-->
Bigpoint’ten Shards of War İçin Dev Güncellemeler!

Bigpoint, askeri MOBA oyunu Shards of War’a yapacağı büyük güncellemenin detaylarını ve on yedinci oynanabilir karakteri Calibre’yi iftiharla sunar! Item değişiklikleri ve custom itemler Shards of War’un oyuncularına müjdelediği güncellemelerin başında nesneler geliyor. Önceden aktif olan tüm nesnelerin bazı seçkin pasif nesnelerle birlikte oyundan çıkarılmasıyla, yerine tamamen yenilenmiş bir geliştirme sistemi ve her bir sentinel […]

15.04.2015 | ulasufuk

Bigpoint, askeri MOBA oyunu Shards of War’a yapacağı büyük güncellemenin detaylarını ve on yedinci oynanabilir karakteri Calibre’yi iftiharla sunar!

Item değişiklikleri ve custom itemler
Shards of War’un oyuncularına müjdelediği güncellemelerin başında nesneler geliyor. Önceden aktif olan tüm nesnelerin bazı seçkin pasif nesnelerle birlikte oyundan çıkarılmasıyla, yerine tamamen yenilenmiş bir geliştirme sistemi ve her bir sentinel için karaktere özgü beş nesneyi içeren yepyeni bir özel nesne koleksiyonu getirildi.

Yeni kule hedefleme öncelik sistemi
Kuleleri hareketli çatışma alanlarında daha büyük bir tehdit haline getirmek için; hedefleme öncelikleri, menzildeki dost sentinellere zarar veren düşman sentinelleri hedef alacak şekilde değiştirildi. Ayrıca “iyileştirme noktaları” artık bölgede dururken sürekli iyileştirme sağlamak yerine toplanabilen düzenli iyileştirme buff’ları sunacak.

Özel maç gözlemcisi modu
Shards of War’un gözlemci modunun ilk tekrarını içeren bu iyileştirme sayesinde oyuncular; özel oyunlar oluştururken arkadaşlarını gözlemci yuvalarına davet edebilecekler. Burada görüş açılarını ve serbest kamerayı değiştirebilir ve dilerlerlerse “savaş sisi” görüşüne geçebilirler.

Yeni Sentinel: Calibre
Shards Of War’un yeni karakteri, “boyut atlayan sorgulayıcı” Calibre ise, suikastçı bir dişi karakter. Kitlesel imha konusunda uzman olan ve çok sayıda hedefe hasar verebilen Calibre, çatışmanın içine dalmak ve çatışmadan çıkmak için “sorgu küresi”ni kullanıyor ve iki ağır silahıyla yoğun ateş açıyor.

“Bana soru sorma, sakın yalan söyleme”
Düşman sentinellerini fırlatma veya geçme becerisi sayesinde Calibre, düşman ekibi daha onlara neyin, ya da Calibre’nin hangi ağır silahının çarptığını anlayamadan savaşa girerek tonlarca hasar verir ve yüksek öncelikli hedefleri ele geçirebilir.

Tehlikeli olan sadece silahları değil. Calibre, “sorgu alanı” becerisiyle, bir EMP patlaması yayarak alandaki tüm düşman sentinellerini susturur ve öldürürken “sorgulayıcı” yeteneği ile sorgu küresi ile en yakındaki düşmana elektrik verir. Calibre ayrıca, “araştırma” becerisi ile küresini hedef alana göndererek menzil içindeki tüm düşmanlara hasar verir. Küreyi hızla iterek bu beceriyi tekrar etkinleştirebilir.

Aradığı cevapları bulurken bu beceriler yeterli olmadığında “sert karşılık” becerisi sayesinde,  bir koni içinde çok sayıda roketi aynı anda ateşleyen Calibre, roketlerin her biri ile vurulan ilk düşmana zarar verir.  Ve “son cevap” yeteneğiyle birkaç saniye boyunca silahlarını yoğun hızda ateşleyen ve yakınlardaki tüm düşmanlara önemli hasar veren Calibre, bu beceriyi yönlendirirken hareket edebilir ve bir yıkım girdabı oluşturabilir.

Hiç kimseye acımıyor!
“Daedalus” adındaki nesneyi arayışı, Calibre’yi çok uzaklara taşıdı. Arkasında gizemli köklerini ve dünyanın kalıntıları arasında iki ağır silahının namlusundan çıkarak büyüyen duman bulutunu bıraktı… Shards’a uzaktan gelen bir yabancı olan Calibre, gittiği her yerde Deadalus hakkında sorular soruyor ve cevap alamadığında kimsenin gözünün yaşına bakmıyor. Görüşmelerinin çoğu ölümle sonuçlanırken “sorgu küresi”, kendisine umutsuzca yalvaran hiç kimseye acımıyor. Calibre eğlence peşinde değil. Tek zevk aldığı şey işi. Onun karşısına çıkanlar ya hemen konuşmalı ya da kurşunları altında can vermeye hazır olmalı.

Shards of War Hakkında

Dünyanın ilk askeri temalı MOBA oyunu olan Shards of War’a, ücretsiz oynanabilen istemci sürümüyle erişilebiliyor. Takım oyununu strateji, karakter kullanım kabiliyeti ve W, A, S, D tuşlarının sağladığı mükemmel kontrol ustalığı ile birleştirmesi, eşsiz bir düzende aksiyon yüklü PvP savaşları sağlıyor.

Shards of War’da, beş kişilik iki takım ortalama 20 dakikalık karşılaşmalarda diğer takıma üstünlük kurmaya çalışıyor. Sürekli yenileri eklenen ve şu anda sayısı 14 olan özgün karakterlerin her biri farklı bir alanda uzmanlaşıyor: tank, dövüşçü, suikastçı, nişancı veya destek.

Rakip takımın hedefi, üç farklı koridoru ele geçirip savunarak düşman üssünü yok etmek. Her takıma görevlerinde yardımcı olmak için üssünden çıkan Yapay Zeka denetiminde droidler verilir. Her iki takım da haritanın merkez bölgesinde bulunan tarafsız droidleri ele geçirebilir.

Takımlar düşman droidleri yok ederek, savunma kulelerini yıkarak, görevleri tamamlayarak ve düşman oyuncuları öldürerek deneyim puanı kazanır. Oyuncular, bu puanlarla becerilerini artıran nesnelerin kilidini açabilir ve karşılaşmalarda kendi envanterlerinden hangi nesneleri kullanacaklarına karar verebilir (Donanım sistemi). 

Oyuncular hesap seviyeleri yükseldikçe, karakterlerini geliştirip daha güçlü nesneleri etkinleştirme fırsatına sahip olurlar.

Shards of War’un temel özellikleri

  • Geleneksel 5’e 5 PvP MOBA deneyimi.
  • Askeri temelli özgün dünya
  • Diğer MOBA oyunlarının aksine W-A-S-D tuşları ile kontrol.
  • Her biri özgün becerilere sahip 17 eşsiz karakter.
  • Ortalama 20 dakikalık aksiyon dolu amansız karşılaşmalar.
  • Nesne geliştirme ve üretimi (Crafting)
  • Donanım sistemi (karşılaşma öncesinde çeşitli nesnelerin ve becerilerin bulunduğu havuzdan seçim imkanı) 

Daha ayrıntılı bilgiye resmi web sitemizden ulaşabilirsiniz; www.shardsofwar.com.



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!