-->
Yeni Samsung Smart TV’ler Tizen İşletim Sistemiyle Geliyor

Samsung Smart TV’ler, 2015’te yepyeni yeteneklere sahip olacak. Standardize bir açık-kaynak platformu olan Tizen işletim sistemiyle satışa sunulacak olan Samsung’un yeni nesil Smart TV’leri, daha fazla içerikle birlikte kullanım esnekliği de sağlayacak. Yazılım geliştiricilerin de kolayca yeni içerik yaratmalarına izin veren platform, TV deneyimine yeni bir boyut getirmeye hazırlanıyor. Samsung Electronics, 2015’te tüm Smart TV’lerin […]

06.01.2015 | ulasufuk

Samsung Smart TV’ler, 2015’te yepyeni yeteneklere sahip olacak. Standardize bir açık-kaynak platformu olan Tizen işletim sistemiyle satışa sunulacak olan Samsung’un yeni nesil Smart TV’leri, daha fazla içerikle birlikte kullanım esnekliği de sağlayacak. Yazılım geliştiricilerin de kolayca yeni içerik yaratmalarına izin veren platform, TV deneyimine yeni bir boyut getirmeye hazırlanıyor.

Samsung Electronics, 2015’te tüm Smart TV’lerin Tizen işletim sistemine sahip, yeni bir platform ile satışa sunulacağını duyurdu. Tizen, içeriklere daha kolay ve hızlı erişim sağlarken, benzersiz bir eğlence deneyimi için her zamankinden daha fazla seçenek sunuyor.

İstanbul, 6 Ocak 2015 – Samsung Smart TV’ler, 2015’te yepyeni yeteneklere sahip olacak. Standardize bir açık-kaynak platformu olan Tizen işletim sistemiyle satışa sunulacak olan Samsung’un yeni nesil Smart TV’leri, daha fazla içerikle birlikte kullanım esnekliği de sağlayacak. Yazılım geliştiricilerin de kolayca yeni içerik yaratmalarına izin veren platform, TV deneyimine yeni bir boyut getirmeye hazırlanıyor.

Samsung Electronics Ekran Uygulamaları Yürütmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Won Jin Lee, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Samsung Smart TV’leri Tizen platformu ile yapılandırmak, daha zengin bir kullanıcı deneyimi yaratmak adına attığımız önemli bir adım. Tizen, Samsung Smart TV kullanıcıları için eğlence deneyimlerini zenginleştirmekle kalmıyor, aynı zamanda Smart TV kullanım alışkanlıkları açısından da geleceğe yönelik büyük bir potansiyeli harekete geçiriyor” dedi.

Daha Hızlı Smart TV Deneyimi

Tizen işletim sistemiyle birlikte yeniden tasarlanan Smart Hub, cihaz özellikleri arasında kolayca gezinmeye ve hızlı erişime olanak veriyor. Yeni Smart Hub, ekranda en son kullandığınız içeriği görüntülemenize olanak sağlıyor. Smart TV üzerinde eğlence seçeneklerinizi artıran yeni sistem ayrıca, kullanıcıya özel içerik önerileri de sunuyor. Hızlı kullanım için optimize edilen arayüzden en sık kullanılan fonksiyonlara örneğin kanallar arasında gezinme – ses yüksekliği ayarı ve Smart TV gibi özelliklere ulaşılabiliyor.

Samsung Smart TV’ler bu yeni işletim sistemiyle ayrıca, diğer cihazlarla çok daha kolay eşleştirilebiliyor. Samsung Smart TV yazılımı, “Bluetooth Low Energy (BLE)” özelliği ile otomatik olarak çevredeki Samsung mobil cihazları arayarak bağlanabiliyor. “Wi-Fi Direct” kullanımı sayesinde içerik, mobil cihazlardan TV’ye ve TV’den mobil cihazlara tek tıkla paylaşılabiliyor. Bu hızlı ve kolay erişim sayesinde, kullanıcılar uyumlu cihazları üzerinden farklı eğlence içeriklerine erişerek, çoklu ekran deneyimini artırıyor.  Üstelik TV kapalıyken dahi ev ağlarında bulunan mobil cihazlarından, canlı yayınları izleyebilmek de mümkün.

 

o    Kesintisiz Eğlence

      Bugünün hızlı eğlence tüketimine yönelik olarak tasarlanan Samsung’un yeni platformu, hem yalın hem de güçlü bir eğlence deneyimi sunmak üzere tasarlandı. İçerik alanında Samsung kullanıcılarına sunulan seçenekler de oldukça zengin.

 

o    Samsung Sports Live izleyicilerin maçları canlı izlerken, eşzamanlı olarak takım ve oyuncu istatistiklerini de aynı ekranda takip edebilmelerini sağlıyor. Samsung ayrıca, daha geniş bir spor içeriği sunabilmek için canlı maç yayını yapan küresel şirketlerle de ortaklığa gitti.

 

o    İlk olarak Kuzey Amerika pazarında hizmete başlayacak ve sonrasında tüm dünyada kullanılabilecek olan PlayStation Now, buluttan oyun oynanmasını sağlayan bir servis. Bu servis, Samsung Smart TV’lerde PlayStation konsoluna gerek kalmadan, PlayStation oyunları oynamayı mümkün kılıyor. Kullanıcılar, TV’lerini kolayca “DUALSHOCK 4” kumandaları ile eşleştirerek yüzlerce PlayStation 3 oyununu akıllı televizyonları üzerinden oynayabiliyor.

 

o    Popüler dans oyunu Just Dance Now, Ubisoft işbirliğiyle, dünyanın her yerinde Samsung Smart TV’lerde yer alacak. Kullanıcılar, Samsung Smart Kumanda ve Samsung mobil cihazlarını kullanarak, oyuna kolayca erişebilecek. “Just Dance Now”, çoklu kullanıcı desteğine de sahip.

 

o    Bingo HOME – Race to Earth: DreamWorks’un yeni animasyon filmi HOME’un oyun versiyonu da Samsung Smart TV’de yer alacak. TV’de ve akıllı cihazlarda kolayca oynayabileceğiniz gelişmiş bir Bingo oyunu olan “Bingo Home – Race to Earth”, Samsung ve Yahoo’nun öncülüğünde çoklu ekran desteği de sunacak şekilde geliştirildi.

 

o    Yine Samsung tarafından geliştirilen bir diğer eğlenceli içerik servisi olan “Milk Video”, en popüler ve ilginç videoları web sitelerinden derleyerek kullanıcılara sunuyor. 50’den fazla içerik ortağının sunduğu en iyi içerikleri TV’nize getiren uygulama ile eğlence garanti. Ayrıca kullanıcıların daha eğlenceli içerikleri keşfetmelerine yardımcı olmayı amaçlayan Samsung On TV özelliği, kullanıcılara sunduğu farklı önerilerle içerik deneyimini zenginleştiriyor.

 

Her Zamankinden Daha Fazla Seçenek

Tizen’in diğer cihazlarla da uyumlu olması, Samsung Smart TV’leri aynı zamanda akıllı evlerin kumanda merkezi haline getiriyor. Samsung’un Tizen’e sahip yeni Smart TV’leri, geleceğin akıllı televizyonları için standartları yeniden belirliyor.

                                     



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!