-->
Assassin’s Creed Rogue PC İnceleme

Yeni Denizlere Yelken Açıyoruz… Ubisoft’un birçok oyununda yaptığın aksine bu sene yeni nesil konsollara unity’i eski nesill konsollara Assassin’s Creed: Rogue çıkardı, önce konsollara çıkardığı Assassin’s Creed: Rogue sonunda PC sürümüyle raflardaki yerini aldı.  Oyunun PC versiyonuna geçecek olursak, elbette ilk gözümüze çarpan şey grafik kalitesi oluyor.  PC versiyonunda ışıklandırma ve gölgelendirme, texture detayları ve […]

18.03.2015 | ulasufuk

Yeni Denizlere Yelken Açıyoruz…

Ubisoft’un birçok oyununda yaptığın aksine bu sene yeni nesil konsollara unity’i eski nesill konsollara Assassin’s Creed: Rogue çıkardı, önce konsollara çıkardığı Assassin’s Creed: Rogue sonunda PC sürümüyle raflardaki yerini aldı.  Oyunun PC versiyonuna geçecek olursak, elbette ilk gözümüze çarpan şey grafik kalitesi oluyor.  PC versiyonunda ışıklandırma ve gölgelendirme, texture detayları ve draw distance özelliği, performansla orantılı olarak çok daha iyi durumda. Haytam’ın yüz hatları ve kaplamaları gayet kaliteli. Üstelik anti-alising’i üstüne ekleyip detaylara keskinlik kattığımızda görüntü kalitesi bir kat daha artıyor.  Seneler 2008 yılını gösterdiğinde Ubisoft oyun dünyasına muazzam bir oyun kazandırmıştı. Assassin’s Creed, derin senaryosu ve muhteşem dinamikleri ile ismini altın harfler ile oyun dünyasına yazdırmayı başarmıştı ve ilk oyun sekiz milyondan fazla satmıştı. Ubisoft bu oyuna önem verdiğini bu uzun bir seri haline getireceğini duyurdu. Çalışmalar başladı ve Ubisoft her sene yeni bir Assassin’s Creed oyunu çıkardı. Assassin’s Creed’in önceki oyunlarında da senaryonun oldukça önemli bir yeri olduğunu söylememe gerek yok herhalde. Aynı şekilde serinin son halkasında da senaryo ve kurgusu büyük önem taşıyor. Ara videolarda yaşanan olayları ve diyalogları takip etmek, oyunu anlamak açısından faydalı olacaktır. Yoksa sürekli birilerini kurtarmak, öldürmek veya takip etmek, bir süre sonra size monoton gelebilir ve oyundan sıkılabilirsiniz.
 
Assassin's-Creed-Rogue-PC-inceleme1
 

Assassin’s Creed: Rogue’un hikâyesinden bahsetmek gerekirse. Oyunda “Shay Cormac” ismindeki eski bir suikastçıyı yönetiyoruz. Geçmişinden kurtulmaya çalışan bir Templar olarak yola devam ettiğimiz oyunda bol bol suikastçi katlediyoruz. Oyunun başlarında suikastçi olarak başladığımız oyunda tahmin edebileceğiniz gibi çok uzun sürmüyor ve senaryonun gizemi hızlı bir şekilde çözülmeye başlıyor daha sonraları tapınak şövalyelerine katılarak eski dostlarımız ile kıyasıya bir mücadeleye girişiyoruz. Shay Cormac, ile bu yeni oyunda Assassin’s Creed 4 ve Assassin’s Creed 3’ten de tanıdığımız yüzlerle karşı karşıya geliyoruz. Ancak oyunun ana konusu Assassin’ler ve Templar’lar arasındaki çekişme olduğu için hikâye ortada bir yerde kalıyor. Fakat ana hikâye Templar’lar. Haliyle oyunun genelinde yaptığınız çoğu şey sadece Shay Cormac’ın karakter olarak gelişimine katkıda bulunuyor. Oyunda tıpkı eski AC’lerde olduğu gibi çeşitli etkinlikler mevcut. Challenge’lar, Collection’lar, suikast görevleri ve bunlara ek olarak artık denizin tam anlamı ile bizim olması sonucunda elbette gemi etkinlikleri.
 
