-->
Star Trek Online’da 5 Yıl Nasıl Geçti [İnfografik]

Perfect World Europe ve Cryptic Studios, efsanevi Uzay Yolu evrenini MMO dünyasına taşıyan Star Trek Online’ın 5 yıllık tarihini açıklayan  bir infografik yayınladı. Oyunun beş yıllık dönüm noktasına ulaşmasını kutlamak için yayınlanan infografikte oyunla ilgili pek çok bilgi rakamlara dökülüyor. Star Trek Online’ın 5 yıllık misyonunu gerçekleştirmesi büyük önem taşıyor. Çünkü, Kaptan James T. Kirk […]

24.02.2015 | ulasufuk

Perfect World Europe ve Cryptic Studios, efsanevi Uzay Yolu evrenini MMO dünyasına taşıyan Star Trek Online’ın 5 yıllık tarihini açıklayan  bir infografik yayınladı. Oyunun beş yıllık dönüm noktasına ulaşmasını kutlamak için yayınlanan infografikte oyunla ilgili pek çok bilgi rakamlara dökülüyor.

Star Trek Online’ın 5 yıllık misyonunu gerçekleştirmesi büyük önem taşıyor. Çünkü, Kaptan James T. Kirk Atılgan’ı ilk yolculuğuna çıkarırken bunun 5 yıllık bir misyon olduğunu söylemişti. 5 yıllık yolculuk Uzay Yolu hikayesinde bir kilometre taşı ve Star Trek Online’ın beş yıllık operasyonlar misyonunu gerçekleştirmiş olması her zamankinden daha büyük kutlama etkinliklerini hak ediyor.

İnfografikte öne çıkan rakamlara göre, Star Trek Online’da 3.8 milyon komutan Yıldız Gemilerine kumandanlık ediyor. 2.5 milyon oyuncuya ulaşan Star Trek Online’ın oyuncu sayısı her geçen gün artıyor. Oyuncuların %73’ü Starfleet fraksiyonuna dahil olmayı seçerken, %16’sı Klingon, %11’i Romulan olarak oynamayı tercih ediyor. Kaptanların en çok tercih ettiği ırk %30 ile İnsan. Bunun ardından, %16 ile Alien, %11 ile Vulcan geliyor.

Star Trek Online’da şu anda oyuncuların komuta edebildiği, oynanabilir 421 gemi var. Bu yıldız gemilerinin her biri oyuncular tarafından özelleştirilebiliyor. Örneğin, aynı fraksiyona ait iki yıldız gemisi olan bir oyuncu, her iki geminin parçalarını birleştirerek ortaya son derece özel bir tasarım çıkarabiliyor. Star Trek Online 5. Yıldönümü Etkinlikleri çerçevesinde oyuna yeni Tier 6 gemiler eklendi. Yıldız Filosu’ndaki gemilerde 107 milyon nöbetçi subay ve 14.3 milyon köprü subayı görev alıyor. Oyunda 25 bin‘in üzerinde filo savaşıyor.

Cryptic Studios’un yaptığı tüm oyunlarda olduğu gibi Star Trek Online’da da Foundry sistemi var. Foundry, oyuncuların kendi senaryolarını yazıp görevler yaratmasına olanak veriyor. Oyuna büyük çeşitlilik getiren Foundry kullanılarak şimdiye kadar Star Trek Online’da yaratılan oyuncu yapımı görevlerin sayısı 88 bin’in üzerinde!

Online oyunlar için tarih sayılabilecek 5 yılda oyun üreticilerinin hayatlarında da güzel gelişmeler oluyor. Perfect World ve Cryptic Studios, 5. Yıl için yayınladıkları infografikte kendi hayatlarından bir habere de yer vermişler: Bu 5 yıl içinde 12 bebek Cryptic Studios ailesine katılmış!

Uzay Yolu evreninin ünlü isimleri Leonard Nimoy, Denise Crosby, Tim Russ, Kim Rhodes ve daha nice tanıdık simayı oyuncularla buluşturan Star Trek Online’a geçtiğimiz 5 yıl içinde tam 12 devasa güncelleme ve iki genişleme paketi geldi. Cryptic Studios oyun içi sistemleri oyuncuların beğenisine sunup geliştirirken tamamen oyuncu topluluğundan gelen istek ve önerilere odaklandı. Böylece Star Trek Online hem Uzay Yolu evreninin hayranları hem de bilimkurgu sevenler için önemli bir MMO deneyimi olarak bugünlere kadar geldi.

Star Trek Online oynamak ve Uzay Yolu evreninde bilinmeze doğru yola çıkmak için: http://www.arcgames.com/tr/games/star-trek-online

 

1

2

STO-Komuta-Gemisi-1

STO---Cryptic-Art

sto_infographics_5years_TR



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!