmuşlardı. Valve’ın sanal gerçeklik donanımlarının Steam ve benzeri platformlarla uyumlu çalışması için geliştirdiği OpenVR, OSVR tarafından desteklenen en son teknolojilere katılmıştı.

OSVR web sitesinde açılan yeni araştırma portalı ise herkese açık bir bilgi tabanı oluşturmayı hedefliyor. Razer’ın Kıdemli Ürün Pazarlama Müdürü Christopher Mitchell şunları söylüyor:

“Hem ticari hem akademik ortakların bilgi ve öğretilerini paylaşacağı bir açık platform yaratmak, bütün sektörü, kritik bilgilerin paylaşıldığı herkese açık bir bilgi tabanı sayesinde daha da ileriye götürecek. Sanal gerçeklik halen tam olarak keşfedilmemiş bir bölge ve sorunları çözüp sanal gerçeklik teknolojisini kitlelere ulaştırma başarısını yakalamak için hep birlikte işbirliği içinde çalışmamız gerekiyor.”

Şu anda indirip inceleyebileceğiniz pek çok yazı, rapor, araştırma ve dosya barındıran OSVR Araştırma Portalı’nda “şimdilik” şu kategoriler yer alıyor:

  • Virtual Reality – Genel VR tasarım prensipleri ve teknolojisi
  • Augmented Reality – Efektif AR uygulamaları
  • Oyun Tasarımı – VR/AR için efektif oyun tasarımı konusunda araştırma ve görüşler
  • Çevre Birimleri Optimizasyonu – Sektör çevre birimleri için arayüz veya interaksiyon tasarlarken kullanılabilecek kılavuzlar
  • Algoritmalar – VR/AR yazılımlarının daha da geliştirilmesi
  • Eğitimde VR – Eğitimin sanal gerçeklik kullanılarak zenginleştirilmesi

OSVR Araştırma Portalı’na katkıda bulunmak isteyenler, çalışmalarını sunabilirler. Eğer çalışmanız seçilirse, OSVR tabanında yer alan ve VR çevre birimlerinden içerik geliştirmeye, simülasyon motorlarından danışmanlık hizmetlerine kadar pek çok alandan 155’in üstünde uzman ismin yanında yer alabilirsiniz. OSVR’ın akademik ortakları arasında, dünyanın dört bir yanında  teknoloji ve oyun geliştirme eğitimi veren üniversiteler yer alıyor.

Araştırma portalında yer alan tüm içeriğe www.osvr.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

OSVR Tanıtım Filmi’ni izlemek için: https://www.youtube.com/watch?v=dxeQVBwyh8Y



Popüler Haberler


Take-Two Interactive, 460 milyon dolarlık bir anlaşmayla Borderlands serisinin geliştiricisi Gearbox Entertainment’ı satın aldığını duyurdu.


Sony Interactive Entertainment, PlayStation Plus aboneleri için Nisan ayı ücretsiz oyunlarını açıkladı.


Epic Games, her hafta ücretsiz oyunlar sunarak oyunculara keyifli bir deneyim yaşatmaya devam ediyor. Bu hafta ücretsiz olarak sunulan “Islets” oyununun ardından, bir sonraki haftanın ücretsiz oyunu da sızdırıldı.


Outcast – A New Beginning, klasik bir oyuna modern bir dokunuşla yeniden hayat veriyor, derin hikayesi ve etkileyici grafikleriyle unutulmaz bir macera sunuyor.