Assassin's-Creed-Rogue-PC-inceleme2
 

Aslına bakarsanız oyunda ve oyunun oynanışında pek fazla büyük bir değişiklik yok. Ancak Assassin’s Creed Rogue tanıtımlarında oyunun karanlık bir yönde ilerlediği üstünde duruldu. Shay Cormac aynı bir Assassin gibi hareket edip savaşıyor ve yine Assassin’lerin ünlü “hidden blade”lerine ve diğer ekipmanlarına da sahip. Bunlardan farklı olarak Rogue ile ilk defa bir Assassin’s Creed oyununda bomba atar silahı ve havalı tüfek görebiliyoruz. Daha önceki yapımları oynayanlar bilirler, bu serinin kahramanları gerektiğinde ‘Prens’ kadar atik ve yetenekli, yeri geldiğinde Sam Fisher kadar soğukkanlı ve sessiz halledeler işlerini. Ubisoft iki kahramanının özelliklerini sanki Altair ve Ezio’da toplamış. Assassin’s Creed Rogue’da dâhil Diğer Assassin oyunlarındaki karakter Altair ve Ezio gibi güçü olamadı. Ne yalan söyleyeyim, Assassin’s Creed çok özgün bir seri olmasına rağmen, Ubisoft’un her sene yeni bir üye ekleme hevesi yüzünden yavaş yavaş soğumaya başlamıştım oyundan. Oyun mekaniği aynı kalıyor, görseller de pek bir gelişme olmuyordu. Sadece birkaç tane yenilik getiriliyor, bir süre sonra insan aynı görevleri yapmaktan sıkılıyordu ki yapay zekâ sorunları da hala serinin en büyük eksilerinden biri.

Ana görevleri ve yan görevlerle birlikte oldukça iyi bir oynanış süresi sunuyor Assassin’s Creed Rogue. Yan görevlerin bazıları çok basit, çoğunlukla savaş gemisi kontrol ettiğimiz oyunda savaştan savaşa giriyoruz. Yani gemi görevleriyle isteğiniz doğrultusunda sık sık meşgul olabilirsiniz. Ayrıca oldukça keyifli ve kolay bir kullanıma sahip gemiler. Birçok gemiyle deniz üzerinde savaşlara gireceksiniz. Bu savaş sahneleri de oldukça heyecanlı oluyor. AC serisinde özellikle ikinci oyunla birlikte gayet başarılı müzikler ortaya çıkmıştı. Assassin’s Creed Rogue’ta de en az onlar kadar iyi, dikkat çeken ve dinlenesi parçalar var.

 
Assassin's-Creed-Rogue-PC-inceleme4
 

Ses efektlerinde ise bana göre seride en iyi iş çıkaran oyun karda yürürken ve elde tutulan tüfek sallanırken çıkan sesler çok gerçekçi ve ufak detayların ne kadar etkili olduğuna dair birer örnek. Yapay zekâda ise sınıfta kalıyor maalesef Assassin’s Creed Rogue Arkalarından koşarak yaklaşsanız bile dönüp bakmayan askerler ve az ötede yankılanan silah seslerine karşı tepkisiz kalan, hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam eden nöbetçiler düşman olunca, oyun keyfi oldukça zarar görüyor. Sonuç olarak Assassin’s Creed Rogue hikâye dışında biz oyun severlere çok fazla yenilik sunmuyor. Eğer yeni nesil konsolunuz yoksa serinin tüm oyunlarını oynadıysanız bu oyunu öneririm eğer yenilikçi bir şeyler istiyorsanız bu oyun sizi tatmin etmeyebilir.

Playstore’a Katkılarından Dolayı Teşekkür Ederiz.

Oyunu Satın Almak İçin Tıklayın



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!