-->
Mortal Kombat X Oyun İncelemesi

Asıl Dövüş Şimdi Başlıyor… İlk olarak atarilerde tanıştığım bu yaşıma kadar hiç sıkılmadan oynadığım ender oyunlardan biridir Mortal Kombat serisi bizim jenerasyonun dövüş oyunu denildiğinde aklına ilk gelecek oyun hiç tartışmasız Mortal kombattır. İlk çıkışında yarattığı farklılık, zamanının oyunlarında, grafikler hep çizim iken ilk defa bir dövüş oyununda birebir gerçek resimlerden oluşan hareketli animasyonlar ile […]

18.04.2015 | ulasufuk

Asıl Dövüş Şimdi Başlıyor…

İlk olarak atarilerde tanıştığım bu yaşıma kadar hiç sıkılmadan oynadığım ender oyunlardan biridir Mortal Kombat serisi bizim jenerasyonun dövüş oyunu denildiğinde aklına ilk gelecek oyun hiç tartışmasız Mortal kombattır. İlk çıkışında yarattığı farklılık, zamanının oyunlarında, grafikler hep çizim iken ilk defa bir dövüş oyununda birebir gerçek resimlerden oluşan hareketli animasyonlar ile yaratılmış karakterler barındırmasıydı. Karakterlerin gerçek görünümleri kadar hareketlerindeki akıcılık ve gerçeklik oyunun kendine has abartılı kan efektleri ile birleşince başına geçen herkesi sürükleyen bir oyun olmuştur. Kapsamlı dövüş hareketleri, fatalityler ve zengin hikayesi sağladı. Hayatımıza 1992 yılında giriş yapan ve orada kalmayı da başaran seri, 1995 ve 1997 yıllarında çekilen iki filmle de çocukluğu 90’lı yıllara denk gelmiş oyuncular için şüphesiz ayrı bir yere sahiptir. Aslında Mortal Kombat’ı bir dövüş oyunu serisi olarak sınırlandırmak büyük bir hata. Mortal Kombat da tıpkı Star Wars gibi kendi başına bir evren. Şu ana kadar bu evrene ait diziler, çizgi filmler, çizgi romanlar ve birçok yan ürün de serinin fanlarına sunuldu.

 
Mortal-Kombat-X-inceleme2
 

Mortal kombat serisi eski ışıltısını kaybetmek üzereyken seri NetherRealm Studios ile beraber eski günlerine geri dönmeyi başardı. Yeni Mortal Kombat X bizlere bir dövüş oyunu sunmasına rağmen, senaryoya verdikleri ağırlık ile harika bir film deneyimi yaşatıyor. Elbette ki oyunun hikayesi arasında büyük değişiklikler, sizi çok şaşırtacak anlar da var. Hatta oyunun sonunda neye uğradığınızı şaşırıyorsunuz. Bunun yanı sıra oyun yalnızca dünya ve dışdünya arasındaki savaşa odaklanmış değil, yan karakterler de hikayeye başarılı bir şekilde monte oluyorlar.  Hikâye modu mükemmele yakın olsa da bir takım kusurları da var. Bölüm bölüm ilerleyen hikaye de, modu tamamladıktan sonra bile istediğiniz bölümü oynayamıyorsunuz. Oyunu oynarken çok hoşunuza giden bir sahneyle karşılaşırsanız, aynı sahneleri tekrardan görmek için oyuna baştan başlamanız gerekiyor. Bir diğer eksik yön, ara video seyretmeyi sevmeyenlerin düşünülmemiş olması. Oyunun hikaye modunu tamamlamak, onu bir kenara fırlatmanız gerektiği anlamına gelmiyor. Daha yapacak çok şey var. Fight menüsü altına saklanmış olan Ladder modu klasik; dövüşçü seçip ilerlediğiniz mod.

 
Mortal-Kombat-X-inceleme1
 

Mortal Kombat X de gelen yeni özellik ise Injustice: Gods Among Us’daki gibi artık dövüştüğümüz arenanın çok daha işlevsel bir hale gelmesi. Karakterimizin hareketlerinden tamamen sorumlu olduğumuz gibi, arenadaki fırlatılabilir/kullanılabilir eşyalara da dikkat etmek zorundayız. Elinize hızlıca alarak fırlattığınız bir fıçı, eğer denk gelirse uzak mesafedeki rakibe direkt hasar veriyor. Aynı şekilde tutunarak kullanabileceğiniz bir ağaç dalı ile yine rakibe beklemediği anda sürpriz bir saldırı yapabilirsiniz. Arenanın işlevli hale gelmesi ile artık dövüşlerde başarıya ulaşmak için hem karakterinize hem de arenaya hakim olmanız gerekecek. Aynı zamanda bu, her arenaya göre farklı stratejiler üretebilmenize de olanak sağlıyor.

