-->
GT Academy’de Heyecan Devam Ediyor!

Gerçek pistlerde Nissan için yarışabilecek oyuncuları arayan GT Academy’nin Türkiye elemelerinde mücadele nefes kesiyor. Istanbul Autoshow ile başlayan saha etkinlikleri, 11-16 Haziran tarihlerinde İstanbul, İzmir, Ankara’da gerçekleştirilecek. Türkiye’de ilk defa bu sene gerçekleştirilen GT Academy, sanal yarış dünyasında, Nissan için gerçek pistlerde yarışabilecek oyuncuları aramaya devam ediyor. Profesyonel bir yarışçı olabilme hayali taşıyan oyuncular, Sony […]

02.06.2015 | ulasufuk

Gerçek pistlerde Nissan için yarışabilecek oyuncuları arayan GT Academy’nin Türkiye elemelerinde mücadele nefes kesiyor. Istanbul Autoshow ile başlayan saha etkinlikleri, 11-16 Haziran tarihlerinde İstanbul, İzmir, Ankara’da gerçekleştirilecek.

Türkiye’de ilk defa bu sene gerçekleştirilen GT Academy, sanal yarış dünyasında, Nissan için gerçek pistlerde yarışabilecek oyuncuları aramaya devam ediyor. Profesyonel bir yarışçı olabilme hayali taşıyan oyuncular, Sony PlayStation 3 üzerinden Grand Turismo 6 oyunu ile en hızlı tur zamanını gerçekleştirmek için kıyasıya mücadele ediyorlar. 21 Nisan’da başlayan ve oyuncuların 16 Haziran’a kadar katılabileceği GT Academy’nin online elemelerinde yarışmacı sayısı şimdiden bini aşmış durumda.

Saha etkinlikleri dört şehre yayılacak

Istanbul Autoshow’da başlayan saha etkinlikleri, 11-16 Haziran tarihlerinde İstanbul’da Marmara Forum, İzmir’de Forum Bornova, Ankara’da Ankamall lokasyonlarında oyunculara hayallerini gerçekleştirme fırsatı verecek. Katılımcıların hız sınırlarını zorlayıp en iyi tur zamanını elde etmek için mücadele ettiği GT Academy’nin Türkiye finali ise 27-28 Haziran’da İstanbul gerçekleştirilecek.

Türkiye finallerinde, online ve saha etkinliklerinin en iyi tur zamanını gerçekleştiren 10’ar yarışmacı Silverstone’daki yarış kampına katılmaya hak kazanan 6 kişi arasına girmek için mücadele edecek. Buradaki kampta ise dünyanın çeşitli yerlerinden gelen finalistler, kariyer hayatlarının bir dönüm noktası olabilecek Dubai 24 Saat Yarışları’na katılabilmek için kıyasıya mücadele verecek.

Autoshow’da ilgi büyüktü

İstanbul Autoshow’da başlayan saha etkinliklerinin ilki ziyaretçilerin büyük ilgi odağı oldu. İki binden fazla oyuncunun yarıştığı saha etkinliklerinin ilk gününe sevilen sanatçı Can Bonomo da dahil oldu. Nismo atleti Wolfgang Reip ile yarışıp izleyenlere keyifli anlar yaşatan Bonomo, GT Academy’i sanal dünyadan gerçek yarış pistlerine ulaşan muhteşem bir yolculuk olarak tanımladı.

GT Academy 2012 Avrupa Şampiyonu Wolfgang Reip ise yarışma hakkında heyecan verici ifadesini kullanırken “GT Academy gibi hayat değiştiren bir yarışma Türk oyuncuların kapılarını çalıyor. Kesinlikle bu fırsatı değerlendirmeliler. Bunun için en hızlı tur denemesini gerçekleştirmeden önce iyi bir antrenman yapmalılar. Kendine çok güvenenler ise şimdiden Silverstone’daki fiziksel ve medya konulu testlere hazırlanabilirler” dedi.

GT Academy şampiyonu dünyanın en değerli 50 sporcusu arasında!

GT Academy yarışmasının ilkinin yapıldığı 2008’den bu yana milyonlarca oyuncu, büyük ödülü kazanmak ve profesyonel bir yarış pilotu olmak için mücadele etti. 2011 GT Academy şampiyonu Jann Mardenborough, SportPro Dergisi’nin sadece sporcuların bulunduğu “The Most Marketable 50” listesinde Lionel Messi, Usain Bolt ve Sebastian Vettel gibi isimlerle birlikte yer aldı. Bu durum GT Academy marka değerinin ne derece geliştiğinin bir göstergesi. Nissan, sporcularına maddi olanakların yanında halkla ilişkiler gibi prestij artırıcı faaliyetler ile de destek oluyor.

Uluslararası GT Academy yarışması kapsamını genişletmek üzere Türkiye haricinde bu sene kapılarını Kuzey Afrika, Avustralya, Meksika ve Amerika’dan katılımcılara da açtı. 2015 yılındaki genişleme projesi GT Academy Asya ile Tayland, Endonezya, Hindistan, Filipinler ve Sony PlayStation’un anavatanı olan Japonya’nın da yarışmalara katılımı sağlanacak.

Dünya çapında 24 farklı ülkeden katılımcıların erişimi sağlanacak GT Academy’de Uluslararası Platform, Asya Platformu ve Avrupa Platformu’ndan 2,2 milyar potansiyel yarışmacı bekleniyor.

Yarışma 18 yaşını doldurmuş ve ehliyet sahibi herkese açık olacak. Yarışma şartları ile ilgili detaylı bilgiler www.nissan.com.tr, www.facebook.com/GTAcademy veya www.grand-tourismo.com adresinde bulunabilir.

GT Academy Şampiyonları’nın son durumu www.facebook.com/GTAcademy ve www.twitter.com/GTAcademy adreslerinden takip edilebilir.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!