-->
Sony En Son Yeniliklerini CES 2015 Fuarı’nda Tanıttı

Sony, dünyanın en büyük tüketici ürünleri fuarı CES 2015’te, 4K ve yüksek çözünürlüklü ses gibi üstün görsel-işitsel deneyimlerin yanı sıra genişleyen Giyilebilir Teknolojiler ile yeni yaşam modlarını da destekleyen yeniliklerini sunuyor. Sony, 2015’te piyasaya sürülecek olan yeni ürün yelpazesini 6 Ocak 2015 Salı günü ABD’nin Las Vegas şehrinde başlayan CES 2015 Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı’nda […]

06.01.2015 | ulasufuk

Sony, dünyanın en büyük tüketici ürünleri fuarı CES 2015’te, 4K ve yüksek çözünürlüklü ses gibi üstün görsel-işitsel deneyimlerin yanı sıra genişleyen Giyilebilir Teknolojiler ile yeni yaşam modlarını da destekleyen yeniliklerini sunuyor.

Sony, 2015’te piyasaya sürülecek olan yeni ürün yelpazesini 6 Ocak 2015 Salı günü ABD’nin Las Vegas şehrinde başlayan CES 2015 Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı’nda görücüye çıkarıyor. “Dünyanın dört bir yanındaki insanlara ilham verip meraklarını gidermek ve onları duygusal olarak etkilemek” felsefesi doğrultusunda, Sony standında markanın 4K Ultra High Definition (UHD) teknolojisi, yüksek çözünürlüklü ses ve SmartWear’e vurgu yapan yeni ürün ve prototipleri yer alıyor.

Sony, 4K uyumlu ürünlerinden oluşan geniş yelpazesi ile 4K görsel ve çekim deneyimlerini yeni bir düzeye taşıyor. Sony’nin kendi yenilikçi 4K İşlemcisi X1 ile eskisinden daha nefes kesici bir görüntü kalitesine sahip olan üç seride toplam 11 yeni 4K BRAVIA™ LCD TV pazara sunulacak. Bu yeni BRAVIA™ setleri arasında, dünyanın en ince[1] TV serisinin (en ince noktasında yaklaşık 4,9 mm) yanı sıra dünyanın yüksek çözünürlük (High Resolution) uyumlu hoparlörlerine sahip ilk serisi de[2] bulunuyor.

Eşsiz bir kullanıcı deneyimi

Sony ayrıca TV ve mobil arasındaki etkileşimi hiç olmadığı kadar zenginleştirmek için geniş bir 4K ve Full HD TV setleri yelpazesini de Google’ın en son Android™ işletim sistemi ile donatıyor. Sony’nin One-Flick Entertainment ara yüzü, sadece tek bir hareket uzaklığında olan bir içerik kütüphanesine erişmek üzere dokunmatik yüzey üzerinden sezgisel çalıştırma ile eşsiz bir kullanıcı deneyimi sağlıyor. Bu ikisinin kombinasyonu tüketicilere TV’leri ile etkileşimde bulunmanın ve içerik, hizmet ve uygulamalara erişmenin tamamen yeni bir yolunu da sunuyor.

Giyilebilir dijital görüntüleme ürünleri

Aynı zamanda 4K video çekebilen yeni Action Cam modeli ile, dijital görüntüleme yelpazesine tamamen yeni bir düzeyde 4K teknolojisi katan Sony, böylece çekilen anın kendisi kadar canlı, net ve gerçek görüntüler yakalamanın yeni, giyilebilir bir yolunu da sunmuş oluyor. Sony, mevcut modelden yaklaşık yüzde 30 daha küçük ve yüzde 20 daha hafif[3] olan ve Sony’nin kendisine ait Balanced Optical SteadyShot™ (Geliştirilmiş Dengeli Görüntü Sabitleme) teknolojisi ile donatılmış olan en yeni 4K Handycam™ video kamerasını da görücüye çıkarıyor.

