-->
Kaspersky’den Android İçin Ücretsiz Güvenlik Uygulaması: Phound!

Kaspersky Lab yeni bir ücretsiz Android uygulaması sunuyor. Kullanıcıların mobil cihazları ve kişisel bilgileri gibi değerli varlıklarını daha iyi korumalarını sağlayacak bu uygulamanın adı Phound! Adı Phone ve Hound kelimelerinden türetilen uygulama, kayıp bir aygıtı hızlı bir şekilde bulmanıza yardımcı oluyor ve üzerinde depolanan değerli bilgileri meraklı gözlerden uzakta tutuyor. İnternet kullanıcıları arasında bir yıl […]

17.03.2015 | ulasufuk

Kaspersky Lab yeni bir ücretsiz Android uygulaması sunuyor. Kullanıcıların mobil cihazları ve kişisel bilgileri gibi değerli varlıklarını daha iyi korumalarını sağlayacak bu uygulamanın adı Phound!

Adı Phone ve Hound kelimelerinden türetilen uygulama, kayıp bir aygıtı hızlı bir şekilde bulmanıza yardımcı oluyor ve üzerinde depolanan değerli bilgileri meraklı gözlerden uzakta tutuyor.

İnternet kullanıcıları arasında bir yıl süresince yapılan bir ankete göre dünyada ortalama her 20 kullanıcıdan biri ve Türkiye’de her 6 kullanıcıdan biri dikkatsizlik veya hırsızlık nedeniyle akıllı telefonunu veya tabletini kaybediyor. Aynı zamanda kullanıcıların %49’ucihazlarının yanlış ellere geçmesini kesinlikle istemeyecekleri gizli bilgiler içerdiğini de itiraf ediyor. Kaspersky Phound! bu tür endişe verici durumları önlemek için geliştirildi.

Phound! cihaz sahiplerine cihazlarını ve üzerinde depolanan bilgileri My Kaspersky portalı aracılığıyla uzaktan kontrol etme becerisi sağlıyor. Bir cihaz çalınır veya kaybedilirse, kullanıcısı yetkisiz erişimi engellemek için derhal engellemenin yanı sıra GPS, GSM veya Wi-Fi ağlarını kullanarak cihazın konumunu harita üzerinde bulabiliyor. Cihazı aramayı kolaylaştırmak için kullanıcılar, ön kameradan fotoğraf çekebilir veya cihazın ekranında bir mesaj görüntülenmesini sağlayabiliyor.

Bir telefon veya tablet evde veya ofiste kaybedilirse, alarm özelliği sayesinde bulunabilir. Cihaz, sahibi gizli bir kodu girene kadar yüksek bir ses çıkarmaya devam edecek. Son çare olarak cihaz sahipleri, Phound! kullanarak kişiler, mesajlar, fotoğraflar vb. dahil cihaz ve SD karttaki tüm kişisel verileri uzaktan silebilir ve gerekiyorsa cihazı sıfırlayabiliyor.

Kaspersky Lab Kıdemli Ürün Müdürü Alexey Chikov şunları söyledi:“Birçok kullanıcı için mobil cihazlar, arkadaşlar ve iş arkadaşlarının iletişim bilgileri, kişisel mesajlar, özel fotoğraflar ve birçok değerli ve önemli bilginin saklanması için bir depo görevi görmektedir. Bu, günümüzün akıllı telefonları ve tabletlerinin banka kasalarının sahip olduğu güvenliğe sahip olması gerektiği anlamına gelir. Ancak banka kasalarının aksine akıllı telefonlar küçük, taşınabilir ve kolaylıkla kaybedilebilirdir. İşte bu yüzden kullanıcılarımızın mobil ‘kasalarının’ yanlış ellere geçmesini engelleyebilmeleri için bir çözüm ürettik,”

Kaspersky Phound!, Android resmi uygulama mağazası Google Play Store’dan 8 farklı dilde indirilebiliyor. Bu uygulama Kaspersky Safe Browser for iOS and Windows Phone, Kaspersky QR Scan, Kaspersky Threat Scan, Kaspersky Internet Security for Android ve Kaspersky Password Manager for iOS and Android ürünlerini içeren ev kullanıcıları için ücretsiz ve ayrıcalıklı mobil ürünler portföyünü tamamlayıcı nitelikte.

 

Screenshot_2015-03-03-14-33-46



Popüler Haberler


Devolver Digital tarafından yayınlanan Human Fall Flat’in devam oyunu Human Fall Flat 2’nin 2026 yılına ertelendiği resmi olarak açıklandı.


Predator Helios 16 PH16-71: Güçlü donanımı ve etkileyici ekranıyla oyun deneyimini bir üst seviyeye taşıyor! Keşfet ve maceraya hazır ol!


Ario’ya adım atın ve heyecan verici bir maceraya hazır olun! Görsel şöleni, akıcı oynanışı ve etkileyici hikayesiyle sizi bekliyor!


Son yılların en iyi bilim kurgu- aksiyon filmlerinden, 6 Oscar Ödüllü, küresel hit “Mad Max: Fury Road”