-->
The Witcher 3 Oyun İnceleme

Masalsı Bir Yolculuk… Oyun dünyasında birçok dönüm noktası mevcuttur. Size bir dönüm noktasını anlatacağım koltuğa kurulmuş bir vaziyette bekliyorum. Bir yandan kahvemi yudumlayıp bir yandan da ses sisteminin ince ayarlarını yapıyorum. Havalar bu aralar pek iç açıcı değil. Artık yazın gelmesini dört gözle bekliyorum. Bir yandan da oyunun kutusuna dikkatlice bakıyorum. Geçen yıllarımı, bu zaman […]

29.05.2015 | ulasufuk

Masalsı Bir Yolculuk…

Oyun dünyasında birçok dönüm noktası mevcuttur. Size bir dönüm noktasını anlatacağım koltuğa kurulmuş bir vaziyette bekliyorum. Bir yandan kahvemi yudumlayıp bir yandan da ses sisteminin ince ayarlarını yapıyorum. Havalar bu aralar pek iç açıcı değil. Artık yazın gelmesini dört gözle bekliyorum. Bir yandan da oyunun kutusuna dikkatlice bakıyorum. Geçen yıllarımı, bu zaman zarfında incelediğim yüzlerce oyunu, eleştirmen gözüyle bakmadan iş olarak düşünmeden doya doya oynadığım binlerce oyunun hayalini kuruyorum. Zaman ne denli de hızla geçmiş. 2015 yılına geldik ve ilk yarısını bitirdik bile. Geçen yıl yapılan anketlerin çoğunda sorulan bir soru beynimi kemiriyor. 2015 yılının en iyi oyunu hangisi olur? Seçenekler çok zorlayıcıydı. Bomba oyunlardan her biri ardı ardına patlayınca her oyunda “Abi kesinlikle bu yılın en iyi oyunu bu olur…” iddiasında bulunuyorduk. Halbuki çok fazla acele ediyormuşuz. Sektörün söyleyecek çok sözü bulunuyordu. Ve CD Projekt RED masaya o kadar sert bir şekilde yumruğunu vurdu ki ortalık toz bulutuyla kaplandı. Bu şok dalgasının etkisi çok uzun süre devam edecek. Bu kesin. Ama öncelikle üzerimdeki etkiyi atlatabilmek için kahvemi tazelemek zorundayım. Size bir oyun incelemesi değil bir rüyadan bahsedeceğim. Geralt’ın rüyası…

 
The-Witcher-3-inceleme1
 

The Witcher 3 neresinden bakarsanız bakın ilk görüşte aşk etkisi yaratan ender yapımlardan biri. Oyunun oynanış videoları aylar yıllar öncesinden ufak ufak bizlere sunuluyordu. Dolayısıyla nasıl bir yapımla karşılaşacağımızı az buçuk tahmin edebiliyorduk. The Witcher 3 serinin önceki iki oyunu gibi rol yapma oyunu mekanikleri açısından derin ve yoğun. Üstüne bir de inanılmaz büyük açık dünya çevresi eklenince bu derinliği çok daha ilgi çekici hale gelmiş. Bir bakıma da görevleri yerine getirdiğinize daha çok seviniyorsunuz, çünkü bu oyunun açık dünyası gerçekten inanılmaz büyük. Köylerin arasındaki dopdolu tabiat, canlı gündüz/gece döngüsü, dinamik hava durumu ve nicesi The Witcher 3’ün tabiatını bütün ve gerçekçi kılıyor. Başta karmaşık gelecek ufak bir harita size nereye gitmeniz konusunda yardımcı oluyor. Bu harita olmasa oyunun derin dünyasında çaresiz kaybolacağınızdan eminim. Bilmeyenler için Witcher insanlar tarafından avlanan, doğaüstü güçlere sahip büyü güçleri olan seçilmiş kişilerdir. Wild Hunt da Witcher ların avlanmasına insanlar arasında verilen isimdir. Oyunun başkahramanı Geralt ın uzatmalı sevgilisi Yennefer ve yine kendisi gibi Witcher olan Ciri yi araması üzerine kurulu 150 saatin üzerinde oynanışa sahip oyun.

 
The-Witcher-3-inceleme2
 

Witcher 3 aynı ilk oyunda olduğu gibi tekrar açık dünya oynanışa geçmiş durumda ve CD Projekt Red’in bu konuda muazzam bir iş çıkardığını söyleyebiliriz. Önceki Witcher oyunlarından 30 kat daha büyük, muhtemelen en çok kıyaslanabileceği rakibi Skyrim’den ise %20 daha büyük bir dünyaya sahip Witcher 3. Yalnız sadece büyük olmakla da kalmamış; oldukça canlı, her köşesinde bizi bir sürprizin beklediği dolu dolu bir dünya da oluşturmayı başarmışlar. Gerçek zamanlı değişen gece gündüz döngüleri, hava durumları ise bu eşsiz dünyayı daha da lezzetli bir hale getirmiş. Aynı yerlerden geçerken bile günün saati ve hava durumu atmosferi tamamen bambaşka bir hale sokabilmeyi başarıyor. Bu arada oyunun dünyasının büyüklüğünden gözünüz korkmasın, çünkü başlarda ulaşabileceğiniz alanlar limitlenmiş durumda. Senaryoda ilerlemeye devam ettikçe oyun sizi alıştıra alıştıra bu büyük dünyaya dahil ediyor ve tamamen özgür kılıyor.

 



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!