-->
Devil May Cry 4 Special Edition İnceleme

Eski Dostlar İle Nostalji… Hack and slash oyun türü denince ilk akla gelen isimlerden biri hiç şüphesiz Devil May Cry serisidir. İlk kez karşımıza 2001 yılında çıkıyordu ve sadece Playstation 2 platformu için geliştirilmişti. Zaten oyunun temel oynanış dinamikleride konsol işleyiş tarzı göz önüne alınarak hazırlanmış. Seneler 2003 gösterdiğinde serinin devam oyunu devam oyunu Devil […]

06.07.2015 | ulasufuk

Eski Dostlar İle Nostalji…

Hack and slash oyun türü denince ilk akla gelen isimlerden biri hiç şüphesiz Devil May Cry serisidir. İlk kez karşımıza 2001 yılında çıkıyordu ve sadece Playstation 2 platformu için geliştirilmişti. Zaten oyunun temel oynanış dinamikleride konsol işleyiş tarzı göz önüne alınarak hazırlanmış. Seneler 2003 gösterdiğinde serinin devam oyunu devam oyunu Devil May Cry yine sadece Playstation 2 platformu için piyasaya sürüldü. Devil May Cry 3 ile beraber hem seri hem de diğer benzer başlıklar için bir anlamda kırılma noktası olduğunu da söyleyebiliriz. Nitekim yine 2006 yılı içerisinde duyurulan Devil May Cry 4 başlığının aynı zamanda PC’ler için de tasarlanacağı vurgulanmaktaydı. Devil May Cry 4’ün bir önceki oyuna kıyasla PC’ye port edilmesinin çok daha kısa bir sürede gerçekleşti. Özellikle çok uzun sayılmayacak bir zaman zarfında ardı ardına gelen oyunları ile tutkulu bir seriye dönüşmüş ve popüler kültürün vazgeçilmez bir parçası olmuştur. Özellikle genç oyun severler için bir oyundan çok daha fazlasını ifade eden yapım, kısa zamanda fenomen haline dönüşmüş ve on iki yıl içerisinde piyasaya sunulan altı adet oyun ile bizlerin gönlünde taht kurmuştur.

 
Devil-May-Cry-4-Special-Edition-inceleme1
 

Yeni nesil ile beraber gün geçmiyor ki remake oyunlara bir yenisi eklensin. Capcom’da bu modaya hızlı uyum sağlayan firmalardan oldu.  Devil May Cry 4 special edition yeni nesil konsollar ve Pc çıkışını gerçekleştirdi. İncelemede oynanışa geçmeden önce en başta anlatmam gereken ama atladığım oyunun hikayesine dönmek istiyorum. Serinin daha önceki oyunlarını oynamayan oyun severler bu oyundan başlayabilir mi, hikaye olarak kendilerini çok kopuk hissederler mi işte bu soruların cevabına vermek gerekir. Order of Sword isimli örgütün ayini sırasında çatıdan ortama dalış yapan Nero ile başlıyor oyun. Oldukça uzun ara filmlerin muhteşemliği sırasında Dante’nin bahsettikleri bir anda sizi oyunun içine hapsediyor. Klişe gelecektir, ancak gerçekten Dante’nin iki kelamı sonrası sırf meraktan oyunun başından kalkamayabilirsiniz. Order of Sword’un bir üyesi olan Nero ile Dante’yi bir yandan tekmelemeye çalışırken bir yandan da kontrolleri kavramaya çalışıyoruz. Bu iki ana karakterin dövüşü sonrasında hem kontrolleri az çok kavramış hem de tüm oyun boyunca yetecek gazı almış oluyoruz.

 
Devil-May-Cry-4-Special-Edition-inceleme2
 

İşte Devil May Cry 4 Special Edition dedirten nokta burası oluyor. Devil May Cry hack and slash türünde apayrı bir yere sahiptir. Bunun sebebi de çok geniş combo listesi, farklı silah çeşitleri ve bitmek bilmeyen combo kombinasyonlarından kaynaklanır. Devil May Cry 4 Special Edition’da da firma oyuncuların Devil May Cry’daki dövüş sistemini sevdiğini iyi bildiğinden karşımıza 3 yeni ana karakter, yeni kostümler, geliştirilmiş oynanış dengesi ve legendary dark knight modu(her yerden canavarların fırladığı mod) ile çıkıyor.Zaten Devil May Cry’ın special edition’ı da bu noktada diğer Special, Definitive Edition’lara taş çıkarıyor. Karşımıza sadece yenilenmiş grafiklerle değil, farklı oynanış mekanikleri içeren birbirinden farklı üç karakterle çıkıyor. Ve bu karakterler seriye aşina olan her oyuncunun sevdiği karakterler. Oyunda toplam beş oynanabilir karakter var. Bunlar, başlangıçta Nero ve Dante; special edition ile de Lady, Trish ve Vergil. Daha detaya inmeden bu karakterlerin seçimiyle ilgili bir ek bilgi paylaşalım Oyunun yönetmeni Hideaki Itsuno, başta oyuna sadece Vergil’ı eklemeyi düşünmüş. Fakat Devil May Cry 3 Special Edition’da da Vergil’ı eklediği için bu kez farklı bir şeyler olsun istemiş ve oyuna serideki favori karakterleri olan Lady ve Trish’i eklemiş.

 
Devil-May-Cry-4-Special-Edition-inceleme3
 

Karakterlere erişimimiz oyunun en başından itibaren mümkün. Yeni karakterlerinin herbirinin kendine has oynanış stilleri var. Ve bu oynanış stilleri de tam beklediğimiz gibi. Serinin daha önceki oyunlarının ara sahnelerinde gördüğümüz bu karakterler tam da o ara sahnelerdeki dövüş tekniklerine sahip bir biçimde çıkarılmışlar ki bu da size gerçekten o karakterleri yönettiğiniz hissini vermiş. Yalnız yeni karakterlerle ilgili küçük bir sorunumuz var. Bu da kendilerine has bir hikaye moduna tam anlamıyla sahip olamamaları. Hikaye modları beş karakterde de aynı mekanda, aynı yaratıklarla, aynı bosslarla geçmekte. Bu da ne yazık ki işi biraz sıkıcı hale getirebiliyor. Tamam, karakterler çok güzel ama hepsini aynı yerlerde oynamak… İşte sıkıntı burada başlıyor. Ayrıca yeni karakterlerle hikaye moduna başladığımızda orijinalinde ara sahne olan bir çok yer boş kalmış. Bazı ara sahnelere sahipler ama çok az. Sanki bir boşluğun içinde oynuyormuş hissi yaratırcasına boş. Son olarak Devil May Cry 4 Special Edition için serinin hayranları tarafından mutlaka oynanacaktır. Aksiyon türünden zevk alan herkesin mutlaka deneyimlemesi gereken bir macera bizlere sunulmuş. Hem de hiç olmadığı kadar başarılı bir şekilde…

Playstore’a Katkılarından Dolayı Teşekkür Ederiz.

Oyunu Satın Almak İçin Tıklayın



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!