-->
Netmarble Games, ABD’nin En Hızlı Büyüyen Mobil Oyun Firmalarından Biri Olan SGN’ye 130 Milyon $ Değerinde Bir Yatırım Gerçekleştiriyor

SGN, MySpace Kurucusu Chris DeWolfe tarafından kurulan çok platformlu mobil oyun stüdyoları arasında ilk akla gelenlerden biridir. Koreli Dev Oyun Firması, SGN’nin En Büyük Hissedarı Olarak Firmanın Büyümesini Hızlandıracak Kore’nin bir numaralı mobil oyun firması olan Netmarble Games, ABD’nin en hızlı büyüyen mobil oyun firmalarından olan SGN’ye 130 milyon $ değerinde bir yatırım gerçekleştireceğini bugün […]

24.07.2015 | ulasufuk

SGN, MySpace Kurucusu Chris DeWolfe tarafından kurulan çok platformlu mobil oyun stüdyoları arasında ilk akla gelenlerden biridir.

Koreli Dev Oyun Firması, SGN’nin En Büyük Hissedarı Olarak Firmanın Büyümesini Hızlandıracak

Kore’nin bir numaralı mobil oyun firması olan Netmarble Games, ABD’nin en hızlı büyüyen mobil oyun firmalarından olan SGN’ye 130 milyon $ değerinde bir yatırım gerçekleştireceğini bugün duyurdu. Bu yatırımla Netmarble, SGN’nin en büyük hissedarı olacak. Bu stratejik ortaklıkla, SGN dünyanın en büyük mobil oyun pazarı olan Asya’daki payını büyütmeyi hedeflerken; Netmarble, SGN’nin uzmanlığından faydalanarak Batı’daki varlığını genişletecek. İki firma birbirinden bağımsız çalışmayı sürdürürken, sürekli dirsek temasında bulunarak teknik ve yapıcı bilgilerini birbirleriyle paylaşacak.

Netmarble Games CEO’su Youngsik Kwon yaptığı açıklamada, “SGN, Batı Dünya’sinda en popüler oyunları geliştirme ve hizmete sunma konusundaki tecrübesini kanıtlamış, hızla büyüyen bir firmadır” dedi. “Yıllara uzanan küresel pazarlama tecrübesiyle SGN’nin, Batı pazarına giriş yapmak isteyen Netmarble’a mükemmel bir ortak olacağından eminim.”

SGN firmasında kurucu ortak ve CEO olan Chris DeWolfe, yatırımla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Netmarble’ın gerçekleştirdiği bu büyük yatırımı, oyun stüdyosu alımları için ve organik büyümemizi hızlandırmak için kullanacağız” dedi. “Küresel pazardan daha büyük pay almak SGN için en büyük önceliktir ve Netmarble kazançlı Asya pazarında büyük bir yer edinmemize yardımcı olacak en iyi stratejik ortaktır.”

Netmarble Games Denizaşırı Operasyonlar Başkanı Seungwon Lee ise gelişmeyi, “Bu sinerjik ortaklık aracılığıyla, Netmarble ve SGN iş birliği yaparak, küresel piyasada paylarını büyüteceklerdir” şeklinde ifade etti. “SGN, lisanslı yayıncılık alanında gücünü gösterdiği gibi orijinal oyunlar geliştirmekte de gücünü göstermiştir.”

MySpace firmasının kurucu ortaklarından olan Chris DeWolfe, Aber Whitcomb ve eski Fox yöneticisi Josh Yguado tarafından kurulan SGN, mobil oyun sektöründeki lider firmalar arasında yer alıyor. Stüdyonun bünyesinde Panda Pop, Book of Life: Sugar Smash, yeni yayınlanan Juice Jam ve 2014 Facebook Yılın En İyi Oyunu ödülünün sahibi Cookie Jam gibi popüler oyunlar yer alıyor. 500 milyonun üzerinde indirilme sayısına sahip oyunlarıyla SGN, Gündelik/Yapboz oyunları geliştirici firmaları arasında, King’in hemen arkasında, 2. sırada yer alıyor. SGN oyunları, dünyadaki pek çok ülkede en çok kazandıran oyunlar listesinde düzenli olarak yer almaktadır. Eğlence sektörünün en hızlı büyüyen bölümü olan mobil oyunların, 2015 yılı içerisinde 30 milyar $ değerinde bir pazar oluşturacağı öngörülmektedir.



Popüler Haberler


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!


Ubisoft’un son Assassin’s Creed oyunu Mirage, 30 Nisan’a kadar ücretsiz deneme sürümüyle sizleri bekliyor!