-->
God of War 3 Remastered İnceleme

Kratos’un Hikayesine Geri Dönüyoruz… Yeni nesil konsolların çıkması ile beraber oyun dünyasında yeni bir akımda başlamış oldu. Remastered modası yapımcılar kolay yolu seçip yeni markalar çıkarmak yerine eski oyunların grafiklerini düzenleyip önümüze sunmaları oldu. Remastered oyunların artı yönleri olsa eksi yönleri olduğunu söylemek gerekir. Yeni nesil konsollarla oyunculuk serüvenine başlayan kullanıcılar için eski kaliteli oyunları […]

30.07.2015 | ulasufuk

Kratos’un Hikayesine Geri Dönüyoruz…

Yeni nesil konsolların çıkması ile beraber oyun dünyasında yeni bir akımda başlamış oldu. Remastered modası yapımcılar kolay yolu seçip yeni markalar çıkarmak yerine eski oyunların grafiklerini düzenleyip önümüze sunmaları oldu. Remastered oyunların artı yönleri olsa eksi yönleri olduğunu söylemek gerekir. Yeni nesil konsollarla oyunculuk serüvenine başlayan kullanıcılar için eski kaliteli oyunları oynama fırsatı bulmaları. Remastered oyunları eksi tarafı ise yapımcıların kolay tarafı seçip yeni markalar çıkarmak yerine eski oyunları tabiri caizse cilalayıp sunmaları oluyor. Bu kısa bilgilendirmeden sonra gelelim incelememize God of War 3 2010 yılında Ps3 için çıktığında oldukça yüksek puanlar almış ve serinin 5 milyonun üzerinde rakamla en yüksek satışa ulaşmış oyunu olmuştu. Serinin en iyi oyunu God of War 2 sonrası muhteşem grafikler ve daha zayıf hikaye ile yine de oldukça beğeni kazanmıştı. Aradan geçen 5 yıl sonrasında bu sefer elden geçmiş grafikler ile oyun Ps4 için satışa sunuldu.

 
God-of-War-3-Remastered-inceleme1
 

Oyunun hikayesini kısaca hatırlatmakta fayda görüyorum. Kratos, Gaia’nın üzerinde Zeus’a doğru ilerlerken 2. oyun bitmiş ve 3. oyunun kapıları açılmıştı. God of War 3 Remastered, bu heyecanlı finalden devam ediyor. Bir önceki oyunda sahip olduğumuz tüm silahlar ve büyülere sahip olarak başlıyoruz yeni maceraya. Zaten devamlılığı göz önüne alırsak, böyle olması gerekirdi. Zeus’un, Kratos’u aldatması ve Athena’nın öldürülmesi, Spartanın Hayaleti’nin intikam hırsıyla tutuşmasını sağlamıştı. Bu alevi gören Zeus onu durduramazdı, ama en azından yaratık ordularını kullanarak yavaşlatabilirdi. Hedefine ulaşmak için sürekli bir mücadele içerisinde olacak Kratos, irili ufaklı birçok engelle karşılaşacak. Şiddetin hüküm sürdüğü her yerde, askerler, dev yaratıklar, görkemli mekanlar ve aydınlatılmayı bekleyen karanlıklarla karşı karşıya kalacak. Çoğunlukla silahlarına başvuracak kahramanımız, eski ve yeni silahlarını yanı sıra; daha esnek ve hızlı hareket kabiliyetiyle düşmanlarına kök söktürecek.

 
God-of-War-3-Remastered-inceleme2
 

God of War 3 Remastered in ilk göze çarpan yeniliği 1080p 60fps kristal netliğinde grafikler ve oynanış. İlk oyun zamanında oldukça güzel görünse de 720p ve 30-40 fps oynanış arasında oldukça fark olduğu oyunu oynayınca ortaya çıkıyor. Türkçe alt yazı ile gelen oyun, kaplamalarda da iyileştirmeye sahip. Ancak oyun da bu görsellikler dışında ne ara videolar da ne de karakter modellerinde bir iyileştirmeye gidilmemiş. God of War oyunlarının en büyük artısı bir kere oyuna başlayınca ara yüklemelerin olmadan hikayenin akıcı şekilde devam etmeseydi. Belki bende ki versiyonundan kaynaklı belki de oldukça yüksek oyun datası yükleme zorunluluğundan arada sırada oyun yüklemek için beklemelere sahipti. Daha önce de bahsettiğim gibi oyunun hikayesi diğer oyunlara göre biraz zayıf. God of War üçlemesini sona erdirecek oyun, Kratos un Yunan tanrılarından intikam hikayesi üzerine kurulu. Oyunda tanrıları insanların kaderleri ile oynadıkları ve Kratos un kendi ailesini vahşice öldürmesine sebep oldukları için cezalandırmak isteyen savaş tanrımız, tek tek Zeus a kadar her birini yok etmeye başlıyor. Oyunun sonundaki hayal kırıklığına sebep olan son savaş ve kafalarda soru işareti bırakan sonu harici sadece oynanış ve grafikleri için bile oyun oynanabilir.

 
God-of-War-3-Remastered-inceleme3
 

Özetlemek gerekirse Santa Monica yapımcıları, övgülere doymamış oyununu yeni nesil bir konsola getirerek oyunu oynayanlara geliştirilmiş grafikler, 60 fps desteği ve yeni birkaç detay ile tekrar oynama şansı veriyor, oyunu ilk defa oynayacak olanlara da unutamayacakları bir oyun ve oyun deneyimi ile kendini tanıtmış oluyor. Sanırım güzel şeylerin başına gelen hazin son incelemenin de başına geliyor ve son sözlere geçiyorum. Bu sefer çok uzun tutmak istemiyorum. Zaten söyleneceklerden ziyade yaşanacaklarla ifade edilebilecek bir yapım God of War 3 Remastered, bu deneyimi bütün oyun severlerin tatması gerektiğini düşünüyorum.



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!