-->
Project Cars Oyun İnceleme

Yarış Pistlerine Geri Dönüyoruz… Yenil nesil otomobil yarışları denildiğinde açık yüreklilikle söyleyebilirim ki Xbox One’a özel olarak geliştirilen Forza Horizon 2 bu işi layıkıyla yapan ender oyunlardan biri. Ne işin aşırı simülasyonuna kaçarak oyuncuyu boğuyor ne de aşırı arcade kaçarak oyunu sulandırıyor. Ps4 tarafında ise DriveClub görselliği ile konsol severleri mest etmeyi başardı. PC tarafına […]

15.05.2015 | ulasufuk

Yarış Pistlerine Geri Dönüyoruz…

Yenil nesil otomobil yarışları denildiğinde açık yüreklilikle söyleyebilirim ki Xbox One’a özel olarak geliştirilen Forza Horizon 2 bu işi layıkıyla yapan ender oyunlardan biri. Ne işin aşırı simülasyonuna kaçarak oyuncuyu boğuyor ne de aşırı arcade kaçarak oyunu sulandırıyor. Ps4 tarafında ise DriveClub görselliği ile konsol severleri mest etmeyi başardı. PC tarafına geçtiğimiz de ise durum değişiyor yeni nesill elle tutulur bir araba yarışı uzun süredir yoktu. Hal böyle olunca Pc oyuncuların son zamanlarda merakla beklediği oyunların başında Project CARS yer alamaya başladı. Project Cars oyunu sadece bilgisayar ortamında değil Xbox One ve PS 4 platformlarında da satışa sunuldu. Konsol tarafında Gerçekten de otomobil yarışlarında daha şimdiden efsaneleşen güçlü bir rakip varken aradan sıyrılıp istediği başarıyı yakalayabilecek mi gelin hep beraber bakalım.

 
Project-CARS-inceleme1
 

Project Cars tam anlamıyla adrenalin dolu bir yarış oyunu, en çok dikkat çeken oyunlardaki görüntü kalitesi oluyor. Project Cars oyununda çok fazla ayrıntı var. Bu ayrıntılar sayesinde küçük manevralarda bile sanki gerçek bir arabanın içindeymiş gibi anı yaşamanız mümkün hale geliyor. Oyunun yapım süresi oldukça uzun, 2011 yılında duyurulan Project Cars, dağıtımcı firma Bandai Namco nun el atması ile hızlanmış ve nihayet de oyunculara sunulmuş durumda. Öncelikle oyun simülasyon tarzı yarışları seven oyuncular için bulunmaz bir nimet. Diğer örneklerde olduğu gibi simülasyon ayarı fazla kaçmış ancak grafikleri yerlerde sürünen bir oyun değil. Her yeri kalite kokan, hem araç modellemeleri hem de gelmiş geçmiş en fazla pist varyasyonu bulunan içeriği ile yarış oyuncularını mutlu edeceği kesin bir oyun.

 
Project-CARS-inceleme4
 

Yapılmış en gerçekçi yarış simulatörü olma iddiası ile yola çıkan projenin adından da anlaşılacağı gibi hemcinslerinden büyük bir farkı var. Geliştirme döneminde farklı sınırlamalarda sattıkları erken erişim paketleriyle hem büyük firmalardan ve dağıtıcılardan bağımsız bir bütçe oluşturuldu, hem de oyunda deneyim kazanan insanların geri dönüşleri baz alınarak, alfa halinden bugünkü haline evrimleşti. Yani özetle oyun, oyuncuların istediği şekilde geliştirildi. Bu oyuncular arasında profesyonel yarışçılar da olduğu için haliyle oyunun gerçekçilik alanındaki iddiası da büyük. Elbette gerçekçilikten kastımız sürüş fiziği ve dinamikleri ile ilgili ancak oyunun kendi türünde grafiksel olarak da piyasadaki en başarılısı olduğunu söylersek abartmış olmayız. Çok fazla sayıda araba seçeneği var ve bu arabalar gerçeklerinden farklı olarak sadece ekranınızın içinde. Tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi arabalar ve diğer nesneler sanki tek tek ayrı parçaların birleşmesinden oluşmuş gibi. Yani arabanın ön kısmını incelersek tanpon ve farklarda çok fazla detay olduğu için bir çarpma anında direk tampon düşmüyor. Önce parçalanıyor küçük parçalara. Daha sonra çarpışmanın, kazanın şiddetine göre hasar meydana geliyor. Bir çarpma anında havada uçuşan gerçek parçalar görmeye bu oyunla başlayabilirsiniz.

 
Project-CARS-inceleme3
 

Rakiplerinden ayıran diğer önemli özelliği ise ses fiziği. Aracın kokpitindeyken başka, dış kamerada sürerken başka, replayde uzak takip kamerasından izlerken başka sesler duyuyorsunuz tıpkı gerçekte olduğu gibi. Oyunun beğendiğim diğer bir yanı ise müzik listesi. Spotify üzerinden Deadmau 5 gibi başarılı bir Dj tarafından seçilen müzikler oyun sırasında son ses tempolu şarkılar dinleyen biri olarak beni oldukça memnun etti diyebilirim. Seslere gelince, oyun bu konuda her aracın ayrı ayrı kaydedilen motor sesleri ile belki de yarış oyunları içerisinde gelmiş geçmiş en başarılılarından biri. Pist ve araç seçenekleri başlangıçta tatmin edici bir sayıda olmamasına karşın proje süresince büyük bir ilerleme gösterdi. Ariel Atom , Bac Mono gibi araçların yanı sıra Audi, BMW, Mercedes gibi markaların araçları da oyuna eklendikçe, hayranların konu hakkındaki şikayetleri de giderilmiş oldu. Yapımcılar bununla da yetinmedi, oyunu satın alan herkese her ay 1 adet yeni araç sözü verdiler. Bu ay, oyuna eklenen bedava araç W Motors Lykan Hypersport oldu. Pist çeşitliliği ve modellemesi de başarılı. Çeşitli bölgelerde bulunan farklı varyasyonlardaki tarihi ve modern tanınmış pistlerin yanında, bir noktadan diğer noktaya gidebileceğimiz California Highway gibi uzun ve güzel manzaralı yollar da mevcut.

Playstore’a Katkılarından Dolayı Teşekkür Ederiz.

Oyunu Satın Almak İçin Tıklayın



Popüler Haberler


Sand Land, Akira Toriyama’nın ikonik stilini ve heyecan verici oyun mekaniğini bir araya getirerek sizi benzersiz bir maceraya davet ediyor!


GTA 5’te hileler, oyunu daha eğlenceli hale getirmenin bir yolu. Araba hileleri, oyunculara anında belirli arabalara erişim imkanı sunarak onlara zaman kazandırır ve oyunu daha heyecanlı hale getirir.


Nixxes Software tarafından PC platformuna portlanan Horizon: Forbidden West için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Netflix’in popüler fantastik dizisi The Witcher, 5. sezonuyla final yapacak!