-->
DOGED, TED Ankara Koleji’nde Düzenlenen Bilişim ve Eğitim Teknoloji Günleri’ne Katıldı

2-3 Haziran tarihlerinde gerçekleşen organizasyonda öğrencilere hem sektör hem de Dijital Oyun Geliştiricileri Derneği hakkında kapsamlı bilgiler verildi. Dijital Oyun Geliştiricileri Derneği (DOGED), bu yıl 2-3 Haziran tarihleri arasında ikincisi düzenlenen Bilişim ve Eğitim Teknoloji Günleri’nde yer aldı. Başta bilişim, eğitim ve mobil olmak üzere teknolojinin birçok kolunda konuşmacılar ve şirketlerin bir araya geldiği etkinlikte […]

07.06.2015 | ulasufuk

2-3 Haziran tarihlerinde gerçekleşen organizasyonda öğrencilere hem sektör hem de Dijital Oyun Geliştiricileri Derneği hakkında kapsamlı bilgiler verildi.

Dijital Oyun Geliştiricileri Derneği (DOGED), bu yıl 2-3 Haziran tarihleri arasında ikincisi düzenlenen Bilişim ve Eğitim Teknoloji Günleri’nde yer aldı.

Başta bilişim, eğitim ve mobil olmak üzere teknolojinin birçok kolunda konuşmacılar ve şirketlerin bir araya geldiği etkinlikte katılımcılar, bahsedilen teknolojiler hakkındaki kapsamlı bilgileri konunun en birikimli kişi ve kurumlarından edinme fırsatı buldular.

2 Haziran’da öğrencilerle ilk olarak DOGED hakkında özet bir bilgilendirme içeren sunum paylaşıldı. Ardından, hem dünyanın hem de ülkemizin önde gelen sektörlerden biri olma yolunda hızla ilerleyen oyun endüstrisinin güncel istatistikleri incelendi. Sektörde en büyük eksikliğin nitelikli eleman gücü olduğu gerçeğine ve öğrencilerin bu sektöre kazandırılmasının önemine dikkat çekildikten sonra, Türkiye’de yer alan oyun şirketleri katılımcılara tanıtıldı. Henüz oyun geliştirmeyle ilgili herhangi bir deneyim yaşamamış olan genç arkadaşlar da düşünülerek, temel hatlarıyla oyun geliştirmek için gerekenler açıklandı.

Aynı gün öğleden sonra, TOGOG kurucularından, Civilization of Ottoman proje yöneticisi Gürcan Serbest’in mentörlüğünde bir Fikir Atölyesi düzenlendi. Öğrenciler düzenlenen bu atölyede oyun geliştiriciler tarafından en çok tercih edilen oyun motorlarından birisi olan Unity ile tanıştılar. Gürcan Serbest’in önderliğinde spontane oyun geliştiren öğrenciler, oyun geliştirmenin incelikleri ve püf noktaları hakkında fikir sahibi oldular.

Dijital Oyun Geliştiricileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erkin konu hakkında, “Bizler DOGED olarak, gençlerin oyun sektörüne kazandırılması açısından büyük önem teşkil ettiğine inandığımız bu tarz etkinliklerin her zaman destekçisi olacağız. Yakın gelecekte okullarımızda düzenlenen bu etkinliklerin sayısının artmasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

DOGED Hakkında

Türkiye’deki oyun geliştirici firmaların teknik, sosyal ve ekonomik gelişimini iyileştirerek, uluslararası ölçekteki standartlarını, başarısını ve tanınırlığını artırmak için çalışan Dijital Oyun Geliştiricileri Derneği (DOGED), tamamı yerli oyun geliştiricilerden oluşan yönetim kadrosuyla sektörü bir arada tutarak, nitelikli insan gücü yetiştirmeyi ve video oyunları konusunda kamu bilincini geliştirmeyi hedeflemektedir.

Detaylı bilgi için: www.doged.org

 



Popüler Haberler


GTA 5’te hileler, oyunu daha eğlenceli hale getirmenin bir yolu. Araba hileleri, oyunculara anında belirli arabalara erişim imkanı sunarak onlara zaman kazandırır ve oyunu daha heyecanlı hale getirir.


Nixxes Software tarafından PC platformuna portlanan Horizon: Forbidden West için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Netflix’in popüler fantastik dizisi The Witcher, 5. sezonuyla final yapacak!


Bilim kurgu gerilim oyunu Deliver Us The Moon, 4 yıl önce iptal edilmesinin ardından Switch’e geri dönüyor!