-->
Westerado: Double Barreled İnceleme

Vahşi Batıya Gidiyoruz… Westerado: Double Barreled Vahşi Batı tarzına özgün bir isim olarak pixel grafik tadıyla oyuncuların karşısına çıkmaktadır. 1900’lü yılların Vahşi Batı’sını sonuna kadar oyunculara yaşatan çeşitli yan görevler de oyuncuları beklemektedir. Enson söyleyeceğimi en başta söylemek istiyorum. Westerado: Double Barreled oyun süresi oldukça kısa tabiri caizse bir oturuşta bitirip kalkacağınız bir oyun olmuş.     Oyunun hikaye […]

13.05.2015 | ulasufuk

Vahşi Batıya Gidiyoruz…

Westerado: Double Barreled Vahşi Batı tarzına özgün bir isim olarak pixel grafik tadıyla oyuncuların karşısına çıkmaktadır. 1900’lü yılların Vahşi Batı’sını sonuna kadar oyunculara yaşatan çeşitli yan görevler de oyuncuları beklemektedir. Enson söyleyeceğimi en başta söylemek istiyorum. Westerado: Double Barreled oyun süresi oldukça kısa tabiri caizse bir oturuşta bitirip kalkacağınız bir oyun olmuş.

 
Westerado-Double-Barreled-inceleme1
 

Oyunun hikaye modu oldukça kısa hikayesine değinecek olursak. Ailemizi katillerini arayıp buluyoruz ve onlardan intikamımızı alıyoruz. Ana görevlerimiz hiçbir zaman kendini tekrar etmiyor ki bu çeşitlilik açısından gayet güzel olmuş dediğim gibi Ostrich Banditos öyle bir işçilik ve çeşitlilik çıkarmış ki vahşi batıda yapmadığımız şey kalmıyor. Vahşi Batı konulu filmlerde gördüğümüz kasaba ortamları ile geniş çorak arazilerde özgürce at sürmenin tadını bizlere tam manasıyla sunabilmesi bakımından beklentilerimizi tamamen karşılamayı başarıyor.

Oyundaki ilk birkaç görev size oyunu nasıl oynayacağınızı göstermek için tasarlanmış. Bu görevlerde at sürüyorsunuz. Silah kullanma talimleri yapıyorsunuz, posta arabasını korumak gibi işler ile ilgileniyorsunuz. Bu tek düze görevleri tamamladıktan, yani oyunu oynamaya tamamen hazır olduktan sonraysa gerçek görevleriniz. Gangsterlerle kapışmak, birilerini korumak, kurtarmak, intikam almak gibi; başlıyor. Yani şu ana kadar izlediğimiz Vahşi Batı filmlerinde bizlere izletilen şeyler tek bir farkla bize sunuluyor, bu sefer bu çorak arazilerin başkahramanı biziz. Oyunun yapay zekası fazla üst düzey değil ancak yaptığınız hareketlere karşı aldığınız tepkiler oldukça olumlu.

 
Westerado-Double-Barreled-inceleme2
 

Oyunun bizlere sunduğu Vahşi Batı atmosferi etkileyici pixel grafiklerle de birleşerek bizlere harika bir görsel şölen sunmayı başarıyor. Özellikle çevre tasarımları ve oyunun renk paleti son derece başarılı ve oyun boyunca harika doğa manzaralarıyla karşılaşmanız da olası. Burası Vahşi Batı ve burada yalnızca atlar ile at arabaları var. Dört nala at sürmek, sanatsal pixel grafiklerin tadını çıkarmak.

Gözüme çarpan birkaç eksilerden de bahsetmeden olmaz. Çok ufak eksiler aslında ama oyun keyfinizi bazen etkileyebiliyor. Mesela yapay zekada ufak aksaklıklar çıkabiliyor. Bazen kapılarda takılabiliyorlar, bazen de silah seslerini duymuyorlar. Bu durum sizi kısıtlıyor ister istemez. Ama sadece birkaç bölümde bu başınıza geliyor. Bunların dışında oyun olması gerektiği gibi.

 
Westerado-Double-Barreled-inceleme3
 

Co-op özelliği bakımından ise Westerado: Double Barreled tek kelimeyle olmuş. Açıkçası bu mod son yılların en eğlenceli co-op yapımlarından biri olmasını sağlamış. Merak etmeyin PC’nin hünerli bağlantı seçenekleri sayesinde daha önce olmadığı kadar kolaylıkla çoklu oyuncu zevkinizi devam ettirebiliyorsunuz. Siz ekibi toplayın yeter…

Karşımızda akıcı senaryolu, piksel grafikli, gümbür gümbür müzikli ve bilumum şiddet içerikli çılgın bir vahşi batı oyunu bulunuyor. Bu tarz oyunları seviyorsanız Westerado: Double Barreled tek kelime ile kaçırılmaması gereken bir oyun olmuş.



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!