-->
Bağımsız Oyun Geliştiriciler Ankara’da Sahneye Çıkıyor

Ankara Kalkınma Ajansı ve DOGED işbirliği ile 16 bağımsız oyun geliştirici, oyunlarını E-Game Show’da sergileyecek. Her geçen gün gelişen ve ülkemizin katma değerli ihracat kalemleri içinde önemini göstermeye başlayan oyun geliştirme sektörü, henüz kariyerinin başındaki geliştirici ve stüdyolara destek olmaya devam ediyor. Dijital Oyun Geliştiricileri Derneği’nin organizasyonu ve Ankara Kalkınma Ajansı’nın sponsorluğunda, bağımsız oyun geliştiriciler […]

19.05.2015 | ulasufuk

Ankara Kalkınma Ajansı ve DOGED işbirliği ile 16 bağımsız oyun geliştirici, oyunlarını E-Game Show’da sergileyecek.

Her geçen gün gelişen ve ülkemizin katma değerli ihracat kalemleri içinde önemini göstermeye başlayan oyun geliştirme sektörü, henüz kariyerinin başındaki geliştirici ve stüdyolara destek olmaya devam ediyor. Dijital Oyun Geliştiricileri Derneği’nin organizasyonu ve Ankara Kalkınma Ajansı’nın sponsorluğunda, bağımsız oyun geliştiriciler eserlerini E-Game Show’da ücretsiz olarak sergileyecekler.

20 – 24 Mayıs tarihleri arasında Ankara Congresium’da düzenlenecek olan E-Game Show Oyun Yazımları ve Donanımları Fuarı’nda yer alacak olan bağımsız geliştiricilerin listesi şöyle: Amelos Interactive, Aslan Game Studio, Azman Games, Galavalomka, gamebra.in, GameLooper, MagicLab, Old Town Entertainment, Ömer Öner, Picadio, QuarkUp, Root Games, Samed Sivaslıoğlu, Sleepy Bug, Torreng ve XcraftGames.

23 Mayıs Cumartesi günü oyun sektöründe uzman akademisyenlerin katıldığı panel programına ve Gameloading: Rise of the Indies filminin gösterimine de ev sahipliği yapacak olan fuarda, bağımsız geliştiricilerimiz oyunlarını tanıtma imkânı yakalarken, oyunculardan birebir görüş alma şansı da bulacaklar.

DOGED Hakkında

Türkiye’deki oyun geliştirici firmaların teknik, sosyal ve ekonomik gelişimini iyileştirerek, uluslararası ölçekteki standartlarını, başarısını ve tanınırlığını artırmak için çalışan Dijital Oyun Geliştiricileri Derneği (DOGED), tamamı yerli oyun geliştiricilerden oluşan yönetim kadrosuyla sektörü bir arada tutarak, nitelikli insan gücü yetiştirmeyi ve video oyunları konusunda kamu bilincini geliştirmeyi hedeflemektedir.

Detaylı bilgi için: www.doged.org

E-Game Show Hakkında

“Yaşamın sırrı oyunda gizli” düsturuyla yola çıkan E-Game Show, dijital oyun konusunda yaratıcı bir fikri ya da projesi olan ve bunun için desteğe ihtiyaç duyan amatör ya da profesyonel kişi, kurum ve kuruluşlar ile bu alana yatırım yapmayı düşünen girişimcileri bir araya getirmeyi hedefleyen bir fuardır. E-Game Show, bu sene 20-24 Mayıs 2015 tarihleri arasında Ankara Congresium ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek.

Katılımcılar E-Game Show 2015 Oyun Yazılım ve Donanımları Fuarı’nda yeni teknolojiler, mobil ve sosyal bilgisayarlar, video oyun konsollarının yanı sıra taşınabilir tüm sistemleri de görüp inceleyebilecekler.

Detaylı bilgi için: e-gameshow.com

DOGED+EGAME+Indie+Stand+Bulteni



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!