 
Mortal-Kombat-X-inceleme3
 

Yapımcılar oyunda ustalaşmanız için Training modunu eklemeyi de ihmal etmemiş. Training modunda ister tek bir karakter üzerine ustalaşabilir, dilerseniz de ikili dövüşler üzerinde çalışabilirsiniz. Güzel fatalityler içinse Fatality Tutorial moduna girerek rakiplerinizin işini çok şekil hareketlerle bitirmenin sırrını öğrenebilirsiniz. Oyunun başında karakterlerin tek fatalityleri olsa da, oyunu oynadıkça kazandığınız puanları, Extras bölümünde harcayarak karakterleriniz için yeni fatalityler açabiliyorsunuz. Ayrıca çeşitli kodları da buradan açıp girebilirsiniz. Mortal Kombat her zaman en kanlı dövüş oyunu olmuştur. Gelişen grafiklerle birlikte bu kanlı ortam çok daha gerçekçi bir hal almış durumda. Kopan kolların ardından, ortaya çıkan kemikleri arasına alarak fışkıran kanlar, ortadan ikiye bölünen vücutlar, dövüş sonrası vücudu kanlar içinde kalmış dövüşçüler… Oyundaki manzaraları tarif etmek gerçekten zor, iyisi mi siz oynayarak kendiniz görün.

 
Mortal-Kombat-X-inceleme4
 

Sanırım sıra artık oynanışa geldi. Mortal Kombat X bu konuda çok başarılı bir performans sergiliyor. Kombo yapmadan, basit bir şekilde dövüşen oyuncular için dövüşçüler birbirine denk güçte değilmiş gibi gelebilir ancak, her karakterin kendine has komboları bu farkı ortadan kaldıracaktır. Yani her şey yine size bağlı. Ancak oyunda birçok farklı karakter ve birçok farklı tuş kombinasyonu olduğu için, şayet arkadaşlarınızla kapışırken onları zemine gömmek istiyorsanız, tek bir karaktere odaklanıp onda ustalaşmak en mantıklısı. Dövüşünüze göre dolan ve size müthiş hareketler yapma imkanı sunan “bar” Mortal Kombat X’te tekrar karşımıza çıkıyor. Karakterinizin özel hareketini çekmek için bu barı tamamen doldurmanız gerekiyor. Özel hareket çekmenin iki tuşa indirgenmiş olması ise, herkesin bu hareketi yapabileceği anlamına geliyor, ancak bu hareketlerden basit bir zıplama ya da o an yaptığınız bir bloklama hareketiyle kurtulmanız mümkün.

Dövüş oyunu hayranıysanız Mortal Kombat X kesinlikle oynamalısın hiç tartışmasız yeni neslin en iyi dövüş oyunu Sağlam grafikler, kanlı sahneler, iyi animasyonlar, yeterli müzikler ve kaliteli ses efektleri ile Mortal Kombat yılın dövüş oyunu olabilir, belki de son yılların en iyisi.

Playstore’a Katkılarından Dolayı Teşekkür Ederiz.

Oyunu Satın Almak İçin Tıklayın



Popüler Haberler


Outcast – A New Beginning, klasik bir oyuna modern bir dokunuşla yeniden hayat veriyor, derin hikayesi ve etkileyici grafikleriyle unutulmaz bir macera sunuyor.


Kıyamet sonrası Moskova’nın dehlizlerinde hayatta kalma mücadelesi veren Artyom’un hikayesi Metro serisinde devam ediyor.


VSYNC, oyun deneyiminizi önemli ölçüde etkileyebilecek bir teknolojidir. Bu yazıda, VSYNC’nin ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve oyun


Marvel Games ve NetEase iş birliğiyle geliştirilen Marvel Rivals, Marvel evreninin sevilen karakterlerini karşı karşıya getiren ücretsiz