Yüksek çözünürlüklü ses (High Resolution Audio) her yerde

Ses dünyasında, Sony’nin yeni yüksek çözünürlük uyumlu ürünlerden oluşan geniş yelpazesi hem evde hem de yolda üstün dinleme imkânı sunuyor. Sony, aralarında birinci sınıf yüksek çözünürlük uyumlu Walkman®, kulaklıklar, kablosuz hoparlörler, ev sinema sistemleri, çok kanallı entegre amplifikatörlerin de bulunduğu toplam on yeni cihazı tanıtıyor[4]. Sony’nin yeni geliştirdiği ve var olan teknolojiler ile halen mümkün olan miktarın yaklaşık üç katı ses verisinin transferini mümkün kılan LDAC™ codec teknolojisi ile[5], kullanıcılar artık Bluetooth® üzerinden eskiye kıyasla daha yüksek kaliteli müziği kablosuz olarak dinleyebiliyorlar. Sony ayrıca, yeni ürünlerinde bulunan ve ağa bağlı birkaç cihaz üzerinden aynı anda ses oynatımına imkân veren yeni bir özellik olan SongPal Link™’in gücünü de gözler önüne serecek[6]. Bunun CES’teki gösteriminde, katılımcılar adeta mekânın fiziki sınırlarının ötesine geçen yeni bir müzikal alana taşınacak.

Giyilebilir teknolojiler yaşamı zenginleştiriyor

Sony aynı zamanda yeni deneyim ve yaşam tarzları sunan Giyilebilir Teknoloji cihazlarının kreasyonunu da tanıtıyor. Geçen yılın CES Fuarı’nda Sony, kullanıcının gün boyu yaptığı hareketleri kaydederek yaşam deneyimlerinin günlüğünü tutan yenilikçi Giyilebilir Teknoloji konsept ürünleri yelpazesini sunmuştu. Lifelog uygulamasında saklanan bilgiler kullanıcının günlük davranış şablonlarını belirleyip bunları geliştirmesine imkân vererek Giyilebilir Teknoloji cihazını kişinin yaşamını zenginleştirme potansiyeline sahip güçlü bir “yaşam aracı” haline getiriyor. 2015 yılında, geleneksel bileklik tarzını tamamlayan yeni cihaz takma modları sunmak için Sony moda ve yaşam tarzı markaları ile ilişkilerini daha da güçlendirecek. Sony’nin Giyilebilir Teknoloji yelpazesi mikrofonlu kulaklıklardan gözlüklere kadar, farklı şekil ve formlar alacak. Sony’nin ve üçüncü parti hizmet ve uygulamalarının daha eksiksiz bir sunumunu sağlayan bu cihazlar, günlük iletişimden koşu, golf ve fitness etkinliklerine kadar geliştirilmiş izleme ve kayıt fonksiyonelliğine kadar çeşitli potansiyel uygulamalar içeriyor.

Sony’nin CES’teki standının açılışından önce, 5 Ocak Pazartesi günü düzenlediği basın toplantısında, Sony Corporation Başkan ve CEO’su Kazuo Hirai ve Sony Electronics (SEL) Başkan ve COO’su Michael Fasulo sahne alarak bu yıl piyasaya sürülmesi planlanan ürünleri tanıttı.

Sergilenmekte olan başlıca ürün ve prototipler

Sony, kendisine ait yenilikçi 4K İşlemci X1’in kullanıma geçmesi sayesinde nefes kesici netliğe, geniş bir renk gamı, yüksek parlaklık ve yüksek kontrast ile bugüne kadar hiç olmadığı kadar güçlü bir görsel deneyim sağlayan üç farklı seride yer alan 11 4K BRAVIA LCD TV modelinin çıkışını duyuruyor. Marka, dünyanın en ince1 yapısına sahip (en ince noktasında yaklaşık 4,9 mm) yeni “Floating Style” tasarım konseptine sahip olan X9000C serisini de görücüye çıkartacak. Sony aynı zamanda dünyanın yüksek çözünürlüklü sesi destekleyen, yüksek çözünürlük uyumlu hoparlörler ile donatılmış ve Sony’nin TV yayınları ve diğer kaynaklardan gelen sıkıştırılmış sesi yüksek çözünürlüklüye yakın düzeylere yükselten tescilli DSEE HXTM teknolojisini barındıran[7] ilk2 TV setleri olaran X9300C serisini de sergileyecek.

