-->
The Witcher 3 Oyun İnceleme

Oyunumuz ana hikayesinden bahsetmek istiyorum. Savaş ve yıkımın pençesinden kurtulamayan dünya tam bir kargaşa ortamına dönmüştür. Nifgaard İmparatorluğu orduları kuzey krallıklarına kan kusturmaktadır. İlk iki oyunda olduğu gibi yine kontrolünü devraldığımız karakter ünlü witcher Rivia’lı Geralt artık bu savaşın taraflarından biri değildir. Witcher 2’deki olayların ardından kaybettiği hafızasını geri kazanan Geralt tek akrabası olarak kabul […]

29.05.2015 | ulasufuk

Oyunumuz ana hikayesinden bahsetmek istiyorum. Savaş ve yıkımın pençesinden kurtulamayan dünya tam bir kargaşa ortamına dönmüştür. Nifgaard İmparatorluğu orduları kuzey krallıklarına kan kusturmaktadır. İlk iki oyunda olduğu gibi yine kontrolünü devraldığımız karakter ünlü witcher Rivia’lı Geralt artık bu savaşın taraflarından biri değildir. Witcher 2’deki olayların ardından kaybettiği hafızasını geri kazanan Geralt tek akrabası olarak kabul ettiği manevi kızı Ciri’yi aramaktadır. Yolculuğu sırasında gizemli Wild Hunt ile de karşı karşıya gelecektir. Hikaye olarak bakıldığında bir çok konu tüm çarpıcılığı ile işlenmesine rağmen aslında bir o kadar da masalsı anlatımla betimleniyor. Bu yöntem herkesin cesaret edeceği bir yol değil.

 
The-Witcher-3-inceleme3
 

Karakterleri ilerletme ve donanım seçme gayet güçlü. Witcher 2’ye bakılırsa, Witcher 3’ün RPG sistemleri bazı yerlerde anlaşılabilir hale getirilirken bazı yerlerde de daha karışık yapılmış. Yine de genel olarak iyi bir deneyim sağlıyor.  İksir ve yağları tekrar doldurma konusunda kolaylaştırmalar kendilerinin kullanışlılığını baya arttırmış. Eskisi gibi her an herşeye hazırlıklı olarak gezmek çok zaman alırken aynı sistem devasa bir açık dünyada gerçekleşseydi oyuncuları çileden çıkarırdı. Bu yüzden yağlar ve iksirleri yapmak için artık derin düşünme yapmaya gerek yok. Bunu yanı sıra büyü yaptıkça canınızı arttıran gibi artık çok farklı ve güçlü iksirler var. Bu Signs dediğimiz şeyler birçok upgrade ile her savaşta inanılmaz güçlü kılabiliyorsunuz. Sign’lara odaklı bir Geralt yaparak kendisiyle sanki bir Jedi’mış gibi oynayabilirsiniz.

 
The-Witcher-3-inceleme4
 

İnsanların zihinleriyle diyaloglarda oynayıp istediğiniz tarafa yöneltebiliyorsunuz. Uzun mesafelerde ‘’Güç’’ ile ittirebiliyorsunuz. Size doğru gelen okları gönderene doğru çevirebiliyorsunuz. Bu yeni beceri sistemi oyuncunun isteklerine göre esnek bir deneyim yaşattırıyor. Tecrübe alma ve seviye atlama ağır şekilde questlere bağlı durumda ve hızlı değil. Dolayısıyla seviye atladıkça kazandığınız yetenek puanları dikkatli harcamanız gerekmekte. Seviye atlama dışında dünya haritası üzerinde çeşitli noktalara yerleştirilmiş power stone’lar da size bir tane yetenek puanı kazandırmakta. Menüden character seçildiği zaman gelen ekranda yetenek puanlarınızı kullanabilirsiniz. Burada önemli bir hatırlatma yapayım, yetenek puanlarınızı kullandıktan sonra açılan yeteneklerinizi aktif hale getirmek için aynı ekranda sağda bulunan slotlara takmanız gerekiyor. 4 mutagen ve 12 yetenek slotu bulunan bölümde mutagen ve yetenek renkleri eşleşirse kazandığınız güç de artıyor. Oyunda bazı NPC’lerde bulabileceğiniz Potion of Clearence ile puanlarınızı yeniden dağıtabilirsiniz, ancak hem az sayıdalar hem de pahalılar. Witcher 3 birlikte yeni eklenen oldukça keyifli bir kart oyunu. Geralt oyunda karşılaştığı belirli npc’ler ile bu oyunu oynayabiliyor. Gwent’i açmak için oyunun ilk görevinde uğradığınız White Orchard köyü hanındaki bir npc ile konuşmanız gerekiyor. Kısa bir tutorial ardından ilk destenize sahip oluyorsunuz.

 



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!