-->
Oasis Games Facebook Kullanıcılarını Sahte Onay SMS’lerine Karşı Uyardı

Oasis Games, internet kullanıcılarını kendi talepleri dışında cep telefonlarına gelen ödeme onayı SMS’lerine karşı uyardı ve gerekli önlemler üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Oasis Games, sosyal medya ve GSM operatörleri üzerinden oyun içi ödeme sistemini kullanarak dolandırıcılık yapan sahtekârlara karşı kullanıcıları uyardı. Bu gibi kötü niyetli girişimlerin Oasis Games ve iş ortakları ile hiçbir bağlantısı bulunmadığını belirten yetkililer, […]

06.01.2015 | ulasufuk

Oasis Games, internet kullanıcılarını kendi talepleri dışında cep telefonlarına gelen ödeme onayı SMS’lerine karşı uyardı ve gerekli önlemler üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Oasis Games, sosyal medya ve GSM operatörleri üzerinden oyun içi ödeme sistemini kullanarak dolandırıcılık yapan sahtekârlara karşı kullanıcıları uyardı. Bu gibi kötü niyetli girişimlerin Oasis Games ve iş ortakları ile hiçbir bağlantısı bulunmadığını belirten yetkililer, sorunun en hızlı biçimde çözülebilmesi için Mikro Ödeme ile birlikte çalıştıklarını açıkladı.

Dolandırıcılar nasıl çalışıyor?

Öncelikle ele geçirilmiş bir Facebook hesabı ya da benzer yöntemler ile sosyal medya kullanıcılarına ulaşan dolandırıcılar, bu hesapların arkadaş listesinden topladıkları cep telefonu numaralarını Oasis Games oyunlarında mikro ödemeler için kullanıyor. Bu sırada mağdur taraf ile iletişimde kalan sahtekârlar, GSM numarasını kullandıkları kişiye çeşitli bahanelerle bir ürün veya hizmet indirimi sağlayacaklarını vadediyor. Bunun için bir ödeme onayı almaları gerektiği açıklanan mağdurların, böylelikle 7979’dan gelecek mesaja EVET yanıtını vermeleri sağlanıyor. Ödemenin gerçekleşmesiyle birlikte bahsi geçen Oasis Games oyun içi elmaslar, dolandırıcıların seçtiği hesaplara aktarılıyor.

İlgili ödeme kanalı olan Mikro Ödeme ile bu sorunu çözmek ve kullanıcıların mağduriyetini gidermek için çalıştıklarını açıklayan Oasis Games yetkilileri, bu süre zarfında Oasis Games’ten (7979) gelen ve kendi bilgileri dahilinde olmayan mesajlara itibar etmemeleri için kamuoyunu uyardı.



Popüler Haberler


Atlus hayranları için heyecan verici bir haber: Persona 1 ve 2’nin remake sürümleri yolda olabilir!


Hollywood yıldızı Keanu Reeves, Sonic the Hedgehog 3 filminde Shadow the Hedgehog karakterini seslendirecek.


11 Bit Studios, merakla beklenen Frostpunk 2’nin beta sürümünü PC kullanıcılarına sunmuş durumda.


Final Fantasy 7 Remake serisinin ikinci oyunu olan Final Fantasy 7 Rebirth, satış rakamlarıyla beklentilerin altında kalıyor.