Sony’nin 4K uyumlu H.265/HEVC (Yüksek Verimli Video Kodlama) ve WebM VP9 video sıkıştırma standartlarını destekleyen yeni ürünleri böylece izleyicilerin çok sayıda 4K platformunun keyfini sürmesine imkân veriyor. YouTube™ dünya çapında VP9 formatından yararlanıyor ve tüketiciler bir 4K Action Cam üzerinde çekilip YouTube’a yüklenmiş kullanıcı tarafından üretilen 4K içerikleri yeni BRAVIA TV setlerinde izleyebilecekler.

İlk 4K uyumlu[8] Action Cam olan FDR-X1000V ise, yüksek çözünürlüğe, yüksek bit hızına sahip video kaydını 4K/30p (100 Mbps) olarak destekliyor. Gelişmiş SteadyShot teknolojisi[9] ile donatılan video kamera, seride rüzgâr sesi azaltma özelliğine sahip ilk cihaz. Yeni Action Cam, 4K görüntülerin anın kendisi kadar net, temiz ve gerçekçi bir şekilde yakalanabilmesini sağlıyor.

Mevcut modele kıyasla yüzde 30 daha küçük ve yüzde 20 daha hafif olan3 Sony’nin yeni FDR-AX33 4K8 Handycam video kamerası, geniş açıdan telefotoya kadar tüm çekim modlarında bulanıklıkları önleyebilen Geliştirilmiş Dengeli Görüntü Sabitleme teknolojisine sahip ilk 4K Handycam. Bu otomatik görüntü sabitleme ile, yüksek çözünürlüklü 4K video kayıt tüketiciler açısından da hiç olmadığı kadar kolaylaşıyor.

Yüksek çözünürlüklü ses (High Resolution Audio)

Sony, farklı ses cihazlarından oluşan ürün yelpazesi ile hem evde hem de yoldayken üstün dinleme deneyimleri sunuyor. Sony’nin yeni ürünleri kullanıcıların Bluetooth üzerinden bugüne kadar hiç olmadığı kadar yüksek kaliteli sesi kablosuz olarak oynatmasına ve SongPal Link™ üzerinden, bağlı çok sayıda cihaz üzerinden müziği eş zamanlı olarak çalmasına izin veriyor6.

ZX serisinde yer alan yeni bir üst düzey model olan yeni NW-ZX2 yüksek çözünürlük uyumlu Walkman®, 2013’ün sonbaharında piyasaya çıkan amiral gemisi model Walkman® NW-ZX1’in izinden gidiyor. ZX1’in ses kalitesini daha da üst düzeye çıkartan ZX2, bu daha da yüksek kaliteli sesi elde etmek için yeni bir sert gövde tasarımı sunuyor. Yeni model, 33 saate kadar yüksek çözünürlüklü ses (192 kHz/24 bit) ve cihaz Sony’nin yeni MDR-1ABT Kulaklıkları ile eşleştirildiğinde, Bluetooth bağlantısı üzerinden ultra yüksek kaliteli ses oynatabiliyor.

Sony, önümüzdeki dönemde SRS-X99 ve SRS-X88 Kablosuz Hoparlörler, HT-ST9, HT-NT3 ve HT-XT3 Ev Sinema Sistemleri ve STR-DN1060 ve STR-DN860 Çok Kanallı Entegre Amplifikatör’ün de aralarında bulunduğu ev için yüksek çözünürlük uyumlu ürün yelpazesini daha da genişletecek. Bunların tümü SongPal Link™ üzerinden kablosuz çalıştırmayı desteklerken birden fazla ağa bağlı cihaz üzerinden eş zamanlı olarak çalmanın yanı sıra farklı odalardaki cihazlar üzerinde birden fazla şarkının çalınmasına da imkân veriyor. Son olarak, Sony aynı zamanda CES’te bir prototip yüksek çözünürlüklü araç içi ses sistemini de sergiliyor.

