-->
Screamride Oyun İnceleme

Bambaşka Bir Eğlence… Küçüklüğümün en eğlenceli vakitlerini lunaparklarda geçirirdim. Eğelenmek dışında acayip tırsardım o korkunç trenlerden korku tünellerinden birkaç kez hızlı trene binme teşebbüsüm olmuşsa da her seferinde hüsran ile bitmiştir. Şimdi ise rollercoaster’lar eğlencenin mihenk taşı haline geldi ülkemizde ise son yıllarda popüler olan roller coaster’lar kesinlikle ismiyle müsemma, çok başarılı bir roller coaster. […]

01.04.2015 | ulasufuk

Bambaşka Bir Eğlence…

Küçüklüğümün en eğlenceli vakitlerini lunaparklarda geçirirdim. Eğelenmek dışında acayip tırsardım o korkunç trenlerden korku tünellerinden birkaç kez hızlı trene binme teşebbüsüm olmuşsa da her seferinde hüsran ile bitmiştir. Şimdi ise rollercoaster’lar eğlencenin mihenk taşı haline geldi ülkemizde ise son yıllarda popüler olan roller coaster’lar kesinlikle ismiyle müsemma, çok başarılı bir roller coaster. Ne çığlık atabiliyorsunuz, ne gülebiliyorsunuz, tek yapabildiğiniz korumaların minderlerini, sıkı sıkı tutunmazsanız düşecekmişçesine kavramak ve gözlerinizi zorla açık tutarak adrenalinin tadını çıkarmaya çalışıyorsunuz.

Oyuna, bakınca üzerime gelen, binince içimden bir şeyler koparan trenleri yönetmek ve ziyaretçilere istediğimi yapabilmenin verdiği özgürlük duygusu gerçekten insanın içini ısıtan ve “ah orada ben de olsaydım” şarkılarını söyleten grafikler, günümüz teknolojisinden nasibini aldığı için hem göz alıcı, yansıma efektleri, ziyaretçi ve tren görünümü, arazinin ayrıntılı yapısı ve dahasının bileşimi, göz alıcı parklar yaratmanıza imkân tanıyor. Günümüz oyuncularının bir oyunda en çok önem verdiği şeylerin başında gelen unsur olan grafiklerin sağlam olması, oyunun daha en başından bir artı kazanmasına sebep oluyor. Bölümlerin çeşitliliği ve birbirinden farklılığı oyunun, “bir süre sonra sıkma” sendromunu üzerinden atmasını sağlamış.

 
ScreamRide-inceleme1
 

Oyunda üç adet mod var bunlar sırası anlatmak gerekirse ilk mod kariye modu bir diğer mod ise yapıları yıkma modu angry birds gibi düşünebilirsiniz ve en son mod ise roller coaster raylarını inşa etmek. Hızlı zaman etkinlikleri ve basit kontroller, hız kazanmak turbo arttırıp kazanmak için iki tekerlek üzerinde maksimum yüksek puanlar kazanmak için çaba sarfediyorsunuz. Oyunda zamanlama önemli bir hal alıyor düğmeye basılmasını Zamanlama coaster ride hızına bağlı olarak zor olabilir, belli zaman sonra oyuna alışınca yüksek puanlara çıkmak içten bile değil.

Oyunun bir başka güzelliğiyse birbirinden manyak trenlerinize sadece sizin girebiliyor olmanız. ziyaretçilerin yanı başı bir koltuğa oturtan oyun, midenizin bulanmasını sağlayamasa da hafiften baş dönmesine falan yardımcı olabilir. Yalnız sesleri biraz kısmanızı tavsiye ederim, zira bu trene binmeye cesaret eden dostlarınız çığlıkları, hatta bağrışları kulağınızı parçalayabilir.

 
ScreamRide-inceleme2
 

Oynamaya başladığınızda oyuna alışmanız çok zaman almıyor. Kontrollere alışmak için her oyunun başında öğretici videolar gösteriliyor bize. Menü sisteminde gayet güzel yapılmış. Menüler oldukça kullanışlı tasarlanmış menüleri gezerken oyunda kaybolmuyorsunuz. Ayrıca inşaat yapımlarında ve yerleştirmelerde oldukça keyifli, hale getirilmiş. Neyin nerede olduğu yeterince belli oluyor. Kafanızı karıştıracak pek bir şeye rastlamıyorsunuz. İstediğiniz şeyi istediğiniz yere mantık çerçevesinde yerleştirebiliyorsunuz. 1-2 saat içinde oyun üzerinde tam kontrol sağlayacağınızdan eminim. Yeni başlayanlar için söylüyorum.

 
ScreamRide-inceleme3
 

Dilerseniz biraz da oyunun teknik yönlerine yani grafiklere ve müziklere bakalım Screamride’nın eğlence ortamını iliklerinize kadar hissettirecek gerçekçilikte grafiklere sahip. Kaplamalar, ışıklandırmalar, su efektleri ve oyunun genel renk paleti göze hoş geliyor. Oyunun seslerine gelecek olursak eğlencenin doruk anlarındaki başarılı ses ve müzikler ortamın ambiyansını hissetmenizi sağlıyor. Seslendirme olarakta başarılı bir ekiple çalışmanın etkileri hissediliyor. Sesler konusunda belki tek negatif olarak çığlık seslerinin gerçeklikten uzak olduğunu belirtebilirim. Gelelim oyun ile ilgili genel değerlendirmeye Frontier Developments tarafında Xbox One ve Xbox 360 konsollarına özel olarak geliştirilen Screamride gerek eğlencesi gerek farklı türü ile bambaşka bir oyun deneyimi arayanlara hitap edecek tarzda bir oyun olmuş.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!