-->
DOGED’in Katkılarıyla Düzenlenen IEEE Build Up 2015 Bugün Başlıyor

Bağımsız oyun geliştiricilerinin ve amatörlerin yaratıcılıklarını sergileyeceği bu platform, oyun geliştirmek isteyen herkese bir başlangıç noktası olmayı hedefliyor. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan DOGED IEEE Build Up, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kampüsü’ nde bugün başlıyor. DOGED IEEE Build Up, bağımsız ve amatör oyun geliştiricileri için yaratıcılıklarını sergileyebilecekleri, aynı zamanda yatırımcılara ve firmalara yeteneklerini gösterebilecekleri bir […]

08.05.2015 | ulasufuk

Bağımsız oyun geliştiricilerinin ve amatörlerin yaratıcılıklarını sergileyeceği bu platform, oyun geliştirmek isteyen herkese bir başlangıç noktası olmayı hedefliyor.

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan DOGED IEEE Build Up, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kampüsü’ nde bugün başlıyor.

DOGED IEEE Build Up, bağımsız ve amatör oyun geliştiricileri için yaratıcılıklarını sergileyebilecekleri, aynı zamanda yatırımcılara ve firmalara yeteneklerini gösterebilecekleri bir platform oluşturmayı hedefliyor. Takımlar halinde organizasyona katılacak olan geliştiriciler, belirlenecek ortak bir tema çerçevesinde 48 saat içerisinde sıfırdan bir oyun geliştirecekler. Zorlu maraton sonunda tamamlanan oyunlar, jüri tarafından atmosfer, oynanabilirlik ve kurgu ölçütleri göz önünde bulundurularak değerlendirilecek.

Aynı zamanda seminerler ve workshoplar ile de zenginleştirilecek etkinlik, oyun geliştirme dünyasına girmek isteyen herkese bir başlangıç noktası olmayı hedefliyor.

10 Mayıs’a kadar sürecek etkinlik ile ilgili detaylı bilgi için http://buildup.iyte.edu.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

DOGED Hakkında

Türkiye’deki oyun geliştirici firmaların teknik, sosyal ve ekonomik gelişimini iyileştirerek, uluslararası ölçekteki standartlarını, başarısını ve tanınırlığını artırmak için çalışan Dijital Oyun Geliştiricileri Derneği (DOGED), tamamı yerli oyun geliştiricilerden oluşan yönetim kadrosuyla sektörü bir arada tutarak, nitelikli insan gücü yetiştirmeyi ve video oyunları konusunda kamu bilincini geliştirmeyi hedeflemektedir.

Detaylı bilgi için: www.doged.org



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!