Giyilebilir Teknoloji (SmartWear)

Sony, Giyilebilir Teknoloji prototipleri arasında koşucular için yapılan ve temel koşu sensörleri ve müzik oynatma yetenekleri ile donatılan hepsi bir arada, hafif, mikrofonlu kulaklık tarzı cihaz olan Smart B-Trainer’ı tanıtacak. Cihaz, kullanıcının kalp atış hızına uyacak tempolar ile otomatik olarak şarkı seçerek ilerlemeyi kolaylaştırarak sürdürülebilir bir koşu rutinini teşvik ederken çok çeşitli eğitim programları için sesli rehberlik de sunuyor.

Sony standında aynı zamanda Aralık 2014’te duyurulan giyilebilir, sportif kullanım için Tek Lensli Ekran Modülü SmartEyeglass Attach! Konsept modelini ilk defa kamuoyu ile paylaşılacak. Sony’nin eşsiz OLED teknolojisinden yararlanan bu yüksek çözünürlüklü gözlük modülü, birlikte çalışılan üçüncü tarafların göz ürünlerine entegre edilerek kullanıcılara yüksek çözünürlüklü renkli ekran üzerinde önemli bilgiler sunuyor, bu şekilde kullanıcı deneyimlerini geliştiriyor. Hem iç hem de dış mekanlarda kullanıma mükemmel şekilde uyan modül, geliştiriciler için tasarlanan ve bu mali yıl içinde piyasaya sürülmesi hedeflenen şeffaf lensli gözlük SmartEyeglass’e giyilebilir akıllı cihazlar dünyasına Sony’nin ilk katkıları olarak katılıyor. Sony, Giyilebilir Teknoloji yelpazesini yeni konseptler ve fonksiyonlarına uygun formlar ile genişletmeye devam edecek.

Life Space UX

CES 2014 Fuarı’nda, Sony, yaşam alanlarını deneyimleme ve bunları en verimli şekilde kullanmanın yollarını yeniden tasarlama imkanı sunan yeni Life Space UX konseptini görücüye çıkartmıştı. Sony, yelpazenin ilk ürünü olan 4K Ultra Kısa Atımlı Projektör’ün ardından bir dizi Life Space UX prototiplerinin ticarileştirilmesi ile bu konudaki çalışmalarını sürdürüyor. Projektör, duvarın dibine yerleştirildiğinde, tüm duvarı Full HD’nin dört katı netliğe sahip geniş bir 147 inçlik görüntü ile bambaşka bir dünyaya açılan gerçek yaşam boyutlarındaki bir pencereye dönüştürüyor. Ürün, geçen yılın Eylül ayında ABD’de piyasaya sürülmüştü.

Aralarında, aynı zamanda fonksiyonel bir ampul olarak ikinci bir işlev de gören ampul şekilli bir hoparlör olan LED Ampul Hoparlör’ün de yer aldığı başka yenilikçi Life Space UX ürünleri de bu yıl pazara sürülecek. Her türlü yaşam alanına uyum sağlarken burayı kablosuz bağlantı üzerinden müzik ile de renklendiriyor. Yine piyasaya sürülmesi planlanan Taşınabilir Ultra Kısa Atımlı Projektör ise her kenarı yaklaşık 10 cm uzunluğunda olan kompakt bir küp biçimli projektör. 50 inçe varan ekran boyutlarında görüntü yansıtabilen projektör, ister mutfak masası olsun ister banyo küveti, kullanıcının birimin kurulduğu her yerden film izleyebilmesine imkan veriyor. Son olarak, Sony ilk defa yine odayı billur gibi net ses ile doldurabilen bir diğer ses yayan bir aydınlatma armatürü olan Senfonik Işık’ın üç modelini sergileyecek. Bunlar ve diğer eşsiz ürünler ile, Sony Life Space UX için genişleyen vizyonu üzerinden zengin ve yeni yaşam modları yaratmaya ve sunmaya devam edecek



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!