-->
Knight Online Oyununa Yönelik Hukuki İhlaller Hakkında Bilgilendirme

Ülkemizde en çok tercih edilen ve oynanan oyunların arasında yer alan Knight Online oyununa yönelik hukuki ihlallerle yasal mücadele tüm hızıyla devam ediyor. Knight Online oyununun sürekli artan popülerliği, oyunun kullanıcılarına adil, keyifli, sürekli oyun zevki sunması ile tırmanışını sürdürüyor. Knight Online oyununda kullanılmak üzere kimi kişilerce yayına ve satışa konu edilen hack ve hile […]

08.01.2015 | ulasufuk

Ülkemizde en çok tercih edilen ve oynanan oyunların arasında yer alan Knight Online oyununa yönelik hukuki ihlallerle yasal mücadele tüm hızıyla devam ediyor. Knight Online oyununun sürekli artan popülerliği, oyunun kullanıcılarına adil, keyifli, sürekli oyun zevki sunması ile tırmanışını sürdürüyor.

Knight Online oyununda kullanılmak üzere kimi kişilerce yayına ve satışa konu edilen hack ve hile programları Game Cafe’nin başlatmış olduğu hukuki takip ve yaptığı başvurular ile incelemeye alındı. Bilindiği gibi dijital oyunlar 5846 sayılı kanun kapsamında eserdir. Bu sebeple dijital oyunlar sahiplerine mutlak ve münhasır haklar verir. Dijital oyunların kodlarının çeşitli yöntemlerle bozulması, haksız şekilde ele geçirilmesi, işlenmesi, değiştirilmesi ve bu şekilde hack veya hile programları üreterek bunların satılması veya dağıtılması hukuka aykırıdır. Bu eylemler eser sahibin eserinin üzerindeki hakkına tecavüz teşkil eder. Öte yandan ayn eylemler oyun markası kullanılarak yapıldığında 556 KHK m. 9 ve 61 uyarınca markaya tecavüz oluşturmaktadır. Game Cafe, Knight Online oyununa yönelik esere ve markasına tecavüz oluşturan her nevi eylem ve hile programlarına karşı da hukuki süreçleri başlatmış ve sürdürmektedir.

Bilişim sistemine yetkisiz erişim, sistemde yetkisiz şekilde kalma, sistemdeki verileri bozma işleyişini engelleme ve bu şekilde menfaat temini ise Ceza Kanunu’na göre bilişim suçudur. İşte bu sebeplerle Knight Online oyunun private server yayıncıları, hack ve hile yayıncıları aleyhine hem ceza hem de tazminat davaları açılmış ve açılmaktadır. Bir kısmı kısa süre evvel tamamlanan hukuki süreçler neticesinde mahkemeler tarafından çok sayıda yasa dışı içerik barındran web sitesine erişime engelleme kararı verilmiştir. Bunların arasında hack veya hile sitelerinin yanı sıra private server siteleri de bulunmaktadır. Bu sitelerin sahipleri, işletenleri ve hukuka aykırı içerik paylaşan üyeleri hakkında da ceza davaları ve tazminat davaları açılmaktadır. Knight Online oyununun oyuncularını adil ve keyifli bir oyun oynama ortam ve tecrübesine sahip olmasını hedefleyen Knight Online gerek hack ve hile, gerekse private server yayıncılarına karşı tazminat ve ceza davaları ile haklı ve gerekli mücadelesini sürdürecektir. Bu sebeplerle oyuncularımızın, hack veya hile programlarına itibar etmemelerini, bunları kullanmamalarını, private server yayıncılarından uzak durmalarını önemle bir kez daha hatırlatırız.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.



Popüler Haberler


Sand Land, Akira Toriyama’nın ikonik stilini ve heyecan verici oyun mekaniğini bir araya getirerek sizi benzersiz bir maceraya davet ediyor!


GTA 5’te hileler, oyunu daha eğlenceli hale getirmenin bir yolu. Araba hileleri, oyunculara anında belirli arabalara erişim imkanı sunarak onlara zaman kazandırır ve oyunu daha heyecanlı hale getirir.


Nixxes Software tarafından PC platformuna portlanan Horizon: Forbidden West için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Netflix’in popüler fantastik dizisi The Witcher, 5. sezonuyla final yapacak!