-->
Lego Jurassic World Oyun İnceleme

Dev Dinazorların Dünyasına Gidiyoruz… Sinema tarihinin en önemli başyapıtlarından Jurassic Park’ın son filmi Jurassic World Geçtiğimiz haftalarda vizyona girdi. Filmin vizyona girmesi Lego oyun yapımcıları da boş durmadı filmin vizyona girmesi ile beraber Lego Jurassic World biz oyun severlerin beğenisine sunuldu. Oyun dünyasının en önemli isimlerinden olan Lego markası ile sinema dünyasının en önemli yapıtlarından […]

24.06.2015 | ulasufuk

Dev Dinazorların Dünyasına Gidiyoruz…

Sinema tarihinin en önemli başyapıtlarından Jurassic Park’ın son filmi Jurassic World Geçtiğimiz haftalarda vizyona girdi. Filmin vizyona girmesi Lego oyun yapımcıları da boş durmadı filmin vizyona girmesi ile beraber Lego Jurassic World biz oyun severlerin beğenisine sunuldu. Oyun dünyasının en önemli isimlerinden olan Lego markası ile sinema dünyasının en önemli yapıtlarından biri olan Jurassic Park ismi bir araya geliyor. Gerek Jurassic Park gerekse de Lego hayranları tarafından beğeniyle karşılanan oyun yapımcıları da memnun etmiş mi? Hep beraber bakacağız. Lego Jurassic World de ilk üç filmin senaryosundan izler görüyoruz. Oyun film ile aynı mekanlarda geçiyor. Yapımcılar bu konuda orijinal senaryoya büyük ölçüde sadık kalmışlar. Ancak yer yer gerilim ve dram yüklü olan senaryo oyunun bir Lego olması sebebiyle hafif eğlence karışık bir hal almış. Nede olsa sinema filmi olarak tüm hikayeyi ezbere bilen fanlara farklı bir deneyim fırsatı verilmiş.

 
Lego-Jurassic-World-inceleme1
 

Evet oyunumuzda da ana hikaye aynı seyirde ve sırada ilerliyor ancak oynanış açısından her zaman geniş bir serbesti sunan Lego oyunları bu özelliğini aynen devam ettiriyor. Bu serbesti sadece etrafı istediğimiz gibi yıkıp dökme açısından değil, senaryo açısından da bakıldığında yer yer ana hikayenin yanı sıra yan görevlerin sunumu şeklinde de gerçekleşiyor. Lego oyunlarının ana unsurlarını üç kategoriye ayırabiliriz. Mizah, hareket serbestisi ve katıksız eğlence. Bu üç unsur Lego Jurassic World uyarlamasında da fazlasıyla mevcut. Daha önce de belirttiğim gibi daha oyunun en başındaki anlatım videolarından bile oyundaki mizah olgusunun nerelere gidebileceğini kestirebilirsiniz. Hikâye anlatımının her anına irili ufaklı birçok espri giydirilmiş. Böyle olunca da kendinizi klişe filmlerle dalga geçen Amerika komedi filmlerinde gibi hissediyorsunuz. Karakter tasarımları konusunda klasik Lego tabanlı kurgu ön planda tutulmuş. Co-op oynanış sisteminde kullanılan interaktif bölünmüş ekran daha önce ki oyunlarda gördüğümüz türden. Ekranda iki karakter birbirine yaklaştığında birleşen, birbirinden uzaklaştığında bulunduğunuz açıya göre yatay ya da dikey olarak bölünen ekran oyuna başarılı şekilde aktarılmış.

 
Lego-Jurassic-World-inceleme2
 

Ayrıca Lego oyunlarının olmazsa olmazı olan vur-kır-parçala sistemi sonuna kadar kullanılmış. Yine oyun boyunca önünüze gelen her şeye var gücünüzle saldırıyor ve etrafa saçılan lego parçacıklarını topluyorsunuz. Peki, katıksız eğlence mi nasıl oluyor. İlk iki neden gerçekleştiğinde kaçınılmaz olarak gerçekleşiyor… Oyunda etrafımızda bulunan neredeyse tüm objeler ile etkileşime girebiliyoruz. Bazılarını parçalayıp lego parçaları haline getiriyoruz, bazı parçalanmış lego parçacıklarını ise bileştirerek bulmacaları çözüyoruz. Oyunun grafikleri tahminlerimden daha başarılı olmuş. Bunda oyunun geneline hâkim olan ışık oyunlarının ve gölgelendirmelerin etkisi olduğunu söyleyebilirim. Oyun boyunca ilerlediğiniz güzergâhlar bol ışık oyunları ve efektlerle dolu oluyor. Bunun sonucunda da plastikten yapılma Legolarımız ışıl ışıl parlıyor. Tabi tüm bunlara parçaladığımız legoların etrafa saçılma efektleri de eklenince görsel olarak en başarılı Lego oyunlarından biri meydana gelmiş oluyor. Bu görsel başarının yanına bir de aslına sadık kalınarak entegre edilen Lego serisinin müzikleri de eklenince oyunun teknik detayları sınıfı geçmeyi başarıyor. Sesler ve seslendirmeler konusunda ise Lego Jurassic World da kesinlikle türün en iyisi diyebilirim. Kahramanların profesyonel sanatçılar tarafından seslendirilmeleri oyunun havasına cuk diye oturmuş.

 
Lego-Jurassic-World-inceleme3
 

Sonuç olarak, Lego Jurassic World bol eğlence, harika bir mizah ve kıyasıya stres atma vaat eden ve bu vaatlerini de fazlasıyla yerine getiren bir yapım olmuş. Oyun dünyasında kendi şahsına özgü seriler çok fazla yoktur. Ancak Lego oyunları istisna. Bu nedenle bu türün yapımlarını kendi serisi içinde değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum. Yani bir Lego uyarlama oyununu daha önceki Lego uyarlama oyunları ile kıyaslamak gerekir. Bu çerçeveden bakıldığında bu oyunumuz daha önceki yapımlardan içerik zenginliği, teknik yönlerin üstünlüğü ve karakter çeşitliliği ile sıyrılıyor ve Lego oyunları hayranlarının kesinlikle kaçırmaması gereken bir yapım haline geliyor…

Playstore’a Katkılarından Dolayı Teşekkür Ederiz.

Oyunu Satın Almak İçin Tıklayın

 

Playstore Kampanyalarını Görmek İçin Tıklayın



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!