-->
Star Wars Günü’nde “Güç Seninle Olsun”

Spotify, 4 Mayıs Dünya Star Wars Günü’nde en çok dinlenen Star Wars parçalarını sıralıyor. “Yıldız Savaşları Bölüm I: Gizli Tehlike” filminin müziklerinden “Duel of Fates – Kaderlerin Düellosu”, dünyada en çok dinlenen Star Wars şarkısı oldu. Spotify kullanıcıları dünyada 215 binin üzerinde “Star Wars” temalı çalma listesi hazırladı. Tüm dünyadaki Star Wars hayranları 4 Mayıs’ı […]

04.05.2015 | ulasufuk

Spotify, 4 Mayıs Dünya Star Wars Günü’nde en çok dinlenen Star Wars parçalarını sıralıyor. “Yıldız Savaşları Bölüm I: Gizli Tehlike” filminin müziklerinden “Duel of Fates – Kaderlerin Düellosu”, dünyada en çok dinlenen Star Wars şarkısı oldu. Spotify kullanıcıları dünyada 215 binin üzerinde “Star Wars” temalı çalma listesi hazırladı.

Tüm dünyadaki Star Wars hayranları 4 Mayıs’ı “Dünya Star Wars Günü” olarak kutluyor. Serinin hayranlarının heyecanla beklediği yedinci Star Wars filmi “The Force Awakens – Güç Uyanıyor” için hazırlıklar sürerken, Spotify da serinin en çok dinlenen şarkılarını listeleyerek kullanıcılarının Dünya Star Wars Günü’nü kutluyor.

1999 yılında yayınlanan Bölüm I – Gizli Tehlike filminden “Duel of Fates” adlı parça, dünya çapında Spotify kullanıcılarının en çok dinlediği Star Wars şarkısı oldu. İkinci sırada serinin ilk filmi “Bölüm IV – Yeni Bir Umut”un klasik parçalarından “Imperial Attack”, üçüncü sırada da aynı filmden “Cantina Band” yer aldı. Türkiye’de en çok dinlenen şarkı ise Yıldız Savaşları Bölüm III: Sith’in İntikamı filminden “Battle of the Heroes” adlı parça oldu.

Spotify kullanıcıları, dünya çapında oluşturdukları 215 binin üzerinde Star Wars temalı çalma listesi ile de serinin sıkı hayranı olduklarını kanıtladı. 2013 yılında J. J. Abrams’ın, serinin yeni filminin yönetmeni olarak duyurulmasının ardından Spotify’da oluşturan Star Wars temalı listelerin sayısında yüzde 352 artış yaşandı. Serinin müziklerini tutkuyla takip eden ülkeler sıralamasında başı ABD, İngiltere ve Danimarka çekiyor.

En Çok Dinlenen Star Wars Şarkıları

  1. Duel Of The Fates
  2. Imperial Attack
  3. Cantina Band
  4. The Imperial March – Darth Vader’s Theme
  5. Anakin vs. Obi-Wan
  6. Battle of the Heroes
  7. Cantina Band #2
  8. Anakin’s Dark Deeds
  9. Anakin’s Betrayal
  10. The Moisture Farm

Dünya Star Wars Günü’nde en çok dinlenen Star Wars şarkılarının listesine Most Streamed Star Wars songs adresinden ulaşabilirsiniz.

Star Wars Günü hakkında:

Star Wars Günü’ne vesile olan “May the Fourth Be With You” kelime oyunu, ilk kez 4 Mayıs 1979’da İngiltere’de seçimi kazanarak ülkenin ilk kadın başbakanı olan Margaret Thatcher tarafından kullanıldı. Thatcher’ın zaferlerini kutlamak için partisi, London Evening News gazetesine “May the Fourth Be With You, Maggie. Tebrikler” yazılı bir ilan verdi. Sonraki yıllarda önce internet ve sonra sosyal medya sayesinde dünyanın dört bir yanından Star Wars hayranlarının birbirleriyle daha fazla iletişim iletişim kurmasıyla birlikte, 4 Mayıs dünya çapında Star Wars hayranları tarafından Star Wars Günü ilan edildi ve bir gelenek haline geldi.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!